Грчката политика спрема Mакедонија и Mакедонците

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
fmi: бев во банско, арно е, има есклузивни хотели, се има.

Бев и кај пријателот на дедо ми, пензионери, тој беше шеф на поштата, жена му наставничка, тешко баче, тешко живеат, не им стигаат парите сметките да ги платат.

Мо*ај и' се на ЕУ, перална на пари, таму човекот е турен под тепих, големите го цедат како лимон.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Дури грците почнаа да имигрираат во Турција за подобар живот..

Гејлада после Блгарија е нај сиромашна и нај ѓупска земја...:tapp:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Aтина очекува Македонија да се распадне-сметаат грчки експерти
Raspagjanje na MK znachi vojna, mnogu malku e verojatno raspagjanje bez vojna, pa duri i nie da ne ja sakame .(raspagjanje na MK i odgovara samo na Bugarija i Albanija, a gejlada nikade ne se naogja tamu). ZATOA velam, Naprotiv.Atina moli Boga Makedonija cela da bide. Ne i se potrebni begalci na nejzinata teritorija koi kako kolateralna sheta bi doshle na nejzinite granici.
gejlada bi naletala na ogromni problemi .Nikoj nesaka konflikt na sv.granici, osobeno takov vo koj vednash naredniot den bi bila vkluchena i taa. Edinstveno, ako predobro i trgne na Makedonija, togash nisho chudno gejlada i drugite sosedi da rabotat na vloshuvanje na sostojbata do stepen na koj sme sega- odnosno status quo - politichki nestabilna (nemanje politichki konsensus za nishto duri i za najosnovnite egzistencionalni prashanja,vo postojana pretkonfliktna sostojba....)
100% sum siguren deka tokmu vakvata sostojba vo koja sme im odgovara na site (USA,EU i komshiite)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Него сте се искључиле ли за момент со паметот и мислите, за да видите колку се зголемуваат тензиите на сите народи во светот вклучително и кај нас?
Еве и сега и во вашите постови се чувствува поделеност,две страни, дури и јас признавам дека се чувствувам како да припаѓам на една страна наместо да бидам неутрален и да се залагам за постоење на една страна бидејки ние сме еден народ.
Дали сваќате дека овакви тензии до пред неколку години немаа ваков замав, а од ден на ден се се понагласени. Кај нас штрајкови, тутунари, политичари кои сакаат на нивна мака да соберат некое поенче, ист народ, а сме поделени поради овие политички партии.
Грциве отидоа у ку**ц, и кај нив протести, птретседатели бегаат од гневот на сопствениот народ, на блискиот исток трае бесконечна војна за ресурси, корејцине си фрлаат огномет, еве сега и кина почна нешто да се меша, "јаките" европски земји банкротираат африканците ке се делат...
Дали ја чувствувате напнатоста?
Се плашам дека на време нема да ни текне кон што води денешната човечка глупавост.
Ова не ке да е на арно, само господ нека ни е на помош.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Добро, а алтернатива каква ви промовират? Има ли алтернатива и каква е?

Дечко... знаеш што е процент?
ЕУ-10% - РМ- 30 %
Има нужда повеке от зборови?!
А кога изпитуваш оргазам да зборуваш за нас - пак ти е лош рачуна - 10%
Што промовираш ти? Алтернатива некаква ?!
За 17% сиромашни во ЕУ според еуростат износот е 80 милиони, што е страшна бројка на гладни.
Јас не можам да очекувам да ми помогнат оние кои не се способни да им помогнат на тие 80 милиони.
Во Мал Татарстан такви најдоа 51% процент во жители тоа ви е околу 4 милиони кои не можат да си дозволат барем 3 од 9 основни продукти или услуги, како што е јадење со месо еднаш во два дена, редовно греење дома, машини за перење алишта...

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
За Татарстан немам податоци, но во Бугариjа /коjа знаем е наjсиромашната земjа во ЕУ/, во ништета живеат 14 % от лугето. Не е малко.
Во Македониjа дупло - 28,7 %.
Та ти реши каде ништетата е поголема!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
По таа логика, Југославија и за Бугарија и за Грција заедно со се Романија беше Америка.
Со армија 3 во Европа, со сопствено производство на воена тегника, сама се хранеше, индустрија, стандард итн...
И ?
Се распадна.
Да не мислиш дека во Грција, 95% се Грци ?
Само економијата ги држи, ништо друго.
Нека потрае кризата ќе се распаднат не на региони, градови држави ќе станат.

Македонија.
Македонија одамна ќе ја лапнеа да не се судараа интереси на големи земји.
Имаше обид од Грција и Србија.
Економското ембарго што беше ?
Обид за дестабилизација.
Орањето на нивите на Македонците во егејска Македонија пред 2 години што беше ?
Сеење страв.
Не се знае на балканите кој ветер ќе задува.
За нас најбитно е националното чуство да го зајакнеме и да изградиме нација која ќе биде спознаена а не да ми лута од врата на врата и да прашува која е.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Добро,штом сакаш да зборуваме за сиромашни-ОК,видовме дека клекна за невработеност.Прво 17% сиромашни има разлика со гладни. Ти правиш разлика мегу сиромашни и гладни?

\
Второ това е како се определили хората сами себе,а не реално,а както сите знаеме-човешката лакомуст нема спиране.

--- надополнето ---

За това немам коментар... вие ако уште не сте ja изградили ... зборува многу лошо за вас.

:pos2: човечка лакомост да имаш 3 од 9 основни продукти :pos: забеган
Фемчо бе и невработеноста и сиромашните се поврзани едни со други. Џабе му е работа ако не е платен и ако е гладен, значи џабе маски.
Факт дека има многу гладни, факт дека ЕУ не може да ги нахрани.

фми баче, да не мислиш дека кај вас е поарно ?
Или ќе глумиме ?
Не бе во Мал Татарстан мед и млеко тече :pos2:
Малку подобро од Гејлада

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Може некој да ми одговори поради каква причина правам спам, а човекот пред мене не? Ако избришете ќе избришете и навредите.

Пријател просечната плата во Македонија и Бугарија се еднакви. Ова се податоци на Еуростат.

Ова е под услов речиси никој Бугарин не се обезбедува на она што реално добива. Така се кријат даноци. Во Македонија Груевски ви собира сè.

Во исто време цените во Бугарија се пониски.

Во Бугарија има под 10% невработеност, а во Македонија - над 30%.

Сам си прави заклучок.

===
Нека дадеме дефиниција на сиромашен - во Бугарија прагот на сиромаштија е 400 лева на месец.

Тоа значи дека едно четиричленно семејство (мајка, татко и две деца) ако има приход под 1600 лева месечно (официјален чист приход) директно влегува во графата сиромашен. 1600 лева се 800 евра. Тоа значи дека ако мајката и таткото работат за сума помала од официјален чист приход 400 евра (2Х400 евра = 800 евра ) на месец директно целото семејство е во графата сиромашен.

Ќе ти дадам едни податоци за оваа сиромашна Бугарија

Bulgaria
GDP (purchasing power parity):
$91.83 billion (2010 est.)

GDP - per capita (PPP):
$12,800 (2010 est.)

Macedonia
GDP (purchasing power parity):
$19.46 billion (2010 est.)

GDP - per capita (PPP):
$9,400 (2010 est.)
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bu.html
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/mk.html

Во Македонија семејство од 4 лица (две деца, кои не работат и работат мајка и татко), со вкупен приход од 800 евра на месец смета ли за сиромашно? Зашто цените се повисоки во македониjа.

Трошоци во Софија за да го видиш какви автомобили возат луѓето, а потоа оди во Скопје за да го видиш какви ѓубре возат луѓето.

ете ти случајно видео од Софија

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Татарче се тоа убаво што сакаш да тролаш и ти и фемчо, но кога ви се спомене ЕУ некако ве боли па скокате ко улави, не сакајќи да признаете дека во ЕУ скоро ништо не ви се подобри.
Тоа бројките чувај си ги за тебе.
Еуростат покажа дека 51% (околу 4 милиони) во Мал Татарстан немаат ни 3 од 9 основни основни продукти, е тоа е бачко сиромаштија.
Затоа сите останати бројки вадени од ракав за маскирање чувајте си ги.

Исто да бидеме на муабет со темата.
Гејлада (Јунанистан) пропадна, банкротира, до гуша во долгови, не можеше ни да се изброи колку протести имаше, од студенти до работници.
Една земја која е во длабока криза очекувала ние да се распаднеме.

Бог да чува од соседиве, сите внатрешни проблеми ги решаваат на карта национализам одма се споменува Македонија која им е како трн во око и автоматски се замајува од реалноста населението. Наместо да мислат за дома, за нивните проблеми ги тераат со нивните глупи националистички испрани мозочиња да се ложат на Македонија.

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
[/COLOR]
Татарче се тоа убаво што сакаш да тролаш и ти и фемчо, но кога ви се спомене ЕУ некако ве боли па скокате ко улави, не сакајќи да признаете дека во ЕУ скоро ништо не ви се подобри.
Тоа бројките чувај си ги за тебе.
Еуростат покажа дека 51% (околу 4 милиони) во Мал Татарстан немаат ни 3 од 9 основни основни продукти, е тоа е бачко сиромаштија.
Затоа сите останати бројки вадени од ракав за маскирање чувајте си ги.

Исто да бидеме на муабет со темата.
Гејлада (Јунанистан) пропадна, банкротира, до гуша во долгови, не можеше ни да се изброи колку протести имаше, од студенти до работници.
Една земја која е во длабока криза очекувала ние да се распаднеме.

Бог да чува од соседиве, сите внатрешни проблеми ги решаваат на карта национализам одма се споменува Македонија која им е како трн во око и автоматски се замајува од реалноста населението. Наместо да мислат за дома, за нивните проблеми ги тераат со нивните глупи националистички испрани мозочиња да се ложат на Македонија.

во Мал Татарстан немаат ни 3 од 9 основни основни продукти, е тоа е бачко сиромаштија
===

прикажи каде го пишува тоа??

Токму тоа сакам да го видам во Еуростат

Зашто и јас сум во графата сиромашен, но ако ти кажам колку ми е реалниот доход и на колку плаќа даноци ќе ми љубоморен

--- надополнето ---

Грците не ги мисли. Тие имаат толку силна економија, дека ќе исплатат долговите. Средниот доход на трипартитното семејство (татко, мајка и дете, како детето не работи) во Грција е 32 000 евра годишно.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Кој ми брише постови?Дали некои ги боли вистината?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
[/COLOR]
прикажи каде го пишува тоа??

Токму тоа сакам да го видам во Еуростат

Зашто и јас сум во графата сиромашен, но ако ти кажам колку ми е реалниот доход и на колку плаќа даноци ќе ми љубоморен

--- надополнето ---

Грците не ги мисли. Тие имаат толку силна економија, дека ќе исплатат долговите. Средниот доход на трипартитното семејство (татко, мајка и дете, како детето не работи) во Грција е 32 000 евра годишно.

Јас не ја мислам ни Грција ни Бугарија(Мал Татарстан) туку вие ја мислите Македонија. Наместо да си гледате дворот на наципнална база се ложита само што ќе ви се спомене Македонија. Тролувате на секоја тема каде ќе се спомене ЕУ или Македонија.

Romania and Bulgaria are among the EU members whose citizens face the highest risk of poverty in the bloc, data supplied by the EU's statistical office, Eurostat, said on Monday (January 18th).
Bulgarians are first, with 51% of the population forced to deprive themselves of some material benefits
Поток

А во Гејлада јас видов само криза, огромни долгови кои никогаш нема да можат да ги исплатат, протести на сите работници и дел од нив беа со демолирање на улици, на дуќани...

Kajgana Shop

На врв Bottom