Греење на природен гас?

Член од
12 февруари 2024
Мислења
2
Поени од реакции
1
Здраво на сите, пробувам веќе подолго време низ барање да прочитам искуства околу греење на природен гас(фосил).

Какво искуство имате околу тоа?
Дали кога сте думале било рекламирано како фосил? Или пак само како природен гас?
Кои грижи ви биле во моментот кога сте го монтирале?
Како сте задоволни од греењето?
Дали додека сте ја носеле одлуката сте биле информирани дека сепак е штетно за околината?

Слободно пишувајте секакви искуства, секоја информација е добра.

Доколку темата не е за овде слободно, се ивзинувам:)

AMS

Член од
9 декември 2023
Мислења
14
Поени од реакции
47
Здраво на сите, пробувам веќе подолго време низ барање да прочитам искуства околу греење на природен гас(фосил).

Какво искуство имате околу тоа?
Дали кога сте думале било рекламирано како фосил? Или пак само како природен гас?
Кои грижи ви биле во моментот кога сте го монтирале?
Како сте задоволни од греењето?
Дали додека сте ја носеле одлуката сте биле информирани дека сепак е штетно за околината?

Слободно пишувајте секакви искуства, секоја информација е добра.

Доколку темата не е за овде слободно, се ивзинувам:)
Три години се греам на гас во Софија. Не можам да тврдам дека е најевтино парно, но секако е најудобно. Котелот е целосно автоматски и не бара никакво одржување. Ви го решава проблемот со греење и топла вода. Ако имате конкретни прашања, со задоволство ќе помогнам додека можам.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Јас сум на парно на гас , супер задоволен сум , појма немам дали е од фосил , природен или шознам каков веќе постои ... Гас е јеботе зошто ти е битно? .. така ми пишува на сметката де , Гас .

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.322
Поени од реакции
43.107
У Македонија нема вакво нешто мислам. Нема гасификација низ градовите па да се грееш на гас или да имаш шпорет на гас. Обично тие полнат боци на бензинска што користат такви шпорети и тоа не е таков гас него плин.

Член од
27 мај 2018
Мислења
982
Поени од реакции
1.625
У Македонија нема вакво нешто мислам. Нема гасификација низ градовите па да се грееш на гас или да имаш шпорет на гас. Обично тие полнат боци на бензинска што користат такви шпорети и тоа не е таков гас него плин.
Има во Куманово, колегите се жалеа дека е изгор скапо, за подетално што како може некој кумановец да даде повеќе инфо.

Член од
12 февруари 2024
Мислења
2
Поени од реакции
1
Има во Куманово, колегите се жалеа дека е изгор скапо, за подетално што како може некој кумановец да даде повеќе инфо.
Дали можеш да ми споделиш некој линк, каде што ќе можам да видам понуди?

Член од
30 јануари 2014
Мислења
933
Поени од реакции
622
Бателете гас, плаќаш инсталација која после не можеш да ја откажеш. Зимите се се потопли, се исплати и струја, стави колектор можеш кога е сончево малку да ѕаштедиш, на лето денски не ти треба струја од ЕВН. Јас греам на дрва, се помалку ми се троши, точно дека цената на дрвото скока секоја година, ама пак се исплати. И го знам шумарот ми пушта барем пола метар некогаш и појќе.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.322
Поени од реакции
43.107
Јас греам на дрва, се помалку ми се троши, точно дека цената на дрвото скока секоја година, ама пак се исплати. И го знам шумарот ми пушта барем пола метар некогаш и појќе.
така само помагаш да има глобално затоплување. Ќе прсне озонот ради твојот шпорет некој ден. Можеш од Војо Ушевски филтерот од 600 евра да го уградиш да намали колку толку загадувањето.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
933
Поени од реакции
622
така само помагаш да има глобално затоплување. Ќе прсне озонот ради твојот шпорет некој ден. Можеш од Војо Ушевски филтерот од 600 евра да го уградиш да намали колку толку загадувањето.
Кога ќе ме фати грижа на совест заради мојот камин ќе појдам на интернет да видам колку термоцентрали на јаглен ќе се отворат во КИна овој месец, или колку приватни авиони ќе слетаа на коцкање во Лас Вегтас. После тоа ми е малки полесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom