Дали верувате во господ?

Член од
18 декември 2019
Мислења
29
Поени од реакции
17
IvananavI,

на ваквија ликој ка тебе, сам Бог да им излезе пред очи, они пак нема да веруваат ем на своте вродени очи, ем на ликот кој им се појавил пред очи.

„Дупло голо„, ка шо вели лицето Б.Ц.

Туку што велиш, дали Светов постои од твојот влез во пубертетот или постои од троа порано?...
1.Пак нема да верувам. Треба убо да го запознаам за да стекнам доверба.Ама пак нема на газ да паднам.
2. Не постои светов од нечиј пубертет, едуцирај се за еволуцијата од пред 3800 билиони години. Пиши на јутјуб има доста резултати.
Верувам дека Господ Бог Исус Христос е мој личен спасител.
1. Од што те има спасено?
2.Кој е тој што го викаш Исус? Го нема никој видено. Страв ми е да не халуцинираш..
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.392
1.Пак нема да верувам. Треба убо да го запознаам за да стекнам доверба.Ама пак нема на газ да паднам.
2. Не постои светов од нечиј пубертет, едуцирај се за еволуцијата од пред 3800 билиони години. Пиши на јутјуб има доста резултати.
1. Не мораш да (ми) кажуваш, убо и точно претпоставив.
2. А бе какви 3800 билиони. Катаљони години се во прашање-само уште ни фали‘ ликот кој ги броел годињето...
 
Член од
18 декември 2019
Мислења
29
Поени од реакции
17
1. Не мораш да (ми) кажуваш, убо и точно претпоставив.
2. А бе какви 3800 билиони. Катаљони години се во прашање-само уште ни фали‘ ликот кој ги броел годињето...
Епа затоа си религиозен оти врска немаш од наука.

Сакам некој верник да ми објасни работиве..
Чекај, стварно мислиш дека некој дедо за 1 недела го направил светот и се во него?
Чекај, стварно мислиш дека после смртта постои пекол/рај(задгробен живот)?
Брале а што е со библијата што е еквивалентно фантазија како Малиот Принц? Што е со допирањето вода и претворање во вино? Си се запрашал дека од H2O во етанол само со допир дека не е возможно(*хемија-научно докажано дека не е возможно)? Си се запрашал дека црквата ги горела живи научниците како Г.Галилеј за хелиоцентричната теорија во која всушност не треба ти да веруваш(*географија-научно докажано дека не сме рамна плоча)? Како сме настанати од глина и Адам и Ева кога за да си човек единствено е возможно после сперматозоид(*биологија-научно докажано)? Ако си верник застани си зад твојата теза и објасни ни ги овие "чуда" на нас атеистите, и сам верувај дека сме рамна плоча како што ти налага црквата и оставај пари на поповите или лоповите(синоним) за здравје.
Брале .. ај жити се само обрни внимание на то како атеистите даваме докази, факти, аргументи, а како религиозните не користите никаков доказ. Обрни внимание дека не се верува на нешто што го немаш видено освен ако не халуцинираш. Сакам ДОКАЗИ и ФАКТИ а не одговори од типот: "така апостолите рекле","во евангелието е напишано".....ФАКТИ зошто е тоа така и научно докажано дека е така.
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.392
Епа затоа си религиозен оти врска немаш од наука.
...:icon_lol:...
Сигурен сум дека токму ти ги носиш науките во малиот прст...
Автоматски споено мислење:

Сакам некој верник да ми објасни работиве..
И после тоа објаснување-оп! Ќе станеш верник...
Автоматски споено мислење:

Брале .. ај жити се само обрни внимание на то како атеистите даваме докази, факти, аргументи, а како религиозните не користите никаков доказ. Обрни внимание дека не се верува на нешто што го немаш видено освен ако не халуцинираш. Сакам ДОКАЗИ и ФАКТИ а не одговори од типот: "така апостолите рекле","во евангелието е напишано".....ФАКТИ зошто е тоа така и научно докажано дека е така.
Брале, немаш ти ниту еден доказ за било што...
А докази и факти за Божјото потоење имаш во огромни количини, само што ти не ги заприметуеш. Атеистичкото слепило е гадна работа...
 
Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Брале, немаш ти ниту еден доказ за било што...
А докази и факти за Божјото потоење имаш во огромни количини, само што ти не ги заприметуеш. Атеистичкото слепило е гадна работа...
Религиозното (не)слепило е уште погадна работа.
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.392
Религиозното (не)слепило е уште погадна работа.
Што вели твоето искуство околу напишаново?...Ваљда е повеќе од „ништо„ или?...

И, како нерелигиозен човек може да зборува за религиозност и за религиозно слепило од кои нема абер?
 
Член од
18 декември 2019
Мислења
29
Поени од реакции
17
Чекај, стварно мислиш дека некој дедо за 1 недела го направил светот и се во него?
Чекај, стварно мислиш дека после смртта постои пекол/рај(задгробен живот)?
Брале а што е со библијата што е еквивалентно фантазија како Малиот Принц? Што е со допирањето вода и претворање во вино? Си се запрашал дека од H2O во етанол само со допир дека не е возможно(*хемија-научно докажано дека не е возможно)? Си се запрашал дека црквата ги горела живи научниците како Г.Галилеј за хелиоцентричната теорија во која всушност не треба ти да веруваш(*географија-научно докажано дека не сме рамна плоча)? Како сме настанати од глина и Адам и Ева кога за да си човек единствено е возможно после сперматозоид(*биологија-научно докажано)? Ако си верник застани си зад твојата теза и објасни ни ги овие "чуда" на нас атеистите, и сам верувај дека сме рамна плоча како што ти налага црквата
...:icon_lol:...
Сигурен сум дека токму ти ги носиш науките во малиот прст...
Автоматски споено мислење:И после тоа објаснување-оп! Ќе станеш верник...
Автоматски споено мислење:Брале, немаш ти ниту еден доказ за било што...
А докази и факти за Божјото потоење имаш во огромни количини, само што ти не ги заприметуеш. Атеистичкото слепило е гадна работа...
Зошто на овој дел немаш цитирано? Многу докази се?
1. Создавање свет за 7 дена немаш доказ
2.Пекол и Рај немаш доказ(едуцирај се за Данте Алигиери и Божествена Комедија и дознај дека во 14 век е измислен пеколот и рајот од страна на тој писател.
3.Од H20 во етанол немаш доказ дека е возможно.
4.Црквата го запалила Г.Галилеј за хелиоцентрична теорија. Коментар?
Особено 4во објасни ми го те молам, зошто твојата совршена религија и црква гори живи луѓе-научници?
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.668
Поени од реакции
15.388
Зошто на овој дел немаш цитирано? Многу докази се?
1. Создавање свет за 7 дена немаш доказ
2.Пекол и Рај немаш доказ(едуцирај се за Данте Алигиери и Божествена Комедија и дознај дека во 14 век е измислен пеколот и рајот од страна на тој писател.
3.Од H20 во етанол немаш доказ дека е возможно.
4.Црквата го запалила Г.Галилеј за хелиоцентрична теорија. Коментар?
Особено 4во објасни ми го те молам, зошто твојата совршена религија и црква гори живи луѓе-научници?
За рајот и пеколот немој не ме радуј :)
 
D

Deleted member 12196

Гостин
Што вели твоето искуство околу напишаново?...Ваљда е повеќе од „ништо„ или?...

И, како нерелигиозен човек може да зборува за религиозност и за религиозно слепило од кои нема абер?
А како религиозен човек може да зборува за нерелигиозност и атеистичко слепило?
Особено 4во објасни ми го те молам, зошто твојата совршена религија и црква гори живи луѓе-научници?
За Галилеј дебело грешиш!
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.392
А како религиозен човек може да зборува за нерелигиозност и атеистичко слепило?
На начинот кој е спротивен од начинот на кој атеист зборуе за религиозност...
 
D

Deleted member 12196

Гостин
На начинот кој е спротивен од начинот на кој атеист зборуе за религиозност...
И атеистот зборува на начинот кој е спротивен од начинот на кој верник зборуе за атеизам..
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.392
Зошто на овој дел немаш цитирано? Многу докази се?
1. Создавање свет за 7 дена немаш доказ
2.Пекол и Рај немаш доказ(едуцирај се за Данте Алигиери и Божествена Комедија и дознај дека во 14 век е измислен пеколот и рајот од страна на тој писател.
3.Од H20 во етанол немаш доказ дека е возможно.
4.Црквата го запалила Г.Галилеј за хелиоцентрична теорија. Коментар?
Особено 4во објасни ми го те молам, зошто твојата совршена религија и црква гори живи луѓе-научници?
1. А доказ дека е создаден пред 15 миљарди години, имаш, така? И доказот е?...:icon_lol:
2. Доказ има; и рајот и пеколот се исуствено спознајни дури и преку овосветовното битисување. Реалните Рај и пекол се спознајни само преку духовното искуство. Потполниот Рај и потполниот пекол ќе бидат потполно спознајни по крајот од Светов, после Судот Христов. И ова не го знаеше...
3. Која Црква го запалила Галилео, дај не бладај...Која е Црквата и дали Галилео навистина бил запален? Дај проднаучи тора па дој на муабет...
Автоматски споено мислење:

И атеистот зборува на начинот кој е спротивен од начинот на кој верник зборуе за атеизам..
Паланчански,
живти годините, ај да ти помогнам.

Верните, пред да се преумат и поверуваат во живиот Бог, биле атеисти и одлично знаат што е тоа атеизам.

Атеистите пак се атеисти и благе везе немаат што е тоа вера во Бога и начинот на битисување според истата.
 
Последно уредено:
Член од
18 јануари 2018
Мислења
334
Поени од реакции
230
Сакам некој верник да ми објасни работиве..
Чекај, стварно мислиш дека некој дедо за 1 недела го направил светот и се во него?
Чекај, стварно мислиш дека после смртта постои пекол/рај(задгробен живот)?
kaj pishue deka nekoj dedo go sozdal svetot? Gospod nikade ne e opishan kako izgleda, zatoa ne izmisluvaj
Tie 7 dena verojatno se misli vo metaforicna smisla
Nigde ne pishuva raj i pekol a.k.a zadgroben zhivot
Pishuva '' toj shto veruva vo mene ke se spasi ''
Ili '' toj shto veruva ke ima vechen zhivot '' kojshto prema biblijata toj vechen zhivot a.k.a toa spasenie ushte vo start e rezervirano i odredeno samo za tie nekolku stotina iljadi svetci, propovednici, kojshto prema biblijata vistinski poveruvale i ja shirele verata
I nikade ne pishuva raj ili nekakov rajski zhivot
A za pekolot toa e izmislica, pishuva
''greshnite'' ke bidat frleni vo ogneno ezero i toa ke im bilo vtora smrt i vechna kazna
Nigde vo biblijata ne pishue deka zemjata bila ramna plocha, toa e chisto izmislica na crkvata

Kakov bi bil toj vechen zhivot?
Gospod t.e Isus Hristos kojshto kje caruval so ''bozhjeto carstvo'' ke gi voskresnel site mrtvi koga ke dojdel krajot na svetot a.k.a ''Armagedon''
Dosea ispoumrele milijardi lugje, a i ushte tolku kje ispoumrat do takanarecheniot
''Armagedon ''
I sega, koga ke gi voskresne site mrtvi, kako ke bide seto toa so tolku milijardi luge? Ke chekaat vo redica kako na shalter (ke se iznachekaat milijardi luge) za da go dochekaat svojot vechen zhivot ili vtora smrt
ili sekoj bashka 1 po 1 vo prostorija so angeli i seto toa sudenje kje bide instantno nabrzanka
samo zaradi dobriot zhivot/greshniot zhivot ovde na zemjava?

Dushata go napushtala mrtvoto telo
Kako izgleda taa dusha?
Kako istiot chovek shto umrel?
Znachi nekoj ako umrel star i tamu li ke bide star na sudenjeto?
Ili nekoj umrel kako svinja debela 130 kg i tamu li ke bide svinja?
Ili razvien?
Koga ke se razmisli za ovie stvari, ova zvuchi kako zafrkancija so vechniov zhivot ili vechnava kazna, kako nekoe si zaplashuvanje so cel da ne se pravat neubavi raboti

Nekoj pishuva nema dokazi?
Pa ne ni treba da ima, zatoa se vika veruvanje
Ako imashe dokaz, togash kje se znaeshe, a ne da se veruva

'' Не прави идол или слика на она што е горе на небото, што е долу на земјата, што е во водата и под земјата, не им се поклонувај и не им служи. ''

Тогаш која е поентата на иконите?
Тоа се чисти идоли
Уште во старт грешка во верата
Света Петка, Света Десетка, абе немој да ме јe**ш......, нели ЕДЕН е господ ?!

Слават некаква си '' слава '' колку да се пос**ат од јадење и пиење а уствари веројатно не знаат што слават

Одење во Црква?
Палење свеќи?
Оставање пари на икони?
За што?

И да се молат и да не се молат исто им се фаќа. Едина разлика можда психички посмирено ќе се осеќаат

А дека нешто битно ќе се промени нема

Се шо е материјално у вој свет нема баш никаква веза со некаква измислица наречена '' бог ''

Секој си одговара за себе кој колку ќе спечали и шо ќе постигне у краткиот живот

Молење за здраје?
За кое црно здравје?
Па ако тоа надмоќно суштество наречено бог даваше здравје, сите ќе беа здрави бар до 70-80 годишна возраст
Здравјето е чиста среќа и некое минорно влијание како исхрана, нервоза...

Ко демек некој ако крадел/перел пари или убивал ќе си сноси казна на '' оној '' свет
Тоа само простите и немоќни луге го мислат

Ако е така сите ќе сносат казна, сите се грешни до некој степен
И што сега ќе има казни по тежина на ''грев''

Не фрлајте пари у црквите за џабе
Боље остајте му ги на некој бездомник тие пари предвидени за поповите
 
Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
2.484
Поени од реакции
2.837
Епа затоа си религиозен оти врска немаш од наука.

Сакам некој верник да ми објасни работиве..
Чекај, стварно мислиш дека некој дедо за 1 недела го направил светот и се во него?
Чекај, стварно мислиш дека после смртта постои пекол/рај(задгробен живот)?
Брале а што е со библијата што е еквивалентно фантазија како Малиот Принц? Што е со допирањето вода и претворање во вино? Си се запрашал дека од H2O во етанол само со допир дека не е возможно(*хемија-научно докажано дека не е возможно)? Си се запрашал дека црквата ги горела живи научниците како Г.Галилеј за хелиоцентричната теорија во која всушност не треба ти да веруваш(*географија-научно докажано дека не сме рамна плоча)? Како сме настанати од глина и Адам и Ева кога за да си човек единствено е возможно после сперматозоид(*биологија-научно докажано)? Ако си верник застани си зад твојата теза и објасни ни ги овие "чуда" на нас атеистите, и сам верувај дека сме рамна плоча како што ти налага црквата и оставај пари на поповите или лоповите(синоним) за здравје.
Брале .. ај жити се само обрни внимание на то како атеистите даваме докази, факти, аргументи, а како религиозните не користите никаков доказ. Обрни внимание дека не се верува на нешто што го немаш видено освен ако не халуцинираш. Сакам ДОКАЗИ и ФАКТИ а не одговори од типот: "така апостолите рекле","во евангелието е напишано".....ФАКТИ зошто е тоа така и научно докажано дека е така.
Ај ти објасни како тоа се кецале мајмуни па се родил човек? Пред мајмуните се кецале мачки па се родил мајмун? Пред мачките се кецале крокодили па се родиле мачки? Се кецале риби па се родиле крокодили оти на рибите им било досадно во водата па сакале да имаат нозе? На некои од крокодилите не им се одело пеш па им никнале крилја и полетале и станале птици?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom