Дали живееме во сегашноста?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Дишам во сегашноста..
... Со разумот во иднината..
Со срцето помалку или повеке во минатото ..:helou:
 

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
21
Живееме во сегашноста!

Имало моменти на кои сме се вратиле или се секаваме 5 минути на нив ништо повеке, а камо да живееме ... Мислиме на иднината, мислиме на тоа што, како и кога ке се случи, али да живеам само за тоа чуство-никогаш! И да, ќе живеам и живеам за сегашноста!
 
D

Delux

Гостин
leandra напиша:
Живеам во сегашноста,баш во сегашноста го пишувам овој пост,во сегашноста гледам во мониторот и пишувам на тастатурата.Во сегашноста се присетувам на моменти од минатато,на кои сакам да се потсетам,во овие моменти може да помислам и што понатаму.Значи јас мислам дека сите мисли,дејствување,планирање...се случуваат баш сега во моментот,односно во сегашноста.Ако јас во овој момент не помислам на минатото или иднината,ќе ми остане она што го перципирам во моментот.Неможам да се вратам во минатото,неможам да се вратам ни 5 минути поназад,незнам ни што ме очекува за 5 мин.Живеам тука и сега.
Добро кажано...меѓутоа од сегашноста зависи и твојата иднина која пак ќе биди минато.Ама се сложвам со тебе и со постот.Желбите ќе си останат желби,а потребите за денес се неопходности.Иднината е само илузија...
 
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
mislam deka poveketo ziveat za idninata
 
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Jas mislam deka site ziveeme denes , nekoj nema da ziveat utre no ziveele vcera taka da, nikoj nemozi da zivej vo idninata, i site sme ziveele vo minatoto. A postpime samo sega vo segasnosta :)
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Хех, чист пример се мајкиве, татковциве наши т.е. нивното време (можеби-времето на комунизмот). Еве чист пример за тоа би било како некој од нас - децата, неможејќи да размислат ги слушаат родителите и одат по нивниот ум. На пример...ги слушале кај шо разговараат овде нема правда, секој со факултет шо е дома , тие со основно шо се директори се, немој и ти да учиш, гледај диплома да земиш тантарамантара... Е зошто да мислиме ко нив, не ли можиме светот да го промениме (на некој начин :)). Па од една страна ни викат вие сте иднината а од една страна ние пак живееме во нивно време, во минато СВРШЕНО време...
*незнам колку ме разбравте ама мое си е да си кажам :)
 

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Минатото не донесе до сегашноста,а сегашноста ја претвара иднината во минато.
 

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Кога ке видиш кај повеќето луѓе елементите од минатото многу влијаат на сегашноста и потсвесно и свесно, а па и многу работи во секогашноста ги правиме за да има иднина ко што сакаме. А тие цело време се менуваат,како што рече Gadfly Baba.
Така да... кога ќе видиш се е едно прелевање, само уште да знаеш како најубаво да си го искористиш.
 
Член од
25 мај 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
site ziveeme vo segasnosta so nadez deka vo idninata seuste ke postoime!
jas licno podobro bi se nasla vo minatot!
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Postarite generacii zboruvam babi i dedovci ziveat vo minatoto bidejki najbavo im bilo porano. Nasite roditeli ziveat vo idninata, toa dali dovolno ke ne obozbedat za zivot dali ke ne ispravat na prav pat ako veke toa ne go napravile, mozebi oni ziveat i vo segasnosta i vo idninata. A nie mladite ziveme vo segasnosta so prisekavanje na minatoto so potsmev ili razocaruvanje, individualno.
 
Член од
22 мај 2007
Мислења
31
Поени од реакции
2
зивеењенто во сегашниот момент е многу едноставно комплексна работа. да ги изивеш момнетот на сега иобде реланост без да тисе мешаат милси емоции. минатиото и сегашноста тоа ине е баш лесно. Јас конректно имам прбoлем да го зивеам сегашниот моменат/

www.apr.org.mk
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Може некој да ми каже со колкав временски период ја дефинирате сегашноста, па после размислете колку е релативно иднина односно минато.
Но претпоставувам дека на темата треба да се реплицира дали со мислите сем почесто во нашето подалечно минато, или планирајќи си ја нашата подалечна иднина.
Кај мене сликите од подалечното минато се појавуваат многу ретко, треба да има прилина за да се навратам и да повторам се што се случувало една недела, еден месец, една година , 5 години наназад, но поголемиот дел од времето сум со мислите или на планирање на подалечната иднина или правење одредени дејствија кои се дел од таа грубо планирана планирана иднина.
 
N

NeMiRnA

Гостин
Uf site vikaat vo segasnosta zasto ubavo vi zvuci i mislime deka e vistinskiot odgovor,jas iskreno kazuvam deka ziveam i vo minatoto i vo idininata,a segasnosta...ja preziram,neznam zasto...od sekogas bilo taka...:(
 
Член од
6 јануари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Segasnost!!!a???
Epa vaka spored mene sefasnosta nekogas bila idnina, potoa ke bide minato i sekogas ke bide taka sekogas ke fali del4e za da se sklopi mozaikot, zatoa sto im luge koi ziveat vo segasnosta no ne go osekaat toa ziveat za minatoto za toa sto bilo i pominalo, a ima i luge koi ziveat za idninata za toa sto sleduva se nadevaat na podobri vreminja.

RETKO KOJ ZIVEE VO SEGASNOSTA
 
Член од
23 декември 2007
Мислења
54
Поени од реакции
0
Minatoto sekogash ke postoi ... Nie site sme minato ... Stanuvame minato od sekundata koga sme se rodile ... Segashnosta i idninata se samo nekoj vid na cel i vid na uteha za da prodolzime da ziveeme vo minatoto. Kako i da e site umirame, neli? Site prodolzuvame da postoime vo minatoto vo nekoj drug oblik.
A za toa dali ziveeme vo segashnosta? Pa koj kako si go sfaka toa. Jas ziveam vo eden svet narecen "sega i ovde".
Zabegav malce:kesa:
Pozdrav ! :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom