B
Bonux
Гостин
додека вие верувате во теории на заговори пред нос ви се дешаваат реални заговори или завери (whatever) какви бре вонземјани какви бакрачи,се е тоа човечки фактор...
Па една теорија на заговор што ти ја сметаш за вистина е дека твоево приозводче Jack3d што го промовираше е тргнато од сите тезги на светот само затоа што е ефтин а нудел ист квалитет (бакрачи ) како поскапите производи, и сите медицински анализи се исфејкирани од страна на компанииите на тие скапи производи .Темава ми е дежа ву.
Да не избегам од нејзе, знам дека некој ме цитираше потоа и се препукувавме што е вистина, а што не.
Патем, не верувам, какви масони илуминати билдерберговци... се е тоа една лага измислена од неговото височество - човекот
Не знам од кај си ги поврзал банкарите со ѓаволот, во документарецот уствари се зборува против религијата и нејзиното влијание. А тоа дека целта на одредени луѓе им е да цицаат пари не би требало воопшто да те изненадува.Како она срањето наречено зајтгајст каде што сите правници и банкари се директен потомок на ѓаволот и целта им е да ги сисаат сите пари од луѓето.
Приказни за возрасни деца, ништо повеќе.
Верувам, делумно. Најинтересни и да не речам најубедливи ми се теориите за Кулите Близначки, Илуминатите, Убиството на Џон Кенеди и НЛО / Вонземјанските теории.
Zosto smesno ?За 9/11 митот за заговор е смешно сеуште да се дискутира. .
мхх...пошто најголемиот број од аргументите дека тоа било внатрешна работа се разгледани, побиени и поголемиот дел од нив е резултат на шпекулации и мислења повеќе отколку на факти. Почнувајќи од тоа зашто авионите не биле детектирани од радарите намерно до идејата дека работа како вахабисти не постои, дека тоа е мит и дека самоубиствени напади не постојат. Единствениот мотив на вахабиста да се самоубие е неговото религиозно мотивирање, мала е шансата некој да се самоубие затоа што му платиле да направи намештаљка. Потоа следуваат аргументите со демолираните експлозиви и ефектот на рушење како торта, детекторите на авионските компании и други технички критики/објаснувања. Темата е прилично опширна за дискусија и ја имам дискутирано повеќе пати. Не сум американофил, ниту пак мислам дека Американците се фер и добри луѓе кои имаат одлична политика и сакаат светски мир....далеку од тоа. Али конкретно за оваа ситуација шансите да е намештаљка се минимални. Повеќе аргументи за и против 9/11 имаш тука (за да не мораме за секоја точка и обвинувањa посебно да дебатираме).Zosto smesno ?
Gledaj go ova i pobij go ako mozesмхх...пошто најголемиот број од аргументите дека тоа било внатрешна работа се разгледани, побиени и поголемиот дел од нив е резултат на шпекулации и мислења повеќе отколку на факти. Почнувајќи од тоа зашто авионите не биле детектирани од радарите намерно до идејата дека работа како вахабисти не постои, дека тоа е мит и дека самоубиствени напади не постојат. Единствениот мотив на вахабиста да се самоубие е неговото религиозно мотивирање, мала е шансата некој да се самоубие затоа што му платиле да направи намештаљка. Потоа следуваат аргументите со демолираните експлозиви и ефектот на рушење како торта, детекторите на авионските компании и други технички критики/објаснувања. Темата е прилично опширна за дискусија и ја имам дискутирано повеќе пати. Не сум американофил, ниту пак мислам дека Американците се фер и добри луѓе кои имаат одлична политика и сакаат светски мир....далеку од тоа. Али конкретно за оваа ситуација шансите да е намештаљка се минимални. Повеќе аргументи за и против 9/11 имаш тука (за да не мораме за секоја точка и обвинувањa посебно да дебатираме).
http://www.911myths.com/html/freefall.html
Ако имаш нешто специфично за прашување/објаснување или дебатирање, пиши, па ќе се дискутира за тоа.
Кај даде 2 и пол саати, али ај ако може ќе се видиGledaj go ova i pobij go ako mozes
Ајде да отспијам, пошто сега се прибрав и ептен сум уморен. Ќе го гледам сабајлечки па ќе ти пишам што мислам. Не е поентата во тоа дали ќе го побијам или не. Ако ми се понудат доволно евиденција и доволно аргументи ќе го прифатам како точно. Ако не, ќе побарам повеќе и ќе се информирам во врска со предметот на дискусија. Поентата на рационалното критичко размислување не е да се побие нешто со почетен став и стереотип кон истото туку критички да се разгледа и да се стигне ако не повеќе барем најблиску до вистинатаGledaj go ova i pobij go ako mozes