Дали "ДРОГАТА" е погрешно разбрана?

Член од
8 јуни 2006
Мислења
85
Поени од реакции
1
jas licno da bi zaminal amerika i da nacekam kokain kolumbiski 100% bi probal

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Ахх .. Почнувам да се нервирам :pos: Јас не викам дека дрогата е прекрасна .. Само ТВРДАМ дека е погрешно сфатена .. и се држам на темата ..
Даница .. Јас кажав .. и пак ќе кажам .. Пробував дроги .. за да ЗНАМ како е .. Но пред да ги пробам многу убаво сум се информирал што последица можам да имам од тоа .. како што кажав за хероинот - се умира и се станува зависник од 3-4 пати .. затоа и не го опишав неговото дејство .. ми кажале последици .. не сум пробал .. ви кажувам последици - НЕ ПРОБУВАЈТЕ !

Кога си играв со организмот бев во најлуди години во животов .. и не сум размислувал на последиците како сега што размислувам ..
Сега не би конзумирал никаква дрога .. Зошто? Зошто знам што ќе ми биде и веќе не гледам филинг во смеењето неколку саати ..

Не сум зимал дрога за да решам некаков проблем .. едноставно - друшто, смеење, забава ..... Тие што се дрогираат за да ги решат своите проблеми .. се малоумни !

Кој не пробал .. а веќе кога сака да знае како е ... напишав како е .. ако не му е доволно .. испушете 1 џоинт и ќе знаете ..
Само дрогата не е онаква како што ја замислувате..

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Paid Killer напиша:
jas licno da bi zaminal amerika i da nacekam kokain kolumbiski 100% bi probal
Само глупите и малоумните пробуваат кокаин од Македонија :wink:
Докажано е дека најчиста дрога е кокаинот .. ама не "Македонскиот"

Член од
12 јуни 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Дивајн напиша:
Ете, конечно се разбравме.
Е сега ... кажи ми што е во тоа убаво, што некого може да натера да има позитивно мислење за дрогата или да сака да проба онака ако нема некој проблем кој ќе сака да го "реши" токму на тој начин?
Ахххх...
Што ги тера... Тоа што мислат дека ке станат големи ФРАЕРИ ако зимаат било каков вид на дрога... За ова можам да ти кажам чист пример што го имам видено...
Додека ушев основно цело друштво не цело али повекето бевме само на сокче и пивце за друг алкохол сто се вика и незнаевме, дојде време да се разделиме и се си беше ОК да кажам... Но кога дојде време да се запишуваме за 1-ва год од тогаш се сменија многу работи... И јас си се тргнав од нив... И после извесно време некако се договоривме да излеземе негде во природа да свртиме скаричка ова она, и се ок тоа прифатив јас и се договоривме и отидовме... И кога стигнавме неможев да им се изначудам на очиве што гледаа... Си викам дојде време и најголемата бубалица да пуши трава... Али знаес типот учи во Борис па има женски таму ке се прави Манга...
И итн ме мрзи да пишувам веќе :):):)
Али сакав накратко да ти кажам што мислам јас што ги тера да пушат трава...
Па ако грешам негде исправетеме...

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Не сум зимал дрога за да решам некаков проблем .. едноставно - друшто, смеење, забава ..... Тие што се дрогираат за да ги решат своите проблеми .. се малоумни !
Уште по малоумни се оние кои свесно пробуваат такви глупости. За забава, пих.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Дивајн напиша:
Абе, ефекти после пушење марихуана или земање било која друга дрога кажете ми ...
Марихуаната и хашишот имаат една иста активна супстанца а тетрахидроканабинол. Тој исто како и Екстазите, Амфетамините, метамфетаминот, Кокаинот, хероинот, метадонот, како и скоро сите антидепресиви дејствуваат на рамнотежата на размена на серотонинот и пред се на допаминот помеѓу синапсите на Nukleus accumbens односно центарот за емоции во мозокот.Бидејќи доажа до зголемување на нивото на овие неуротрансмитери на нормалнотот доаѓа до засилување на емоциите и појава на халуцинации, воколку во мозокот падне нивото на допамин под нормлаата тоа се одразува еден друг центар во мозокот , поради што се јавува паркинсова болест.
Никотинот исто така има дејство на размена на неуротрансмитери кај синапсите во мозокот, со тоа што чинам дека делуваше само на серотонинот и тоа во друг центар на мозокот, што допринесува за поголема будност и појасно размислување.
Никотинот ќе повторам пак многу побрзо создава зависност отколку други многу силни психотропни супстанци.

