Графити ...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.497
Поени од реакции
11.398
Момци да прашам нешто,може ќе ме упатите на вистинско место,пошо се занимавате со спрееви и такви разни работи :)

Да не знае некој од вас каде можам да купам текстилна боја во Скопјево ??

Ми треба прилично бргу и ако знаете приближни цени,пишете.
 
Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Претпоставувам во текстилна боја спаѓаат бои за штампање на мајци блузиии.... имаш спроти бисер во таа зградата до телекабел одма , цена нз.
 

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.497
Поени од реакции
11.398
Претпоставувам во текстилна боја спаѓаат бои за штампање на мајци блузиии.... имаш спроти бисер во таа зградата до телекабел одма , цена нз.
Фала на информацијата,ќе отидам утре,задутре ќе видам.
 

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.512
Поени од реакции
5.653
Сеа ќе почнам со поликолор на шпер плоча и хамери. Колку пари коштаат веќе саботаживе?
 

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.512
Поени од реакции
5.653
Не спијам цела ноќ за еден проклет графит. Во 11 сега идам по спрееви и ќе цртам со другари. Мало парче. Risk(Ризик), инц, етн. Ако испадне добро го ставам овде :)
 
М

Мартин`

Гостин
Што е казната ако те фатат џандари додека црташ графити ме интересира ? :)
 
T

Tetro

Гостин
Што е казната ако те фатат џандари додека црташ графити ме интересира ? :)
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:MAMX1P0QseoJ:www.mtc.gov.mk/new_site/images/storija_doc/115/normativno%20pravni/Zakon_za_Javna_chistota_111_03092008.pdf+&hl=en&pid=bl&srcid=ADGEESixUahqQQBt60NpEwi9LBZGQidcE05-8VHph8KAAxJV3gH5YyqQgyB8AEBGHMIlz2A8HMixcJNa8-OsVLrJANttCVk0JbumhQ0BqgZqbk_TdHZYHjvMsGQ_DJu_MqbrqSXzl1yR&sig=AHIEtbSOBZccLtuS6oh5wd1W_L9m_mByfQ&pli=1

Член 17
На јавни објекти е забрането испишување графити, цртање и лепење на плакати.

Член 33
Глоба во износ од 50 евра во денарска противвредност во мандатна постапка ќе
му се изрече на физичко лице, ако:
- фрла отпадоци, отпушоци, мастики и други предмети, плука или внесува
домашни миленичиња без одобрение на надлежен орган во внатрешноста,
односно во ходниците на јавните објекти (член 16) и
- на јавни објекти испишува графити, црта или лепи плакати (член 17).
 
М

Мартин`

Гостин
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:MAMX1P0QseoJ:www.mtc.gov.mk/new_site/images/storija_doc/115/normativno%20pravni/Zakon_za_Javna_chistota_111_03092008.pdf &hl=en&pid=bl&srcid=ADGEESixUahqQQBt60NpEwi9LBZGQidcE05-8VHph8KAAxJV3gH5YyqQgyB8AEBGHMIlz2A8HMixcJNa8-OsVLrJANttCVk0JbumhQ0BqgZqbk_TdHZYHjvMsGQ_DJu_MqbrqSXzl1yR&sig=AHIEtbSOBZccLtuS6oh5wd1W_L9m_mByfQ&pli=1

Член 17
На јавни објекти е забрането испишување графити, цртање и лепење на плакати.

Член 33
Глоба во износ од 50 евра во денарска противвредност во мандатна постапка ќе
му се изрече на физичко лице, ако:
- фрла отпадоци, отпушоци, мастики и други предмети, плука или внесува
домашни миленичиња без одобрение на надлежен орган во внатрешноста,
односно во ходниците на јавните објекти (член 16) и
- на јавни објекти испишува графити, црта или лепи плакати (член 17).
Фала, чим е така вреди да се ризикува на е голема казната и да те фатат случајно :)
 
На врв Bottom