Дали во иднина ние, луѓето ќе станeме идиоти?

MK_Devojce

I simply don't care...
Член од
2 август 2009
Мислења
468
Поени од реакции
162
I don't need a brain, i have Google:) , go imam ova procitano na poveke mesta
Ne mislam deka stanivame idioti od taa gledna tocka zatoa sto sega e mnogu polesno da dojdes do bilo koja informacija i polesno da naucis, tuku idioti sme odamna od nekoja druga gledna tocka... da ne odam sega offtopic

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Оваа тема била актуелна и пред 30-тина години...

Инаку идиотизмот е од одамна. Ми верувате на збор или сакате докази?

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Не се замарам за иднината....шо сака нека се дешава јас од кога ке умрам...само да не го сменат името Maкедонија друго ништо не ми е гајле

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
Во иднина цел идиотизам ќе се прошири и ќе преовладува идиотско лудило кај луѓето :vozbud: само животните ќе бидат најпаметни и ќе ни го заземат нашето место хаххаха ме изнасмеа темава !:pos2:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да, глобалицазијата се стреми луѓето да станат живи нобови, би рекол робови и да бидат контролирани од страна на моќниците.
Пирамида.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.732
Поени од реакции
22.721
Искрено не ме интересира какви ке се лугето во иднина..Но сепак мислам дека лугето во иднина ќе стануваат се по паметни..

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Сите сме по малце идиоти,некој на крај ќе станем поголем некој исто ќе си остане.:helou::helou::helou::smir:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
повечето се, а тие што не се ќе станат. во најблиска иднина

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
за иднината никој не знае. секој си кажува по нешто, а тоа нешто всушност не значи ништо. од кај можеш да знаеш какви ќе бидеме тоа тие глупости

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Хм, тешко дека би заглупавеле, едниствено ако се случи некоја невидена катастрофа при која би се уназадиле и би останале на ова ниво или поназад, но сепак ќе има примероци кои ќе го задржат барем ова ниво на ментален развој, инаку мислам дека како што ќе се оди понапред со природната селекција (читај мутации на гените) сите генерации кои ќе се раѓаат ќе бидат се попаметни и попаметни со мозоци посособни за примање на информации.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Хм, тешко дека би заглупавеле, едниствено ако се случи некоја невидена катастрофа при која би се уназадиле и би останале на ова ниво или поназад, но сепак ќе има примероци кои ќе го задржат барем ова ниво на ментален развој, инаку мислам дека како што ќе се оди понапред со природната селекција (читај мутации на гените) сите генерации кои ќе се раѓаат ќе бидат се попаметни и попаметни со мозоци посособни за примање на информации.
Се согласувам.

Поентата ми беше дека не можеме да знаеме какви ќе бидеме во иднина, а сосем непотребно е да размислуваме за тоа, и притоа да очекуваме одговор кој ќе биде докажан.
Не знаеме какви ќе бидеме во иднина!...

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Процесот на доаѓање до информацијата е предизвикот, нели? Со интернетот само е зголемен бројот на достапни информации од кои оној кој сака, анализирајќи што повеќе ќе пронајде некоја „научна вистина“ или податок. Оној кој не сака, ќе го отвори првиот линк - и тоа ќе е тоа.

Интересот е во прашање. Исто како и во библиотека...имаш еден извор од кој ќе научиш, или 200 извори од кои ќе студираш. Изборот е пак твој.

Интернетот не може да не заглупави ако не го користиме глупаво (решавајќи квизови за Кога ќе умреме или Кој е подобар Слаткар или Брус Вилис). Ако го користиме за стекнување на корисни знаења, та-даам. Баш има тотално спротивна улога од „заидиотување“.
Знаеш како Серпико, во право си за тоа дека со интернетот е зголемен бројот на достапни информации, и дека тој што сака сега може да стекни далеку повеќе знаења.
Меѓутоа јас , ти , и сите други, сме растени во поинакви услови, ние сакале неќеле сме биле приморани да го користиме мозокот. Сега сваќаме дека сето тоа било позитивно за нашиот интелект. Знаејќи го тоа, еве и децата наши така ќе ги воспитуваме, колку ќе примат не знам...
Меѓутоа, што по 100-200 години, дали тогаш ќе има, еве да речам колку денеска што има, луѓе што ќе сакаат да го користат интернетот за стекнување на знаења. Јас СЕГА чуствувам, дека за некој работи не го уклучувам мозокот, а што би се случило тек по Х години.

И Let face it, и ти си сведок на тоа колку се користи интернетот за идиотски квизови.(за мене за тебе се идиотски, за тој што ги решава...)
И некој спомна, демек, колку и да правиме муабет, никогаш нема да знаеме, нити пак да докажиме. Никој не рече да докажуваме, форум е, си правиме муабет, да видиме кој, што мисли:smir:

I

Intex

Гостин
Па нема да станеме идиоти. Пред 20 години ти требало да знаеш резултат на некоја утакмица во фудбал од пред 2 години и ќе бараш цел ден. Сега го прашуваш чичко ти гугл и одма дознаваш се што ти треба. Ќе станеме поинтелигентни, нема да се замараме со глупости и времето ќе го користиме рационално.
Сепак лугето со голема меморија не се многу интелигентни, туку тие што имаат мала меморија се интелигентни. Еве и пр. Зошто ниту еден математичар не е заинтересиран за Историја? Одговор: Историчарите се со голема меморија, но без интелигенција, па затоа и тие не се интересираат за Математика (наука за интелигентните).
Така да и тогаш ќе има интелигентни и неинтелигентни, а со сите тие глупости како чичо гугл само им се олеснува на интелигентните, а се запоставуваат глупите.

Kajgana Shop

На врв Bottom