Дали вреди да се напушти нашава земја?

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?

• Вкупно гласачи
    585

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Tie sto se cukaat vo gradi.. a treba da go pravat toa, si se na visoki pozicii.
A za ostanatite :D?

btw.. vrati se rodeee :D.... site sto mislat deka ima idnina vo makedonija.
Знам. Лесно е да се биде патриот кога домашните имаат толку многу што можат да ти овозможат три животи.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Знам. Лесно е да се биде патриот кога домашните имаат толку многу што можат да ти овозможат три животи.
Posle 4 generacii nasite vnuci ke ucat za makedonija so amerikansko zname :D... ili nema da postojat... ama ne veruvam deka vladive, nivnite diplomati, se do tolku nerazbrani za da upotrebat nuke...
I ne mislam ponatamu...

Shteta sto patriotite sto planiraat da i se vratat na nivnata ljubov, ne razmisluvaat vaka...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Posle 4 generacii nasite vnuci ke ucat za makedonija so amerikansko zname :D... ili nema da postojat... ama ne veruvam deka vladive, nivnite diplomati, se do tolku nerazbrani za da upotrebat nuke...
I ne mislam ponatamu...

Shteta sto patriotite sto planiraat da i se vratat na nivnata ljubov, ne razmisluvaat vaka...
Проблемот кај нас е што сме патриоти само на песни и по партиските определби. Не гледаат дека политичарите не го сакаат народот и немаат П од патриоти. Како може да си патриот а да не си го сакаш сопствениот народ? Само се зборува а ништо не се прави. Младината е тотално апатична така да незнам што ќе се случува со нас и нашите деца а не пак да зборуваме и за внуците...

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Зошто да се напушти?
Па бидете тука да смениме нешто, не само квази патриоти кои се во дијаспора и се чукаат во гради.
Полесно е да се биде Македонец во дијаспора одколку во самата Македонија.
Мислам дека во најтешките времиња сите сме заедно колку и да не го гледаме тоа но еден се ќе излезе на виделина.
Premnogu brzame?
Izgleda gi isplashivme site "patrioti"... od dijasporata, sto planirale da repliciraat :d.... :pos2:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Premnogu brzame?
Izgleda gi isplashivme site "patrioti"... od dijasporata, sto planirale da repliciraat :d.... :pos2:
ЉоЉ

Немам ништо против дијаспората, планирам и јас некој ден да заминам но со цел да соберам добри финансии и по некое време да се вратам, така би и помогнал на државата. Многу е жално кога најдобриот кадар од Македонија ја напушта државата не заради тоа што нема работа туку поради тоа што секакви дебили и дегени неписмени партиски војници земаат големи функции во државата.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
ЉоЉ

Немам ништо против дијаспората, планирам и јас некој ден да заминам но со цел да соберам добри финансии и по некое време да се вратам, така би и помогнал на државата. Многу е жално кога најдобриот кадар од Македонија ја напушта државата не заради тоа што нема работа туку поради тоа што секакви дебили и дегени неписмени партиски војници земаат големи функции во државата.
Ima nades vo makedonija.
Treba da vlezeme vo eu pred usa da vleze vo nas.. ili nekoj drug, so tenkovi...
Ups.. i vo nato trebashe :D?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Мене ми пречи што во насловот зборчето „сакана“ е напишано под наводници. Одговорот е извесен со наводите...
Зборување за сопствената земја исклучува вакви примеси.

одговорот: Не, не вреди да се напушти нашава САКАНА земја.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
За мене вреди да се замине. Околу она сакање држава и народ, тој брод отплови. Тука знам тон народ, и 99% не ти го мислат арното, а ти се прават пријатели, лицемери гадни. Сите патриоти и антички македончишта, се лупат у гради дека се спремни да убиваат (не да гинат) за Македонија, а на прва опасност извалкани им се гаќите, страв им е од мал пекинезер, а тек па кога ќе се најдат на фронт. Тука, на маса сите се хероји, сите за тебе душата би ја дале, а кога треба, се неми сведоци. Тука, оние на кои си им правел добро, ти враќаат со лошо. Тука, ти се ситат на несреќите. Надвор некаде, си никој и ништо, но и никој не се замара со тебе, си работиш работа за колку да си живуркаш, а овде па ни работа нема. Лично, дури и планирам да си фатам патот другото лето. Кој ми треба пак од овде, другари, пријатели? Семејство? На крај и од таму ќе те зезнат. Секој е сам на овој универзум. (ова е цитат од Сопранови)
И затоа, бидејќи не намеравам да се маткам во оваа држава, ме заболе и за неа, и за нејзиното име, и за нејзиниот народ. Ете така...

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
и тоа како би ја напуштил Македонија...сум добил мнооогу повеќе негативни од позитивни работи овде и не верувам дека тоа ќе се промени во наредниве 10 год.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Мене ми пречи што во насловот зборчето „сакана“ е напишано под наводници. Одговорот е извесен со наводите...
Зборување за сопствената земја исклучува вакви примеси.
Ke go kazese tvoeto mislenje ako ne bea navodnicite vo naslovot :D?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Razmisli i za optimizmot.
Ili si na funkcija :D?

.. ne diskriminiram :P
Двете.. :smir:

Љубов е нешто друго... Ако немаш услови тука да пронајдеш пат, според мојата „логика“ многу потешко ќе биде некаде каде што не го познавам системот на работа, јазикот и легислативата. Ако некој сака да работи за дневница го може тоа и тука.

Не ми е намера да звучам надмено, ама ми здосадува плукањето по сопствената земја...

K

KomitaMKD

Гостин
Секој треба индивидуално да си одлучи.јас имав можност да студирам и да живеам во Америка но се вратив зошто овде повеќе ми одговараше животот.Знам дека не е сјајно овде,и немам некои луксузи , но основните потреби можам да ги задоволам.Да завршам факултет,да излезам за викенд,да пијам кафе со луѓето што ги познавам,да појдам не некој спортски настан...Тоа ми е доволно.Немој да се надевате дека во странство ве чекаат со реширени раци.Можеби ќе ве чекаат ама за работење на работи што домаќините не сакаат да ги работат.Сепак испреобајте си ја среќата.Сум видел многу пропаднати животи на наши во странство.И овде има такви, меѓутоа овде си со блиските луѓе кои колку толку ќе ти дадат некаква поткрепа.Да се прашувам јас, повеќе ми е драго испиеното 1 пиво во двор со друштво отколку 100 во странство со погрешни луѓе или пак сам...

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Вреди и тоа како тука многу се мали шансите да успееш...

Kajgana Shop

На врв Bottom