Дали би стапиле во брак со партнер кој има вонбрачно дете?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.730
Поени од реакции
5.000
Во принцип би прифатил но зависи од човекот. Ако е ок нема зошто да не.
 

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.636
Поени од реакции
2.083
Брак незначи ништо...исто ми е дали сум или не сум ништо не ми менува тоа.
Е не е баш исто. Ако си у брак и јутре се разведете, законски може да ти тражи пола од све што имате и сте стекнале. Овакој к'д не си у брак, може само к** да ти еде.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.730
Поени од реакции
5.000
Е не е баш исто. Ако си у брак и јутре се разведете, законски може да ти тражи пола од све што имате и сте стекнале. Овакој к'д не си у брак, може само к** да ти еде.
Ако живееш со некој подолго од една година исто важи. Нема разлика. Така да горе доле исто е од тој аспект.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.730
Поени од реакции
5.000
Насловот на темата е дали би стапиле во БРАК!
Пред некој ден правевме муабет со девојка ми за брак ни треба за виза. Виза ни е причина, така да може да стапам во брак.
 

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Брак незначи ништо...исто ми е дали сум или не сум ништо не ми менува тоа.
Бракот си има свое значење и смисла, така и сме "дојдени" на овој свет..., а односот на поединецот кон самиот брак е произволна т.е. дали ти значи или не.
На прашањето на темата, исто е една ситуација која е усложнета, земајќи ги во обзир можните импликации треба свесно да се влезе во тој брак како услов, самиот процес на брачното живеење да не биде доведено во прашање со новите членови, т.е. деца односно реализирање на поентата што си ја задал брачниот пар како и да го разбира што во случајов фали како премиса на прашањето на темата за како брак правиме муабет...?
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.730
Поени од реакции
5.000
Бракот си има свое значење и смисла, така и сме "дојдени" на овој свет..., а односот на поединецот кон самиот брак е произволна т.е. дали ти значи или не.
На прашањето на темата, исто е една ситуација која е усложнета, земајќи ги во обзир можните импликации треба свесно да се влезе во тој брак како услов, самиот процес на брачното живеење да не биде доведено во прашање со новите членови, т.е. деца односно реализирање на поентата што си ја задал брачниот пар како и да го разбира што во случајов фали како премиса на прашањето на темата за како брак правиме муабет...?
Јас се сметам де факто дека сум во брак. Една хартија е само од техничко и некои ситници работа. Нема ништо да ми смени во мојот однос со неа. Ако ни одговара од правен аспект ќе има ако не нема да има.
Инаку на темава има лоши страни брак со дете од предходно но има и позитивни страни.
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.715
Поени од реакции
19.847
Се прашувам како не им смета да се општат со женети/мажени кои имаат деца, ама не сакаат да се во брак.. еден документ потпишан не дава никаква сигурност нит па одзема нешто, значи ако ти се погоди некој/ја зимаш се топтан тука нема ни збор повеќе.
 

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.758
Поени од реакции
7.582
Се прашувам како не им смета да се општат со женети/мажени кои имаат деца, ама не сакаат да се во брак.. еден документ потпишан не дава никаква сигурност нит па одзема нешто, значи ако ти се погоди некој/ја зимаш се топтан тука нема ни збор повеќе.
Документот носи правни обврски.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom