Големи поплави, вондредна ситуација во Србија и Босна и делови на Хрватска

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
За фејсбук статуси затвор веќе се лежи, а за одговорните кои направиле пропусти малку ќе се почека:

Širenje panike? Zbog ovih Fejsbuk statusa su završili iza rešetaka
Željka Jevtić | 30. 05. 2014. - 07:33h | Foto: V. Lalić | Komentara: 632
Iako do danas nema nijednog vidljivog dokaza kako su i da li su Fejsbuk statusi troje običnih građana izazvali paniku u Srbiji, posle poplava, I. M., K. M. i T. P. su proveli nedelju dana iza rešetaka.

Oni su juče pušteni da se brane sa slobode, tek ih čeka suđenje, za kako se tvrdi, počinjeno krivično delo širenja panike i nereda. Zaprećena kazna je od šest meseci do pet godina zatvora. “Blic” je imao uvid u napise koje su nadležni organi ocenili kao krivično delo. I. M. je, komentarišući navode da ima 12 mrtvih u Obrenovcu, napisao da je “pronađeno 250 mrtvih, a sinoć preko noći još 98”, T. P. da je samo u prvom danu poplave bilo preko 300 mrtvih, a da se broj uvećao. M. K. je napisao da mu je kolega sa fakulteta rekao da na hiljade tela pluta Obrenovcem i da je do pogibije došlo jer nije isključena struja...





Pročitajte još
Posredi jesu natpisi neprijatne sadržine. Međutim, da li su građani na svom privatnom Fejsbuk profilu, koji pritom nije dostupan čak ni svakome ko ima kompjuter, samo jer su napisali nešto što su čuli, počinili krivično delo i to takvih razmera da dopadnu zatvora. U tužilaštvu za “Blic” tvrde da nije posredi cenzura jer se ona ogleda u “filtraciji saobraćaja”, to jest zabranjivanjem pristupu određenim sadržajima. Trojica građana se terete na osnovu člana 343 stav 2 Krivičnog zakona u kojem stoji da onaj ko iznošenjem lažnih vesti “izazove paniku ili teže narušavanje javnog reda ili mira”... biće kažnjen...


Na pitanje “Blica” koje je vidljivo delo nastalo nakon njihovih napisa, u tužilaštvu kažu da je “samo stavljanje napisa dovoljno za postojanje sumnje za ovo krivično delo”.


- Ovo je krivično delo u pokušaju. Ne mora da dođe do nastupanja panike jer bi to bilo svršeno krivično delo - navode u tužilaštvu.


Zamoljen da pojasni član 343 KZ, poverenik Rodoljub Šabić međutim, kaže da ocene o postojanju sumnje, a pogotovo o postojanju dela, moraju da se zasnivaju na stvarnim, a ne na pretpostavljenim posledicama.


-Nije dakle reč o mogućem izazivanju panike odnosno ometanju aktivnosti državnih organa, već je potrebno da te posledice stvarno nastupe - poručuje Šabić i dodaje da ne želi da dovodi u pitanje prerogative tužilaštva i suda.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/469572/Sirenje-panike-Zbog-ovih-Fejsbuk-statusa-su-zavrsili-iza-resetaka[DOUBLEPOST=1401525229][/DOUBLEPOST]Кај беше тоа написот за командантите полициски и курвите нивни во Обреновац?
 
Член од
17 јануари 2014
Мислења
579
Поени од реакции
831
Неко је из полисе осигурања Колубаре и Тента 2012-е прецртао исплату осигурања само у случају ПОПЛАВА!
Ко је тај неко?
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Обштина Софиja под патронажата на кметот Jорданка Фандакова изпрака опрема за 30 нови домови во Сараево. Во хуманитарната помошт ке има фрижидери, готварски печки, легра,нови перални машини.
Преди седмица кметот на Софиja изпрати прашане ком Белград,Сараево и Загреб от каква опрема имат потреба,но само Сараево отговори,дека им са потребни мебели и бела техника за 30 фамилии.
http://sofia.dir.bg/news.php?id=16793284
 
Член од
12 април 2014
Мислења
108
Поени од реакции
45
Видеото ни јас не го гледав а и со мојот англиски ке ми треба многу напор а и немам време за тоа.Само текстот го читав тоа ми оди некако кај ке запне децата ми помагаат а да го гледаат видеото пак к.. не им чуе.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Дојдоа спасителите наздравје нека е ракот и туморите досега само од осиромашениот ураниум одсега натаму во равенката ќе биде присутнен и ГМО:

Monsanto donirao seme kukuruza, paradajza, krastavca i kupusa

Poljoprivrednici iz pet poplavljenih opština primili pomoć u semenu kukuruza i povrtarskih kultura


Poljoprivrednici u područjima pogođenim poplavama u Srbiji su ovog vikenda primili donaciju u semenu kukuruza i povrtarskih kultura, koja će im obezbediti trenutnu pomoć kako bi obnovili useve i ponovo pokrenuli proizvodnju u ovogodišnjem vegetacionom ciklusu.

Kao odgovor na period katastrofalnog plavljenja i hitne potrebe da se pomogne srpskoj poljoprivredi i poljoprivrednicima da povrate svoju proizvodnju u Obrenovcu, Kragujevcu, Kruševcu, Čačku i Jagodini, kompanija Monsanto, vodeći proizvođač konvencionalnog semena u Evropi, donirala je seme kukuruza dovoljno da se zasadi približno 3.000 hektara. Ukupna maloprodajna vrednost donacije kukuruznog semena Srbiji je 375.000 američkih dolara.

Područja na kojima će seme biti donirano, kao i njegova količina, identifikovani su u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, a donacija će biti direktno isporučena poljoprivrednicima čija su domaćinstva ugrožena u poplavama.

Poplave koje su u maju ove godine pogodile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, ocenjene su kao najveća prirodna nepogoda koja je balkanske zemlje zadesila u proteklih više od sto godina. Ukupna šteta koju je poljoprivreda u Srbiji pretrpela je procenjena na oko 500 miliona evra.

Monsanto je takođe donirao seme za ponovnu setvu drugim balkanskim zemljama – Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ukupna maloprodajna cena semena koje je donirano regionu je 600.000 američkih dolara. Monsanto takođe donira seme paradajza, krastavca i kupusa u vrednosti od oko 100.000 američkih dolara poljoprivrednicima u ove tri zemlje.

Izvor: bif.rs

http://www.prviprvinaskali.com/clanci/srbija/monsanto-donirao-seme-kukuruza-paradajza-krastavca-i-kupusa.html
 

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
309
ГМО во Србија. На здравје бричење
 

Kajgana Shop

На врв Bottom