- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Полека Леандра, тонеш. Значи Грците не ебеле во минатото (сакаш да прочиташ еден пасус од Гркот Зорба од Казанѕакис кога зборува за македонските жени?), не ебат во сегашноста и ќе не ебат во иднина. Буквално не ебат. Но тоа не ти смета за десет дена Гејско сонце да им ги дадеш тешко заработените пари? ОК.Јас речиси три пати го напишав истото, ако треба и четврти пат да пишувам за Бугарите би било премногу. Не е нервоза оти не сум во право, туку е нервоза од верглање, не сум таков тип да верглам постојано. Факти за Бугарскиот практичен однос имаш еден куп, а тој Бојко е официјално лице во Бугарија, кој искажува став на држава. Али се тоа се прикрива и фрла магла, во стил доста Србите ти переле мозок. А Грците не ебавале и во минатото и во сегашноста, а подготви се и во иднина. Не е тоа од вчера па нешто ново ти кажуваш.
За спомениците секако имаме новокомпонирана историја, само за посебни луѓе со чиста патриотска крв. Само они ја разбираат историјата.
Ама Бојко рекол еден народ две држави? Си виделе антимакедонски демонстрации во Софија? Си видела онаква количина на омраза и антимакедонска хистерија како на улиците на Солун и Атина некаде во Бугарија?
Ај не заебавај...
Се загина сега, дискусијата ти изгуби секаков контекст, па најдобро е да прекинеме.