Дали доволно вежбаме?

Дали доволно се движите?

• Вежбам секој ден

Гласови: 19 41,3%
  • Вежбам 2-3 пати неделно

Гласови: 14 30,4%
  • Пешачам по 3-4 километри дневно

Гласови: 6 13,0%
  • Пешачам по 7-8 километри неделно

Гласови: 4 8,7%
  • Возам велосипед/ролери/скејт

Гласови: 8 17,4%
  • Одам со автобус/такси/кола/мотор

• Времето претежно го поминувам пред телевизор/компјутер

Гласови: 5 10,9%
  • Вежбање? Движење? Што е тоа?

Гласови: 2 4,3%
  • Ќе кликнам без врска

• Вкупно гласачи
    46
Член од
15 април 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
Дали сме доволно физички активни?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.721
Поени од реакции
11.154
Вежбам секој ден на орби трек :) бидејќи правев операција поради оштетен менискус и ногата ми ослабна па така последниве 2 месеци константно вежбам, а треба и да продолжам уште подолг период, ем здраво, ем ќе ојачаш нешто плус :pos:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Не сум активна за жал.Планирам сега летото да се позанимавам со тој проблем.Инаку секој ден пешачам по еден саат.Пола сат пешки до факултет и пола назад.Некогаш одам и по два пати на ден на факултет.Ама треба и во пракот да се потрча или точак,ролери да се возат.

Член од
15 април 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
...секој ден пешачам по еден саат...Ама треба и во пракот да се потрча или точак,ролери да се возат.
Целосно се согласувам, и јас практикувам пешачење, ми го освежува мозокот (меѓу другото), а не лошо ни планинарењето, па макар и на Водно.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.035
Поени од реакции
1.146
Мислам дека сум доволно физички активен. Возам велосипед или пешачам и често играм фудбал со другарите..
Посебно во лето не се влегува дома :)

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Мислам дека сум доволно физички активен. Возам велосипед или пешачам и често играм фудбал со другарите..
Посебно во лето не се влегува дома :)
Еве и ја исто како meazza:smir:, сосем исто не се влага дома летово.

Г

Гоццццце

Гостин
Не вежбам, а и не планирам оти ме мрзи. Ете така! :)

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Се обидувам неделно отприлика 4-5 пати да одам на фитнес, пешачам скоро секој ден 2-3км сакала или нејќела, и се обидувам во секојдневието да сум физички активна, наместо лифт секогаш идам по скали, секогаш се симнувам една станица порано од трамвај и пешачам накај дома итн.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Oprah changed my life...

Беше топол априлски ден и јас со мојата фамилија ја гледавме Опра на тивито, гостинот кај неа имал добиено срцев удар поради дебелината, потоа дојде друг гостин кој имаше проблеми во семејството поради тоа што го празнел фрижидерот секојдневно, дури успевал да го крши катанецот на фрижидерот со хебла и...

Ок, вежбам последниве неколку години сум претерано физички активен. Околу 4/5 часа дневно посветувам на спортот и тоа. Трчам, возам, вежбам, играм баскет, супер си сум. И подобро се осеќам со сопствената кожа.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
167
не вежбан ич
мрза невидена :)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Вежбав повеќе порано, сега не толку.Некогаш ќе речам ќе вежбам дома ама по некој ден оставам.Инаку додека беше школска година школото ми е далеку и пешачев секој ден по најмалку 10 км.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Секој ден по 10километри со точак. После тоа со два тега од по 7кила ги кревам во серии и така.
Секој ден вака... :)

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
од понеделник до сабота сум по 1 саат дневно во теретана недела возам велосидед од Ченто до влае и назад а за трчање 3 пати неделно
Ама кога сум дома цело време сум пред тв или компјутер е ова не ми чини зошто само нешто грицкам така да вежбањево ми е џабе

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
еври факинг деј .. неможам а да не отидам да се издувам, секој ден одам во теретана но малку е , навечер трчам, возам ролери, точак или едноставно шетам по 4-5 километки , ако седам дома ке збрлавам немам каде да ја потрошам енергијата, + на топлово едноставно ке паднам во кома ако не си ги задоволам потребите...

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Не вежбам доволно,пошто ме мрзи и немам кондиција,брзо се задишувам и се заморувам...На Факултет одам пешки,ама не секогаш...па ако сумирам ми се берат само 3-4 сати пешачење неделно,шо е ептен малку...ама сега си најдов вежби на интернет,па планирам да вежбам секој ден,за да си ја подобрам кондицијата и да се осеќам поздрави и посвежо.(како порано кога многу повеќе се движев.:))

Kajgana Shop

На врв Bottom