Кој е по глуп. Јас шо ќе одам во Грција на одмор и нема да ми фали влакно. (тоа го правам 12 години и никогаш не сум имал никаков проблем. Изглеа јас не се курчам и не јачам муда таму, туку се однесувам кој секој културен граѓанин па изгледа и тие така со мене. Солун во една продавница ме прашаа од каде сум. Му одговорив Македонија. Ми возврати ок мило ми е што те запознав. За тебе е Македонија, за мене е Скопје. Ни лошо настроен ни ништо спрема мене. Негово право, мое право. Па каде и да одам на одмор во Грција, повеќе од мене знаат да зборат македонски хаха. Ни ми наплаќаат поскапо оти сум македонец, ни ме дискреминираат на никој начин.) А вие се запнавте за некои налепници ? Поглупи се нашите политичарии кои потпишаа да се викаме ФИРОМ ( и тоа зад наш грб ), не потпишав јас. Во ОН сме заведени под името ФИРОМ. И после јас да се срамам оти сум бил на одмор таму ? Пахахаха. А тој што го потпишал документот никој не го гибаше дур не умре, а неговите соработници си уживаат во Парламентот. И после да не одам на одмор во Грција ? Ги мразам грците да, ама само оние што се националисти, политичари и испрани мозоци. Истите луѓе што ги мразам и во Македонија. Ја сакам својата држава, но ги мразам луѓето што владеат со неа. Најповеќе плукаат тие што не биле Грција и им солат памет некои други дека таму не мразат или што и да било. Па секоја година луѓе си шетаат со македонски обележја и никој не ги гиба. Сите го фалат мојот град и кажуваат дека е многу убаво место ( изгледа им лежат казината ). Има секаде будали кои можат да ти направат проблем не велам не. Али не би дозволил политика да ме раздели од посетување на некое место. Јас на светот не гледам со граници.
И ако мислите дека на нивниот фашизам не им се возвраќа со лошо, лека полека ќе ги лапне кризата и пак ќе бидат на ниво подолу од нас.
Барате правдина, никогаш нема да ја добиеме.
Ајде сега плукајте ме.