Далеку од очи-далеку од срце?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Некогаш е подобро кога нема да ја кажеш вистината..

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
ROZA напиша:
...treba da se gledaat pa kolku saka daleku neka e ,treba da naogaat nacin da se posetuvaat...samo taka postoi verojatnost da ja odrzat vrskata!
Во право си за ова, пред малце сакав да те цитирам, ама заборавив :?

Dani^^^ напиша:
neverstvoto moze da se gleda i kako zadovoluvanje samo na nekoi "niski" strasti shto se daleku od ona shto toj covek go cuvstvuva za partnerot shto go ceka doma (normlano ljubov).
Ама ако се работи само за потреба од секс! Јас искреноста ја ценам повеќе од се, ама во таков случај сакам да ми се каже ако се работи за подлабоки чувства. Не би ми било сеедно доколку јас чекам тука да се врати, а тој ми каже дека се заљубил во друга, но само тоа би сакала да знам од она кое се случувало додека не сме биле еден до друг.
Само кај мене има проблем, јас не можам да правам ништо со друг, ако веќе имам еден :?

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Daleku od oci najblisku do srce. Sto podaleku mi se, najvekje si gi sakam i naj pri srce mi se. Ona stvarash idealna slika... a ti se pojavi pred oci, i dziger ti se kreva i srce ti se obrkja :)

sala na strana, se e individualno. Jas sekogash vlozuvam trud voopsto da ne se stavam vo takva situacija, i da probuvam bilo sto takvo. Mlada sum, i do mene da e odbivam da se vrzuvam previse, i da zavisam previse emocionalno, a ne pak i smetkata za telefon da mi zavisi od toa.
Begaj... sto podaleku.
A ako nekad se sluci, bolje bi bilo nekoj da fakja avion smesta, posto dolgo ne trpam nesigurnosti, uste pomalku imam trpenie za ishto, pa i za ljuboF, ako nekoj voopsto znae da go definira toj zbor.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Tocno e deka se e individualno.Eve na primer ti si eden tip na licnost i taka razmisluvash ima nekoj kje ceka 10 godini ako treba (kako shto bilo porano slucaj vo Makedonija na primer) samo da opstoi ljubovta a ima pa nekoj nema ni da ceka voopsto i uste prviot den kje pocne da izneveruva.I vo bilo koj od trite slucai postojat dve opcii:Partnerot kje se vrati i pokraj se kje bide so niv ili partnerot kje se vrati i pokraj se nema da bide so niv( i pokraj toa shto tie verno go cekale).No globalno ako gi zememe ovie "long distance" vrski dali vo pogolemiot del uspevaat?Ili pak ne?Jas licno mislam deka vo pogolemiot del vakvi vrski ne uspevaat NO sekako ne mislam deka toa ide pod default -eden kje otide i gotovo e so vrskata.Prirodata na covekot mislam deka ne e taka sozdadena da bide vo iscekuvanje i netrpenie tolku vreme a uste pomalce vo apstinencija pred se od seks pa i od ljubov koja shto direktno e vozvratena.Se nadevam ne sum u pravo :wink:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Abe vidi sega, vreminjata se menuvaat. Na vremeto cekale pecalbari da dojdat, i so godini ama na vremeto gi taksuvale uste u peleni, i bi bilo bruka i totalen socijalna odbivnost, t.e. odbivanje od okolinata ako ti na primer na cekas. Sme gledale makedonski narodni prikazni :)
E denes ne e taka.
Dali uspevaat, znam mnogu koi uspeale i mnogu koi ne. Onie koi uspeale se vrski koi i predhodno traele dolgo, koincidentno se slucilo edniot da zamine, znaci ne planirano, ili pak planirano na odredeno vreme (da se napravat pari, da se zavrsi skolo, za idninata na dvajcata), no ovde vekje zboruvame za lugje koi se vrzani i vekje razmisluvaat za zivot zaednicki. Tie uspeale.

Onie summer flicks, se zapoznavme, padnavme u nesvest od ljubov, ama ti si od strancija... toa malku potesko.

Jas zoshto odbivam, pa odbivam da prifatam deka e mozno da se covek zaljubi vo nekoj posle kratko vreme, da go osoznae, spoznae i bide siguren deka saka da bide so nego i da go ceka. Iako se slucuva toa vo mozokot, no dali realno e taka? Dali posle eden-dva meseci gledanje nekoj moze da e ubeden deka e toa toa? I se vrakjas nazad, ili drugata stranka zaminuva, i si stvarash edna idealna slika, go karakterizirash i mislish onakov/va kakov/a shto sakas da bide, a ne kakov/a e, bidejki ne go poznavas dovolno, iako sakas da mislish deka go poznavas.
I ke cekas, ke ti dojde, ooooops ne bilo taka. Ili pak vo megjuvreme ke si reces, A shto jas ustvari propustam dur cekam? Kolku dobri i soodvetni dusi mi minuvaat pred oci dodeka jas cekam neshto? (taka jas bi razmisluvala, zatoa nikogas ne cekam).
Ama jas sum covek koj ne veruva vo one soul mate, mozebi zatoa taka. :)

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
OBDN напиша:
Onie summer flicks, se zapoznavme, padnavme u nesvest od ljubov, ama ti si od strancija... toa malku potesko.

Jas zoshto odbivam, pa odbivam da prifatam deka e mozno da se covek zaljubi vo nekoj posle kratko vreme, da go osoznae, spoznae i bide siguren deka saka da bide so nego i da go ceka. Iako se slucuva toa vo mozokot, no dali realno e taka? Dali posle eden-dva meseci gledanje nekoj moze da e ubeden deka e toa toa? I se vrakjas nazad, ili drugata stranka zaminuva, i si stvarash edna idealna slika, go karakterizirash i mislish onakov/va kakov/a shto sakas da bide, a ne kakov/a e, bidejki ne go poznavas dovolno, iako sakas da mislish deka go poznavas.
I ke cekas, ke ti dojde, ooooops ne bilo taka. Ili pak vo megjuvreme ke si reces, A shto jas ustvari propustam dur cekam? Kolku dobri i soodvetni dusi mi minuvaat pred oci dodeka jas cekam neshto? (taka jas bi razmisluvala, zatoa nikogas ne cekam).
Ama jas sum covek koj ne veruva vo one soul mate, mozebi zatoa taka. :)
Bash taka..epa jas iako veruvam vo toa deka za sekogo postoi soul mate i deka toa e edna licnost a ne 100 ,sepak razmisluvam isto kako tebe barem za ova prasanje.

Ova eve i go posvetuvam na drugarka mi koja shto sigurno kje cita (poradi nea ja otvoriv temava) i na koja deckoto so koj shto ide 2 ipol god i otide u Praga .Iako site ja ubeduvame deka kje bide se okej zosto idat dolgo vreme i navistina se sozdadeni eden za drug - ne ni veruva.Epa ete i odgovor -znaci poradi toa shto se podolgo vreme zaedno,se sakaat i se povrzani znaci ne samo so fizicka privlecnost tuku so ljubov- najverojatno e deka kje im uspee vrskata :wink:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Dani^^^ напиша:
Epa ete i odgovor -znaci poradi toa shto se podolgo vreme zaedno,se sakaat i se povrzani znaci ne samo so fizicka privlecnost tuku so ljubov- najverojatno e deka kje im uspee vrskata :wink:
Абе за да успее една врска потребно е да се вложи во неа, а тоа зависи од желбата за тоа. Останува само да се труди да преживее врската и покрај тоа што е далеку дечкото. Џабе е сите ние тука да и даваме совети и да ја убедуваме дека ќе биде се во ред, стравот ќе и остане.
Стравот од болка е поголем и од самата болка.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Dani^^^ напиша:
i na koja deckoto so koj shto ide 2 ipol god i otide u Praga
Мх, мх, мх... какви чесињи има таму! :shock:

Му завидувам! Јас да сум на негово место...
ха-ха-ха
Знам дека правам само полошо со ова, ама се шалам. До душа не баш се шалам...

Го чита и ова другарка ти?
Ќе се враќа ли дечкото нејзин? Што ќе прави таму? Ќе работи? Учи?
Што се договориле? Ќе се чекаат ли?
Ако не е тајна објасни ја малку ситуацијата

Па да видиме...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
И мене ме интересира каков муабет си направиле пред да замине

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Dani^^ jas ne te razbiram troa. Kako mozesh da veruvash vo one and only soul mate, a od druga strana da velish razmisluvash ko mene. POsto ako veruvash vo edna licnost koja e za tebe, shto pravime momentot ko ke ja zapoznaesh, ke se zacopas u nego, ke si reces on e ovoj, i bujrum on leta za Praga na 5 godini. Ke go cekas? Jas nema, zatoa shto jas mislam deka ne e eden i edinstven -- a dokolku e bash on toj, togash posle 5 godini ili bujrum nekad toa ke si dojde na svoe ako bilo pisano, ama da cekam 5 godini so willy nilly doma izvini nemoga :) ili ednash mesecno ili na dva meseci da go gledam... taka vrska ne mi se gradi... so znam.
A na drugarka ti, samo vremeto ke i pokaze dal e mozno ili ne e mozno, a ne postovite nasi ovde. Sekoj so svoeto. Ako bilo pisano ke bide ako ne, togash nema po sto da se zali. Vo megjuvreme, pusti brigu na veselje e receptot. Zivotot e prekratok. Baska Cehinjive stvarno ne se za frlanje, baska i mladite momci po Skopje ili kade vekje e drugarka ti ne smeat da se ostavat sami. :poos:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
се се може ако се сака, али која е смислата.. зошто би се малтретирале?

Е тоа не би сакала да знам Супер среќен Што сака нека прави, само да не ми го каже тоа. Доколку е некаде далеку, единствено нешто кое би сакала да знам е ако почнат да се раѓаат подлабоки чувства кон некоја друга, но ако била вистинска љубовта нема да дојде до тоа. На некој начин тоа е и некој добар тест
истиот аргумент може да се искористи и за било која друга врска.
Значи поубаво е да се лаже?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Никола напиша:
Е тоа не би сакала да знам Супер среќен Што сака нека прави, само да не ми го каже тоа. Доколку е некаде далеку, единствено нешто кое би сакала да знам е ако почнат да се раѓаат подлабоки чувства кон некоја друга, но ако била вистинска љубовта нема да дојде до тоа. На некој начин тоа е и некој добар тест
истиот аргумент може да се искористи и за било која друга врска.
Значи поубаво е да се лаже?
Муабетот ми беше за врска на далечина, а не за врска кога партнерот е покрај тебе. Јасно е тоа дека ако сака некој да те лаже, ќе те лаже и да е до тебе. Затоа реков дека некогаш е подобро да не знаеш што прави "настрана".

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
FortunE напиша:
И мене ме интересира каков муабет си направиле пред да замине
Сакаш јас да ти кажам шо муабет напрајв со Алекс тука или на мсн? :wink:
Многу му ја секирате бе.. дали ќе ме изневерува, дали верен ќе ми биде, дали ќе ме сака, дали ... ? Аман:) не е ни прв ни последен..
( ево ќе си зборувам за мене )
Алекс колку и да сака да ме убедува дека нема да напрајт нешо таму со некоја нема да му верувам пошо знам дека ќе се избуричка и то е факт:)
И тој исто.. знае дека јас ќе се избуричкам со некој тука.. така си е то.. сакаш таква врска издржи! На некој начин тој е твој.. ама пак не можиш да му забраниш на некој да си го живее животот за женска во Македонија или било каде! Луѓе сме.. можеби не првите 3-4 месеци ама после.. ќе се е*ит и тоа како!
Нема ваљда да дрка и да мисли на мене додека јас не одам кај него?
Смешно е..ама мене пак супер ми е:)

Дани, речи и на другарка ти нека не се замара и ич нека не се секира! Можи не е тип како мене и не размислува како мене.. ама пак нека гледа позитивно на работите и нека гледа да не го „тормози“ со детски прашања..
Во меѓу време нека си најде некој за занимација. :wink:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Јас верувам во сродна душа и не верувам дека може да успее врска ако двајцата не се видат 2-3 години. Темата е за години, а не за месеци нели?
Колку сака нека се сродни души ... нема жив човек на планетава кој ќе ме убеди дека никој нема да се изневери во тој период. А ако се изневери ... каква подлога е тоа за понатамошна врска? И уствари ... ако се работи за врска баш, што корист од чекање некого толку долго време? Не живееме по 200 години, па ајде сега овој ќе го чекам 3 години, па ај сега уште 5, ај уште 2 ама после тоа ќе се земеме и супер ќе ни е ... не, не, не.
И сродна душа да си се партнерите, ќе најдат некое солидно решение да не се разделени толку многу ... ако не успеат, тогаш тури пепел. :P
Месеци, донекаде ми фаќа око, ама години не, не, не.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
А малце авантура?
За да победи љубовта нека замине и таа во Прага и ќе си живеат среќно и весело до крајот на животот. Не сакам ни да слушнам дека не било можно тоа поради "таа и таа" причина. Тогаш не ни заслужуваш

Никого не жалам! Ги жалам само оние кога меѓу нив има некој трет. Кога е нешто против вас. Колку и да се трудите едноставно не оди...

Кога во прашање е далечина - не ме интересира
Кога е во прашање време - не ме интересира
Ако има љубов таа ќе победи

Ако некоја го предизвика во мене она што само една до сега успеала... големата бара ќе ми биде мала за препливување

Се друго е гола вода. Дрш-недај. Крпи-закрпи врски.
Ако имаш доверба во него ќе имаш и кога е на 3000 километри од тебе. Ако ја заслужил. Ако не, и заедно да живеете може да те мафтосува

Kajgana Shop

На врв Bottom