Не сум одела во градинка и од сите другари/ки кои оделе имам слушано само лоши работи:вошки, валкано, ментални учителки, избор на зарази.....
Вошки мојш секаде да фатиш ако гледаш за така.
Валкано си нема врска,ние в градинка ќе се извалкавме единствено ако излезевме надвор во дворот на градинката и си игравме со песокот,во занималните беше чисто.
Ментални учителки?? WTF?
Тоа што неможат само на ЕДНО дете да го насочат целото внимание ги прави ментални?
Нема врска то,јас пак ќе речам јака им душа на воспитувачките..после сето тоа тегнење за мантилот,пиштење и вриштење ретко кој има нерви да издржи.
Никој не прима воспитувачки ако имаат проблеми со нервите.. сите гледаат пред се да се педагози и да те научат малку на ред.
Во ниту една градинка нема да се чувстуваш како дома то е факт.
Избор на зарази?
Санитарните инспекции колку шо знам на секои пет-шест месеци ги проверуваат градинките.
И за крај, не е само една градинка во државава.. мајка ми пред да ме запиши ги прошета сите градинки убо и ја одбра та шо мислеше дека е најдобра за мене.
И за некое чудо во градинка ниту еднаш не се разболив,ниту еднаш не сум фатила вошки или некакви си зарази.
Ако гледаш за така ич не ни оди нашколо.Сто пати е повалкано,отколку во градинките.