Грција ги „фиромизира“ новите регистарски таблички

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас речиси три пати го напишав истото, ако треба и четврти пат да пишувам за Бугарите би било премногу. Не е нервоза оти не сум во право, туку е нервоза од верглање, не сум таков тип да верглам постојано. Факти за Бугарскиот практичен однос имаш еден куп, а тој Бојко е официјално лице во Бугарија, кој искажува став на држава. Али се тоа се прикрива и фрла магла, во стил доста Србите ти переле мозок. А Грците не ебавале и во минатото и во сегашноста, а подготви се и во иднина. Не е тоа од вчера па нешто ново ти кажуваш.
За спомениците секако имаме новокомпонирана историја, само за посебни луѓе со чиста патриотска крв. Само они ја разбираат историјата.
Полека Леандра, тонеш. Значи Грците не ебеле во минатото (сакаш да прочиташ еден пасус од Гркот Зорба од Казанѕакис кога зборува за македонските жени?), не ебат во сегашноста и ќе не ебат во иднина. Буквално не ебат. Но тоа не ти смета за десет дена Гејско сонце да им ги дадеш тешко заработените пари? ОК.

Ама Бојко рекол еден народ две држави? Си виделе антимакедонски демонстрации во Софија? Си видела онаква количина на омраза и антимакедонска хистерија како на улиците на Солун и Атина некаде во Бугарија?

Ај не заебавај...

Се загина сега, дискусијата ти изгуби секаков контекст, па најдобро е да прекинеме.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Полека Леандра, тонеш. Значи Грците не ебеле во минатото (сакаш да прочиташ еден пасус од Гркот Зорба од Казанѕакис кога зборува за македонските жени?), не ебат во сегашноста и ќе не ебат во иднина. Буквално не ебат. Но тоа не ти смета за десет дена Гејско сонце да им ги дадеш тешко заработените пари? ОК.

Ама Бојко рекол еден натод две држави? Си виделе антимакедонски демонстрации во Софија? Си видела онаква количина на омраза и антимакедонска хистерија како на улиците на Солун и Атина некаде во Бугарија?

Ај не заебавај...

Се загина сега, дискусијата ти изгуби секаков контекст, па најдобро е да прекинеме.
Вртиш Ставре, како почнува мојот пост: Бугарија ја има најлицемерната политика. Убаво си пишувам, значи најлицемерната политика е од позади. Грците јавно ти искажуваат антимакедонски став, не се кријат позади Спаска или позади ЉуБчо. Не ти го бацуваат газот, па после да ти пуштат новинар во Скопје да прашува Гоце нели е Блгарин? Не ги мешај работите, убаво си пишувам кој каква политика води. Е сега ако тебе ти се допаѓа лицемерната, а ти смета практичната тоа до карактер е :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Вртиш Ставре, како почнува мојот пост: Бугарија ја има најлицемерната политика. Убаво си пишувам, значи најлицемерната политика е од позади. Грците јавно ти искажуваат антимакедонски став, не се кријат позади Спаска или позади ЉуБчо. Не ти го бацуваат газот, па после да ти пуштат новинар во Скопје да прашува Гоце нели е Блгарин? Не ги мешај работите, убаво си пишувам кој каква политика води. Е сега ако тебе ти се допаѓа лицемерната, а ти смета практичната тоа до карактер е :)
Како си ти, како Леандра, оштетена од тоа што некој Бугарски новинар прашал дали е Гоце Бугарин?

И како си ти, како Леандра, оштетена од економската блокада од Грција и нивното блокирање на македонските евроатлански интеграции?

Одговори си на овие две прашања, и само ќе ти каже.

И нешто малку оф топик, Македонското девојче Каролина Гочева се вери со Грк, кој има текстилни фабрики во Македонија, и кој има дава плата на македонските работнички по 6000 денари месечно за 12 саати на ден.

КУРВА СМРДЕНА.

Време е да се вратат старите методи на катран и перја...

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Што праиме ако дојде ред Бугарите да ни стават вето?Како што гледам така и тргнало..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што праиме ако дојде ред Бугарите да ни стават вето?Како што гледам така и тргнало..
Е шо да праиме де?
Нека стават ако толку им е мерак.
Свашта.:rolleyes:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како си ти, како Леандра, оштетена од тоа што некој Бугарски новинар прашал дали е Гоце Бугарин?

И како си ти, како Леандра, оштетена од економската блокада од Грција и нивното блокирање на македонските евроатлански интеграции?

Одговори си на овие две прашања, и само ќе ти каже.

И нешто малку оф топик, Македонското девојче Каролина Гочева се вери со Грк, кој има текстилни фабрики во Македонија, и кој има дава плата на македонските работнички по 6000 денари месечно за 12 саати на ден.

КУРВА СМРДЕНА.

Време е да се вратат старите методи на катран и перја...
Интересно прашање полно со поента, се разбира :)
Оштетена сум во објаснување и докажување на својата историја и корените на оваа земја. Оштетена сум од крадењето на историјата, на изворната македонска музика, од се она што е наше, а е прикажано како туѓо. Оштетена сум и од крадењето на Македонскиот ајвар од Словенија.
Оштетена сум и економски и политички од Грција.
Оштетена сум и од мојата влада. Оштетена сум од моите сограѓани Албанци.И од Косоварите сум оштетена. Од Српската православна црква.
Од сите сум оштетена, само на различен начин. Ти Ставрогин, само од Грција си оштетен?

оф топик
Да ја запалиме на клада? :vozbud:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
оф топик
Да ја запалиме на клада? :vozbud:
Не, но катран и перја изгледаат тамам...

:D
--- надополнето: 31 јули 2012 во 11:10 ---
Интересно прашање полно со поента, се разбира :)
Оштетена сум во објаснување и докажување на својата историја и корените на оваа земја. Оштетена сум од крадењето на историјата, на изворната македонска музика, од се она што е наше, а е прикажано како туѓо. Оштетена сум и од крадењето на Македонскиот ајвар од Словенија.
Оштетена сум и економски и политички од Грција.
Оштетена сум и од мојата влада. Оштетена сум од моите сограѓани Албанци.И од Косоварите сум оштетена. Од Српската православна црква.
Од сите сум оштетена, само на различен начин. Ти Ставрогин, само од Грција си оштетен?
Вака, за крадењето на историјата, половина Бугарија, односно нејзиниот западен дел, го има истиот менталитет, обичаи, песни, се што го прави еден народ посебен, со источниот дел од Македонија. Тие тоа го викаат Бугарско, ние го викаме Македонско. Голема работа.

Ајварот нема да го коментирам. Грците ТИ ГО ЗЕМААТ ЛЕБОТ ОД УСТА и сакаат да те нема, ама некако тоа е исто со сите други околу нас. А ха. А Србите и црквата, нека се гонат и СПЦ и МПЦ у мајчината, гнасни дебели крвопиии...

Косоварите се чума, но таму не одиш на одмор, и го делиш истиот став за нив како сите Македонци. Нема паралела, така?

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Е шо да праиме де?
Нека стават ако толку им е мерак.
Свашта.:rolleyes:
Чисто беше прашање за Ставрогин кој ко што гледам е убеден дека бугарите ке не поддржеле ако дојде време за ЕУ и НАТО.
убаво вика Леандра,и во право е зашто ги знам бугарите мн добро. По лицемерни створења нема никаде,а и политиката им е иста. бугарија ја поддржува Мк за влез во ЕУ ама ако признаат дека се бугари и дека сите оние кои се декларирале како Македонци и се бореле за Македонија,уствари се бореле за Бг. Кирил и Методиј се бугари,Гоце,итн...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не, но катран и перја изгледаат тамам...

:D
--- надополнето: 31 јули 2012 во 11:10 ---

Вака, за крадењето на историјата, половина Бугарија, односно нејзиниот западен дел, го има истиот менталитет, обичаи, песни, се што го прави еден народ посебен, со источниот дел од Македонија. Тие тоа го викаат Бугарско, ние го викаме Македонско. Голема работа.

Ајварот нема да го коментирам. Грците ТИ ГО ЗЕМААТ ЛЕБОТ ОД УСТА и сакаат да те нема, ама некако тоа е исто со сите други околу нас. А ха. А Србите и црквата, нека се гонат и СПЦ и МПЦ у мајчината, гнасни дебели крвопиии...

Косоварите се чума, но таму не одиш на одмор, и го делиш истиот став за нив како сите Македонци. Нема паралела, така?
Лебот од уста ми го земаа во 92ра. Денес леб од уста не ми земаат, лебот од уста само владата ми го зема. А блокадата за Евроинтеграции ајде малку да бидеме реални, ако сака ЕУ ни Свети Грција нема да ја сопре во прием на Македонија. Интересна ми е ова стратегија Грците ни се виновни за се, а другите одвај чекаат да влеземе во ЕУ. Ставрогине знаеш дека не сум мало дете и дека добро ги познавам економските ситуации и интеграции. Ова е муабет за широки народни маси. Баш денесе читав, ЕУ граѓаните не сакаат прием на нови членки. Некој Грција ќе ја прашува дали Македонија да влезе у ЕУ или да не влезе, ако Македонија има што да понуди економски. Нешто слично и Србија еве вест(Ахтисари: Србија во ЕУ само ако го признае Косово)
нема во ЕУ ако не го признаеш Косово вештачки граници и приеми. Бугарија и Романија со тие бројки влегоа во ЕУ, па нас единствена пречка ни е само Грција, другиве умираат од желба да не видат внатре, ма дај молим те:) Ако ЕУ сака да влеземе, ќе влеземе. Ама ако не сака триста изговори и причини ќе најде, оти им се може.
Грциве сакаат да не нема под ова име факт. А Бугарите значи уживаат што постоиме:icon_lol:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Чисто беше прашање за Ставрогин кој ко што гледам е убеден дека бугарите ке не поддржеле ако дојде време за ЕУ и НАТО.
убаво вика Леандра,и во право е зашто ги знам бугарите мн добро. По лицемерни створења нема никаде,а и политиката им е иста. бугарија ја поддржува Мк за влез во ЕУ ама ако признаат дека се бугари и дека сите оние кои се декларирале како Македонци и се бореле за Македонија,уствари се бореле за Бг. Кирил и Методиј се бугари,Гоце,итн...
Не туку лупај ко Максим по дивизија, ОК?
Поим немаш што зборуваш.
--- надополнето: 31 јули 2012 во 11:32 ---
. А блокадата за Евроинтеграции ајде малку да бидеме реални, ако сака ЕУ ни Свети Грција нема да ја сопре во прием на Македонија. Интересна ми е ова стратегија Грците ни се виновни за се, а другите одвај чекаат да влеземе во ЕУ. Ставрогине знаеш дека не сум мало дете и дека добро ги познавам економските ситуации и интеграции. Ова е муабет за широки народни маси. Баш денесе читав, ЕУ граѓаните не сакаат прием на нови членки. Некој Грција ќе ја прашува дали Македонија да влезе у ЕУ или да не влезе, ако Македонија има што да понуди економски.
Сега почна и теории на завера да фураш. :) Во Букурешт, Буш излезе и јавно кажа дека Хрватска, Албанија и Македонија ќе бидат примени во НАТО. Потоа доби шамар од Гејците. Мислиш дека Буш ќе се избламираше на тој начин ако имаше апсолутна моќ да одредува кој ќе биде примен во НАТО а кој нема?

Потоа Грчката влада го плати цехот на улиците на Атина за спротивставувањео на Буш, кога владата падна како кула од карти, но беше касно за Македонија, бидејќи во меѓувреме се смени администарцијата во Белата Куќа.

Во ЕУ и НАТО има различни интереси, често спротивставени, но ако една членка има изричит став за некоја тема, за жал ја има моќта да им се спротивстави на помоќните од себе.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Поим немаш што зборуваш.
--- надополнето: 31 јули 2012 во 11:32 ---

Сега почна и теории на завера да фураш. :) Во Букурешт, Буш излезе и јавно кажа дека Хрватска, Албанија и Македонија ќе бидат примени во НАТО. Потоа доби шамар од Гејците. Мислиш дека Буш ќе се избламираше на тој начин ако имаше апсолутна моќ да одредува кој ќе биде примен во НАТО а кој нема?

Потоа Грчката влада го плати цехот на улиците на Атина за спротивставувањео на Буш, кога владата падна како кула од карти, но беше касно за Македонија, бидејќи во меѓувреме се смени администарцијата во Белата Куќа.

Во ЕУ и НАТО има различни интереси, често спротивставени, но ако една членка има изрилит став за некоја тема, за жал ја има моќта да им се спротивстави на помоќните од себе.
Нема тука теории на завери. Ако не сакаат во ЕУ и НАТО повеќе членки, ќе ја збришат Грција како мува. Али очигледно не не сакаат! Грција им е подрага, а ние немаме што да понудиме, ниту имаме дипломатија да ги убедиме. САД не сакаше, Франција, Германија и Италија што рекоа? Ајде нека влезе јакава држава за неа ако треба и крв ќе падне :icon_mrgr: Иди мафни се приказни, ради Грција сме мизерни нели? Грците ни ја водат и економијата, и извозните пазари и не преструктуираат во полупроизводи и лон производство, ние стратегии јаки да си ибе мајката.
Да е така едноставно, Грција не не сака и затоа не не примаат во ЕУ и НАТО, а ние јаки, силни економски, ни ЕУ ни Свети ЕУ не ни треба. Али реалноста е тажна напати и морбидна.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Нема тука теории на завери. Ако не сакаат во ЕУ и НАТО повеќе членки, ќе ја збришат Грција како мува. Али очигледно не не сакаат! Грција им е подрага, а ние немаме што да понудиме, ниту имаме дипломатија да ги убедиме. САД не сакаше, Франција, Германија и Италија што рекоа? Ајде нека влезе јакава држава за неа ако треба и крв ќе падне :icon_mrgr: Иди мафни се приказни, ради Грција сме мизерни нели? Грците ни ја водат и економијата, и извозните пазари и не преструктуираат во полупроизводи и лон производство, ние стратегии јаки да си ибе мајката.
Да е така едноставно, Грција не не сака и затоа не не примаат во ЕУ и НАТО, а ние јаки, силни економски, ни ЕУ ни Свети ЕУ не ни треба. Али реалноста е тажна напати и морбидна.
Романија и Бугарија беа на истото мизерно економско ниво со нас, па беа примени во ЕУ, затоа што никој не се спротивстави.

Види, јас не пишувам повќе на темава, ќе оставиме на другите да просудат кој е во право. А ти можеш уште еден пост после мојот да напишеш, бидејќи си модератор, и тоа поприлично суетен, па ти имај го завршниот збор во кој ќе бидеш во право.

Бива?

;)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Поим немаш што зборуваш.
Аабе момак,само незнам зашто се браниш оддалеку кога ке те наречат бугарофил. Па ти си бил полош и од оние ФМИ и таквите ко него бугарчиња што пропагираат на форумов. Одма се дрзна да кажеш дека сето тоа е српска пропаганда и перење мозок а вадиш очи одма за бугарите.
Ти си класика пропагаторче само не се знае дали за пари или тоа самото те тера така.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Аабе момак,само незнам зашто се браниш оддалеку кога ке те наречат бугарофил. Па ти си бил полош и од оние ФМИ и таквите ко него бугарчиња што пропагираат на форумов. Одма се дрзна да кажеш дека сето тоа е српска пропаганда и перење мозок а вадиш очи одма за бугарите.
Ти си класика пропагаторче само не се знае дали за пари или тоа самото те тера така.
Дечко, не ми си интелектуално ниво да комуницирам со тебе.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Дечко, не ми си интелектуално ниво да комуницирам со тебе.
Не кажувај вицеви бугарче,не е темата за тоа.неам потреба да ти докажувам тебе за моето интелектуално ниво,не на бугарче.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom