Гостивар

Дали некогаш сте биле Во Гостивар и што мислите за градот?


  • Вкупно гласачи
    17

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
238
Поени од реакции
252
Јас ја отварам оваа тема од две причини: Гостиварчанец сум и не најдов тема за градот.

Според пописот од 2002 година, во Гостивар живеат 35 илјади луѓе(во градска средина) , но по моја проценка во 2021 градот е преполовен.
Има 45% Албанци, 33% Македонци, 12% Турци кои живеат во Гостивар.
Соживот во градот е одличен, за разлика од Тетово.

Најголем проблем во градот е депонијата Русино, за која верувам дека сите сте запознаени. За жал, ингеренциите се кај министерот за Екологија, но да не навлегуваме во политика.

Ноќниот живот во градот е одличен. Младите имаат добар избор на кафулиња и ноќни клубови. Со воведувањето на ко ид пропусниците, работата на угостителите драстично се намамали, но со непочитувањето на истите работата малку по малку се враќа во нормала.

Нашата најголема гордост е најголемата река во Република Македонија, Вардар, која извира во селото Вруток. Кејот е феноменален, мислам дека меѓу 3те најдобри во нашата земја.

Најголема економска гранка која е развиена во Гостивар е трговијата(има голем број на продавници за град со таа големина).

Да не пишувам и непотребни работи, слободно прашајте се што ве интересира за градот.

Поздрав!
 
Член од
21 септември 2011
Мислења
523
Поени од реакции
1.386
Јас ја отварам оваа тема од две причини: Гостиварчанец сум и не најдов тема за градот.

Според пописот од 2002 година, во Гостивар живеат 35 илјади луѓе(во градска средина) , но по моја проценка во 2021 градот е преполовен.
Има 45% Албанци, 33% Македонци, 12% Турци кои живеат во Гостивар.
Соживот во градот е одличен, за разлика од Тетово.

Најголем проблем во градот е депонијата Русино, за која верувам дека сите сте запознаени. За жал, ингеренциите се кај министерот за Екологија, но да не навлегуваме во политика.

Ноќниот живот во градот е одличен. Младите имаат добар избор на кафулиња и ноќни клубови. Со воведувањето на ко ид пропусниците, работата на угостителите драстично се намамали, но со непочитувањето на истите работата малку по малку се враќа во нормала.

Нашата најголема гордост е најголемата река во Република Македонија, Вардар, која извира во селото Вруток. Кејот е феноменален, мислам дека меѓу 3те најдобри во нашата земја.

Најголема економска гранка која е развиена во Гостивар е трговијата(има голем број на продавници за град со таа големина).

Да не пишувам и непотребни работи, слободно прашајте се што ве интересира за градот.

Поздрав!
Имаш тема за градот...Гостивар - Градот на Вардар.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
15.373
Поени од реакции
21.432
еднаш бев у гостивар ноќе у една дискотека, ел дорадо, добро местенце и бев доста пијан не се сеќавам баш на градот
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
12.255
Поени од реакции
20.038
Имаш тема за градот...Гостивар - Градот на Вардар.
 

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
238
Поени од реакции
252
Очигледно не сум пребара доволно.
 
Член од
24 декември 2008
Мислења
319
Поени од реакции
135
Јас ја отварам оваа тема од две причини: Гостиварчанец сум и не најдов тема за градот.

Според пописот од 2002 година, во Гостивар живеат 35 илјади луѓе(во градска средина) , но по моја проценка во 2021 градот е преполовен.
Има 45% Албанци, 33% Македонци, 12% Турци кои живеат во Гостивар.
Соживот во градот е одличен, за разлика од Тетово.

Најголем проблем во градот е депонијата Русино, за која верувам дека сите сте запознаени. За жал, ингеренциите се кај министерот за Екологија, но да не навлегуваме во политика.

Ноќниот живот во градот е одличен. Младите имаат добар избор на кафулиња и ноќни клубови. Со воведувањето на ко ид пропусниците, работата на угостителите драстично се намамали, но со непочитувањето на истите работата малку по малку се враќа во нормала.

Нашата најголема гордост е најголемата река во Република Македонија, Вардар, која извира во селото Вруток. Кејот е феноменален, мислам дека меѓу 3те најдобри во нашата земја.

Најголема економска гранка која е развиена во Гостивар е трговијата(има голем број на продавници за град со таа големина).

Да не пишувам и непотребни работи, слободно прашајте се што ве интересира за градот.

Поздрав!
Оти ? Нема соживот во Тетово? Зошто така?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom