Груевски vs. Шекеринска. Кој е подобар политичар?

Кој е подобар политичар?


  • Вкупно гласачи
    193
Член од
16 јуни 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
ragazza напиша:
Сваќам , тешко е кога се менува власта и голем дел од привиелигиете одат во маглата ама не сваќам како ти со твоите 15 год , толку многу се разбираш од политика и ја нарекуваш Шекеринска добра политичарка , ќе те замолам да ме просветлиш и наброиш барем нешто добро што има марионетата направено .
Лично би ја депортирала ама то е веќе друго.
Znaes,me nervira koga gi potcenuvaat moite moznosti i poznavanja na ova pole poradi moite godini...Ama ok,nema vrska,ke ti obrazlozam bez problem,ama prvo sakam da go slusnam tvoeto mislenje i obrazlozuvanje zosto Gruevski e podobar od Sekerinska?I kako go sfakas zborot politicar?Odgovori mi,navedi mi pricini so koi ti bi me ubedlia vo sto e Grueski podobar od Sekerinska,a potoa ke te prosvetlam,zatoa sto si zacapala vo nekoja crna temnina...Na krajot od tunelot sekogas ima svetlina,seuste mozes da se izvleces od tvojata zabluda.Zatoa sto edno e da kazes deka Grueski podobar politicar od Sekerinska zatoa sto e na vlast i zatoa sto site taka velat,a sosema drugo e da mi obrazlozis zosto...Obrazlozi mi,pa ke diskutirame...:smir:
 

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Најдобар е Стојан Андов , што и да се случува тој е секогаш во парламентот и тоа не толку ретко и е претседател на собрание. Тоа се вика Нокиа Камелеон.
Ме чуди што се потепавте од фалење или кудење на овие два морона Грујо и Рада. Попрво ќе гласам за Натали , Сања Николиќ, дајте нешто посериозно за анализа, не овие дебили сте ги опнале на тапет и ајде сега да се дискутира за нивните CV-ја колку биле способни. Копиљи со еден куп комплекси од детство е моето мислење за обата кандидати, нешто посериозно не ми паѓа на памет.
Грујо и Рада = :love2:
 

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Мммм

Сепак мое мислење е дека Шеќеринска е премногу нападна во некои проблеми и сеуште не може да придонесе за Македонија колку што би можел груевски. Нејзината постојана арогантност и истакнување, како да е во право и како секогаш да надмудрува не и е во полза. Тие се некои атрибути кои таа ги поседува и лично мене ме иритираат. Колку и да е човек во право, не треба со таква дрскост и постоено „зјапање“ во камери да докажува нешто и со тоа да не убеди дека е така. Неспособноста да се појави пред својот народ и странска дипломатија како самоуверена но стабилна и не-избувлива личност, ја води Шеќеринска директно во матна вода.

Јас не би гласал за неа не поради тоа што го кажува (делумно и тоа), но поради начинот на искажување и методите на апликација на решенијата.
 
Член од
20 февруари 2007
Мислења
71
Поени од реакции
1
Glasav za Gruevski se razbira kako i poveketo ovde,samo sto so ovaa anketa im se pravi usluga na komunjarite koga se sporeduvaat so Gruevski bidejki tie mnogu zaostanuvaat i se uste ne se na nivo za da mozat da se sporeduvaat so VMRO-DPMNE I Gruevski.Pozdrav do site Makedonci
 

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
До Bacillus gagous :

Имаш ли некое слично ренесансно дело пак од XIV век од Коштуница и Чеку ?

:helou:
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
TpH_Bo_OkO напиша:
11-08-06, 14:38 #45
ragazza
Adorable
--------------------------------------------------------------------------------

Shekerinska mi izgleda ko porno sado mazo glumica vo komunizmot So kamshik jaka bi bila
__________________
Girlylicious....
Veni ,Vidi ,Gucci
Samo da vi pokazam deka stvarno jaka so kamsik i deka mie milo sto poveke od mene go uvidoja to.
 

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
honey-boney напиша:
So e be ova samo vmrowci na kajgana?Ili se toa sepak onie "kako sto vetarot duva" pa samo gledaat da bidat za onoj sto e na vlast...?
Ne mozam da sfatam vo koj pogled e Gruevski podobar od Sekerinska? Zvuci kako zabluda :lud: :uvo: ili nesolena sega.:pos2: Na koe pole toj pokazal deka e podobar POLITICAR,naglasuvam politicar....:tapp:
Девојче и ја сум на твои години па не се пувам дека кујзнае колку знам политика, а сепак од дамна ја пратам :wink: А сеа околу мојата доверба во Влада и премиерот Груевски...За времето на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ 98-02, мојата цела фамилија уста не затворија против владеачката партија, Б.Ц.(нејкам ни име да му спомнам) го споредуваа со Бог, ВМРО-ДПМНЕ и нејзиното членство ги нарекуваа сељчишта, дегени и сл.Моето мислење за ВМРО-ДПМНЕ беше потполно во тој контекст и мислев дека само СДСМ и "еден и Изборот" со нивното ветување за по еден вработен од секое семејство е вистинскиот спас за Македонија

На 15 Септември 2002 верував дека ќе ја биде работата, но по година дена веќе и мојата фамилија почна да го критикува Бранко и СДС и да се кае што гласале за него.Кај мене настана тотално разочарување, а и во мојот потесен круг на фамилија.Ништо од предизборните ветувања на СДС не се оствари.Во последните 2 години од нивното владеење ми беше преку кур од политика и само се информирав колку да бидам во тек со настаните.

Дојде периодот пред 5 јули т.е. време на кампањи.На едната страна го гледам реформираното ВМРО-ДПМНЕ со многу млади и амбициозни лица, со тотално нова екипа која во кампањата истапи со Прогама која беше прилично реална и врзана со точни рокови датуми.На другата страна закоравениот СДСМ со истите фаци полтрончиња кои се марионети на Б.Ц. излегоа со едно брошурче пред граѓаните демек што сработиле и што ќе биде доколку останат на власт.Моите домашни не излегоа на гласање и не се замараат веќе со политика, а јас немам право на глас но желба ми беше да се смени СДС, а можеше да го смени само ВМРО-ДПМНЕ.

Помина 5 јули и дојде новата Влада.За прв пат Влада без скандали, за прв пат Влада што исполнува ветувања, за прв пат Влада и премиер со огромен рејтин и доверба кај граѓаните, за прв пат Влада и премиер што ми даваат надеж да верувам дека Македонија може да напредува и да стане нормална европска држава.Ете зашто е мојата подршка кон Владата и вербата дека премиерот Груевски е подобар политичар од Шеќеринска.За Рада незанм што да кажам затоа што незнам што воопшто сработила за доброто на народот.И ти Хани викаш демек кај дувне ветрот, кој бил на власт па за него сме...јас срцка 8 години бев вечита опозиција, ама за прв пат давам потполна подршка на Владата и Груевски, како што впрочем ја даваат и огромен број на граѓани.Ете зашто Груевски е подобар политичар од Рада, ја врати довербата во Владата и ја држи таа доверба на виско ниво, а такво нешто на ниеден македонски премиер или вицепремиер (Рада) не им успеало.
 
Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Gi znam i dvajcata i mislam deka Rada vo se e podobra,mada i taa e iskompleksirana do nekade posto e sama.
Ne mi e jasno kako dobrite devojcinja zavrsuvale kaj komunjarite no to e to.

Prednost na Carli e sto saka sport,umetnost...za sto Rada e tapa.
Za opsta kultura mislam Rada e po bubalica i pojce znae.
Za ekonomija,najbitno vo politikata,se razbira deka Carli pojce znae,no nema kapacitet za dr-mr,pa za postrucnite prasanja zavisi od mentorite,za razlika od Rada sto odnapred veli deka ne znae pa mozi da gi meni mentorite ako saka.

Ne mi teknuva sto drugo.
 
Член од
21 јуни 2007
Мислења
16
Поени од реакции
0
mislam , nema so da mislam-nikola

p.s. sekrinska bese onaa so se misli deka e margaret tacer taka????
 

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Bacilus! Ne veruvam deka nekoj bi ja izneveril svojata taze sopruga so RADA, pogotovo ne Gvujo zashto negovata e miss univerzum sporedbeno(da ne me chue ke se naljuti LoL!) :pos:
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Najarogantnoto, bezobzirno i bezsovesno stvorenje prateno na Zemjava da pravi zulumi i nepravdi, a da si ja vleci korista samo vo svojot dzeb,i sto e najtragicno tolku samouvereno taka da deluva a neznajnicite da gi zamajuva i da i aplaudiraat po nea, e definicija za Shekerinska:zlo:
Uste edna informacija, devojceto e edvaj mazeno i toa posle edniot prekin na veridbata od nejziniot ljuben:helou:
 

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
да не беше рада толку голем лошотилук немаше да биди толку исушена, можеби и цицка ќе покажеше. а и не го прими од мажот презимето. не срами тој мажот је нас прилепчани.
 

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Zarem prilepchanec e? ...Lele.....:kesa:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom