- Член од
- 4 јануари 2008
- Мислења
- 2.437
- Поени од реакции
- 5.485
Толку а? Здосадија бебињата?Добра приватна градинка за бебиња под годинка?
Толку а? Здосадија бебињата?Добра приватна градинка за бебиња под годинка?
Хаххахахахахахахаха... Ваљда бебињата пораснаа и треба за некое време да тргнат во градинка, а пошто се 3 и места по државните нема ни за лек ќе мора да ги пуштам во приватна, нема веројатно да ги чувам дома до матура.Толку а? Здосадија бебињата?
Па нели крај на Јуни се породи? Цицалчиња неопулени ќе пушташ во градинка?Хаххахахахахахахаха... Ваљда бебињата пораснаа и треба за некое време да тргнат во градинка, а пошто се 3 и места по државните нема ни за лек ќе мора да ги пуштам во приватна, нема веројатно да ги чувам дома до матура.
Не дека е важно и дека нешто ќе ти смени, али да ти ја смирам душата, планирам да ги пуштам откако ќе наполнат годинка. А се породив во април, ако е толку важно де. Смеам ваљда да побарам мислења за градинки, или ако сум мајка треба да заборавам на мојот живот, бизнис и работа? Пак да прашам, може сум пропуштила, да не треба да ги чувам до матура дома оти се тројка?Па нели крај на Јуни се породи? Цицалчиња неопулени ќе пушташ во градинка?
Буквално нема аргумент под годинка да се пушти дете во дневен престој? А не твоите едвај 5 месеци стари.....
Работата те чека? И да имаш работа - Покриена си со породилно отсуство.
That's a legit statement! Така си го имамепланирам да ги пуштам откако ќе наполнат годинка. А се породив во април
Зошо ваков mom shaming одма? Америка породилното завршува после 6 недели, Холандија после 3 месеци. Како одат тие деца во градинка? Си има секоја градинка јасли за помали деца. До пред 20 години и во МК породилното отстуство беше 6 месеци ако не се лажам, како ли само израснаа тие деца во градинка?Па нели крај на Јуни се породи? Цицалчиња неопулени ќе пушташ во градинка?
Буквално нема аргумент под годинка да се пушти дете во дневен престој? А не твоите едвај 5 месеци стари.....
Работата те чека? И да имаш работа - Покриена си со породилно отсуство.
Јас сум пораснала во градинка, од 6м, после градинка баба ми ме зимаше и додека дојдат моите бев кај нив. Фала богу израснав и еве имам свои деца. Би ги пратила и јас на 9м, ама се премали, на 7м реално се како на 4-5 месеци деца родени во термин и нормално, не близначка триплет бременост. Нека се живи и здрави, ќе си одат во градинка од пролет и тоа е тоа.Зошо ваков mom shaming одма? Америка породилното завршува после 6 недели, Холандија после 3 месеци. Како одат тие деца во градинка? Си има секоја градинка јасли за помали деца. До пред 20 години и во МК породилното отстуство беше 6 месеци ако не се лажам, како ли само израснаа тие деца во градинка?
Колорес, има во Карпош а и во Аеродром... за бебиња со пелени мислам е 300 евра месечно, за поголемите 200....Добра приватна градинка за бебиња под годинка?
секогаш беше 9месеци, многу поодамно имаше 6месеци +6месеци скратено да работи мајката, ама мислам го укинаа...Зошо ваков mom shaming одма? Америка породилното завршува после 6 недели, Холандија после 3 месеци. Како одат тие деца во градинка? Си има секоја градинка јасли за помали деца. До пред 20 години и во МК породилното отстуство беше 6 месеци ако не се лажам, како ли само израснаа тие деца во градинка?
Па какви се тие родители????Зошо ваков mom shaming одма? Америка породилното завршува после 6 недели, Холандија после 3 месеци. Како одат тие деца во градинка? Си има секоја градинка јасли за помали деца. До пред 20 години и во МК породилното отстуство беше 6 месеци ако не се лажам, како ли само израснаа тие деца во градинка?
Јас имам сопствен бизнис и никој не ме бара на работа, засега ми е во мирување и не ми се брза, ама па би сакала да си работам, си ја сакам работата. Не ми е тешко со трите дома, имам помош, ама сепак сакам и среќни бебиња и среќна јас, а така ќе биде само ако ги пратам во градинка зошто дома со жениве што ги чуваат не е опција да останат, деца со деца треба да растат а не со жени и затворени во соба.Ништо лошо во тоа да ти "здосади" детето по малку, особено ако е тројка, би полудела ако не ги носам во градинка. Секоја чест за мајката!
Инаку според мене, идеално е мајката да не оди на класична 9-5 работа барем во првите 1,5-2год од животот на детето, иако убаво е дел од денот тоа сепак да биде во градинка, заради социјализација и промена на средина, учење. Али мора да работиме. Стварно е тешко да се грижиш за детето/децата со милион настинки од градинка, а истовремено да работиш. Градинката во првите месеци не се ни рачуна, додека се адаптира се разболело, и пак сите оброци и дремки испаѓаат да бидат дома.
Ние кога ќе поминеше хелихоптер се деревме нато педери.Се сеќавам кога бев у градинка со едно девојче шо бевме таму у градинката се договоривме да им ги соблечеме гаќичките на сите дечиња што спиеа во моментот.
WoW колку забавно! Страшна работа...Се сеќавам кога бев у градинка со едно девојче шо бевме таму у градинката се договоривме да им ги соблечеме гаќичките на сите дечиња што спиеа во моментот. И оваа лудачава мала рече ајде бе принц, ќе им ги соблечеме. И пошто бевме мали и будалести, почнавме да им ги соблакаме гаќичките на нашите врсници. И во еден момент во собата во градинката имаше 20 дечиња на наша возраст (4-5 години) со соблечени гаќички и панталончиња и сите беа со голи газиња дур беа во 50ти сон.
Убави времиња.
Па забавно беше тогаш бе тетке... пред многу години.WoW колку забавно! Страшна работа...