Во право си за ова, пред малце сакав да те цитирам, ама заборавив :?ROZA напиша:...treba da se gledaat pa kolku saka daleku neka e ,treba da naogaat nacin da se posetuvaat...samo taka postoi verojatnost da ja odrzat vrskata!
Ама ако се работи само за потреба од секс! Јас искреноста ја ценам повеќе од се, ама во таков случај сакам да ми се каже ако се работи за подлабоки чувства. Не би ми било сеедно доколку јас чекам тука да се врати, а тој ми каже дека се заљубил во друга, но само тоа би сакала да знам од она кое се случувало додека не сме биле еден до друг.Dani^^^ напиша:neverstvoto moze da se gleda i kako zadovoluvanje samo na nekoi "niski" strasti shto se daleku od ona shto toj covek go cuvstvuva za partnerot shto go ceka doma (normlano ljubov).
Bash taka..epa jas iako veruvam vo toa deka za sekogo postoi soul mate i deka toa e edna licnost a ne 100 ,sepak razmisluvam isto kako tebe barem za ova prasanje.OBDN напиша:Onie summer flicks, se zapoznavme, padnavme u nesvest od ljubov, ama ti si od strancija... toa malku potesko.
Jas zoshto odbivam, pa odbivam da prifatam deka e mozno da se covek zaljubi vo nekoj posle kratko vreme, da go osoznae, spoznae i bide siguren deka saka da bide so nego i da go ceka. Iako se slucuva toa vo mozokot, no dali realno e taka? Dali posle eden-dva meseci gledanje nekoj moze da e ubeden deka e toa toa? I se vrakjas nazad, ili drugata stranka zaminuva, i si stvarash edna idealna slika, go karakterizirash i mislish onakov/va kakov/a shto sakas da bide, a ne kakov/a e, bidejki ne go poznavas dovolno, iako sakas da mislish deka go poznavas.
I ke cekas, ke ti dojde, ooooops ne bilo taka. Ili pak vo megjuvreme ke si reces, A shto jas ustvari propustam dur cekam? Kolku dobri i soodvetni dusi mi minuvaat pred oci dodeka jas cekam neshto? (taka jas bi razmisluvala, zatoa nikogas ne cekam).
Ama jas sum covek koj ne veruva vo one soul mate, mozebi zatoa taka.
Абе за да успее една врска потребно е да се вложи во неа, а тоа зависи од желбата за тоа. Останува само да се труди да преживее врската и покрај тоа што е далеку дечкото. Џабе е сите ние тука да и даваме совети и да ја убедуваме дека ќе биде се во ред, стравот ќе и остане.Dani^^^ напиша:Epa ete i odgovor -znaci poradi toa shto se podolgo vreme zaedno,se sakaat i se povrzani znaci ne samo so fizicka privlecnost tuku so ljubov- najverojatno e deka kje im uspee vrskata :wink:
Мх, мх, мх... какви чесињи има таму! :shock:Dani^^^ напиша:i na koja deckoto so koj shto ide 2 ipol god i otide u Praga
истиот аргумент може да се искористи и за било која друга врска.Е тоа не би сакала да знам Супер среќен Што сака нека прави, само да не ми го каже тоа. Доколку е некаде далеку, единствено нешто кое би сакала да знам е ако почнат да се раѓаат подлабоки чувства кон некоја друга, но ако била вистинска љубовта нема да дојде до тоа. На некој начин тоа е и некој добар тест
Муабетот ми беше за врска на далечина, а не за врска кога партнерот е покрај тебе. Јасно е тоа дека ако сака некој да те лаже, ќе те лаже и да е до тебе. Затоа реков дека некогаш е подобро да не знаеш што прави "настрана".Никола напиша:истиот аргумент може да се искористи и за било која друга врска.Е тоа не би сакала да знам Супер среќен Што сака нека прави, само да не ми го каже тоа. Доколку е некаде далеку, единствено нешто кое би сакала да знам е ако почнат да се раѓаат подлабоки чувства кон некоја друга, но ако била вистинска љубовта нема да дојде до тоа. На некој начин тоа е и некој добар тест
Значи поубаво е да се лаже?
Сакаш јас да ти кажам шо муабет напрајв со Алекс тука или на мсн? :wink:FortunE напиша:И мене ме интересира каков муабет си направиле пред да замине