Дали би основале семејство ако...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
pearl напиша:
Ако размислуваш премногу, тогаш никогаш не е добро време за дете правење. Стално ќе има нешто поважно, поприоритетно. Финансии не се и не треба да бидат фактор за правење дете. Љубовта и желбата да се створи нешто заедничко се правите мотиви. Дете кога дошло - добродошло, а пари, вака или така, ќе се направат. Самото тоа што имате дете ќе биде мотив плус да се борите и успеете повеќе, заради малото, а не заради вас.
Многу јасно дека од премногу размислување и чекање најпогодна ситуација, не се стигнува далеку, ама и без памет не се оди никаде. Јасно е и дека во реалниот живот ретко кој брачен пар има да му обезбеди на своето дете се` најосновно што му треба, па од тука имаме разводи, тешки расправии по дома и ред други работи, кои се повеќе од нездрава средина во која би требало едно дете да порасне ... јас тоа не би го дозволила, па макар и на 50 години да можам да го имам првото дете ...
 

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Jas licno mislam deka vo nikoj slucaj nema da osnovam semejstvo, dodeka ne postignam stabilnost kako licnost koja moze da se grizi prvo -samata za sebe, odnosno da moze finansiski da gi zadovoluva prvo svoite osnovni potrebi. Pod toa podrazbiram deka prvo si imam zacrtano sozdavanje na stabilno rabotno mesto, so stabilni prihodi, koi sekako ke mi ovozmozat odgleduvanje na moite deca. Kako vo drug slucaj ke gi izdrzuvam moite deca, i ke im go davam ona sto neizbezno im e potrebno- osven mojata bezrezervna ljubov.

Ne sakam da bidam sfatena kako materijalist, sto vo nikoj slucaj ne sum! No, ziveeme vo svet vo koj ziveenjeto stanuva zavisno od prihodite i rashodite, uslovite za osnovanje na semejstvo se sekako se zasnovaat vrz sposobnosta istoto da se izdrzuva!
 
Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Па јас сиурно би почекала работите да се доведат во ред прво малку, па потоа да основам фамилија, затоа што нема смисла да основам фамилија ,а да не можам да се грижам за неа.
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
е па мислам искрено дека прво треба да се средат и да се стабилизираат младенците(тоа прво ми текна),а подоцна да почнат со проширување на семејството
За да се одгледат деца навистина се потребни средства,ама пак некој никогаш ако не заработи доволно пари,ако родителите земат само 10 000 дали тоа значи дека не треба да имаат (никогаш) деца?
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Да се вработам - значи да се средам и да не сум зависен од моите потоа евентуално и ако мојата мадама се вработи така ќе биде основано моето семејство.
 

WondeR`

Дипломат
Член од
2 февруари 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Ако немам капитал нема да основам семејство, со тоа го осудувам на пропаст и него, а богами и мене.
Знаете како викаат, кога сиромаштијата влегува низ вратата, љубовта бега низ џамот.
 
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Pari nikogas dosta,kapital isto,bitna e voljata i zelbata za napreduvanje i pred se poddrskata od roditelite.Samo tolku imam da kazam.
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не би основала семејство се додека не сум финансиски самостојна и стабилна.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom