Говор на телото

  • Креатор на темата Lu
  • Време на започнување
L

Lu

Гостин
Најдов прекрасен текст, кој што секој сопстеник на куче МОРА да го прочита и да го знае ... прекрасно објаснето, со одлични илустрации, одлично доловени сите емотивни состојби на кучињата изразени преку говорот на телото.

А сите знаеме (добро сега не баш сите знаат :D) дека кучињата комуницираат преку говорот на нивното тело ... и доколку ги препознавате знаците што ви ги дава кучето преку неговиот говор на телото, буквално секогаш ќе знаете што сака да ви каже, и ќе му го разбирате неговиот кучешки јазик.

Линк ;)
 

The Love Doctor

Необичен љубовен доктор
Член од
11 јануари 2015
Мислења
957
Поени од реакции
1.290
Скоро секој ден кога се шеткам едно улично куче вака ми се понаша:



Изгледа ова е почеток на едно убаво пријателство :)
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
5.864
Кога ке сретнам нешто конкретно од Цезар Милан за говор на тело кај кучињата ке постирам. Скоро на секоја емисија он кажува по нешто али ништо посебно не можам да најдам по јутјубов. Иначе човекот е чудо ептен до детал го објаснува говорот на тело при некоја емоција.
 
Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
Ako moze jas da se zamesam so nekolku zabeleski na slikite od linkot....
1. so slikite 1, 7 i 8 se slozuvam so opisite.
2. kaj slika 2 sakam samo da dodadam deka e mnogu vazno za sekoj sopstvenik dobro da si go nabljuduva kuceto. Nekoi kcinja ke preminat vo napad na primer nenadejno :D A vsusnost ne mozeme da gi zabelezime posuptilnite predupreduvacki znaci.
3. slika 3 nikako ne e samouverenost i dominantnost. i kucinja sto se plasat moze da reagiraat vaka. razlikata megju slika 3 i 4 e sto 4 ima i jasno izrazeno odbegnuvacko odnesuvanje. I na ednoto i na drugoto kuce ne treba da mu se vrti grb.
4. slika 5 e mnogu bitna - ova e kuce koe e pod stres i vo sekundi moze da se pretvori vo kuce koe kasnalo nekogo, napadnalo drugo kuce vo parkot. Ova odnesuvanje ima znacenje - daj mi prostor.
5 slika 6 ne mora da znaci strav, toa e odbegnuvacko odnecuvanje za koe e tocno deka ima cel da izbegne sudir, no i ova kuce, ako ne mu dademe dovolno prostor, ke napadne ako se oseti zagrozeno.
http://drsophiayin.com/videos/entry/why_dogs_bite1
eve edno interesno video kade ima nekolku mnogu dobri zabeleski vo vrska so odnesuvanjeto na kucinjata
 

Kajgana Shop

На врв Bottom