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Јоцо .. Мислиш дека сум пушел трава да бидам фраер ???
Еве да те фатам во катастрофална грешка ..
Почнав да пушам трава во 1-ва .. Учев во машко школо (е.т.у.ц.) .. значи за тие што незнаат што школо е тоа .. женско не припарува таму ! .. Пред кого да се правам фраер бе Јоцо ?? Пред некој копиљ ?? да ме фали на другарките демек сум пушел трава ??
Јас си кажав зошто сум пробувал .. радозналост .. и паѓам на провокации

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Дивајн искрено не е ништо посебно пушењето трева, мање више е ко пиење алкохол, е ако претераш или друштвото од страна „те фура„ ќе „паднеш у бед„ али ако е све ок и ти ќе бидеш ок. А ако не праиш муабет или слично „те мава стоун„ т.е. ти се спие тољку.

Член од
12 јуни 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Insane напиша:
Јоцо .. Мислиш дека сум пушел трава да бидам фраер ???
Еве да те фатам во катастрофална грешка ..
Почнав да пушам трава во 1-ва .. Учев во машко школо (е.т.у.ц.) .. значи за тие што незнаат што школо е тоа .. женско не припарува таму ! .. Пред кого да се правам фраер бе Јоцо ?? Пред некој копиљ ?? да ме фали на другарките демек сум пушел трава ??
Јас си кажав зошто сум пробувал .. радозналост .. и паѓам на провокации
А зошто лажеш сега дека немало пред кого да се правиш фраер а?
Ај кази колку пати ми ја спомна Ленче... хахаха... Сала синче...
Јас не те потенцирав тебе... Кажав повекето што ги тера да пушат трава... А не кажав дека Денис Бендеров почнал поради тоа што мисли дека и се прави фраер на Ленче :):):):)

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Скулгрл напиша:
Уште по малоумни се оние кои свесно пробуваат такви глупости. За забава, пих.
Маци .. Некој за забава .. некој за радозналост .. некој од провокации .. некој сакал фраер да биде (како што кажува Јоцо) ...
Ти пиеш алкохол 100% !!!! Зошто ??? Дома наутро зимаш ракијата а ?? или само по забави ??
Мама и тато така те учеа ?? да пиеш ??

Мене мама и тато ме учеа да не пијам ... да не пушам .. да не се дрогирам ..
па пијам .. пушам .. и сум употребувал лесна дрога ..
не сум слушал ни јас ни ти :wink:

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Даница ... Тебе не ти треба марихуана бе злато .. Можеш на твоите години да си направиш забава без ништо ...
Е јас на 14 години си правев забава со марихуана .. Јебига .. младинава сега на 14 кока шмрка ..

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Абе респектед ти сакаш Инсејн да заврши апсаана:pos: па цело име и презиме кажуваш. Јас како нарекуван од пола маало ЏАНАК и све тоа искрено се откажав од сите тие ствари зашто кога видов дека сите можни клошари пропушеа џоинт т.е. џоинтот стана мода у маало исто ко пирсевите на јазик. И шо толку прашина се дигна околу марихуаната бе, на крај краева ПРИРОДНО СИ Е ПРИРОДНО:)
А да и зашто човек да не проба некои работи? Зашто да не научи што треба а што не треба да прави. Не е секогаш теоријата правата ствар, понекогаш треба и малце пракса да се удри

Член од
12 јуни 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
точкест напиша:
Абе респектед ти сакаш Инсејн да заврши апсаана:pos: па цело име и презиме кажуваш. Јас како нарекуван од пола маало ЏАНАК и све тоа искрено се откажав од сите тие ствари зашто кога видов дека сите можни клошари пропушеа џоинт т.е. џоинтот стана мода у маало исто ко пирсевите на јазик. И шо толку прашина се дигна околу марихуаната бе, на крај краева ПРИРОДНО СИ Е ПРИРОДНО:)
Хахахахахаха...
Имас право :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Еееееееееее .. Гоце .. ова пирсовите .. не онадувај :pos::pos: Јас кога го ставив само Бети и Пако имаа од маало :pos: А сега го носам од навика .. неможам без него .. LoL .. зависник од пирсов :pos:

On Topic ..... Ти се откажа зошто сите пропушеа бе ?:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom