Гледање на кафе

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Гледање на кафе. Добар муабет, или хоби?
Верувате ли во ова т.н. гатање со помош на кафе?
Ви погодиле ли нешто до сега?
Ако знаете да гледате, споделете со нас нешто од вашето знаење. Ако не, слободно произлезете со вашите размислувања на оваа тема.

едитирано од модератор:мала измена на воведот

M

**MEMORY**

Гостин
Порано додека пиев кафе, од навика секогаш со другарките ги превртувавме филџаните, и фактички ми гледаше личност која мине со мене 24 часа на ден.
Никогаш не сум била кај некоја "гледачка" на кафе и нема теоретски шанси да отидам некогаш. Не сум гледала на кафе, а кога мене ми гледале не знам дали ми погодиле затоа што тоа што ми го кажувале, ми влегува преку едно, а ми излегува преку другото уво...
Денгубење дефинитивно...

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Имам гледано на кафе до сега многу пати ама за забава а не да решавам нечии судбини. Горе-долу знам што значат фигурите и секогаш го кажувам тоа што го гледам и никогаш не измислувам. Ако нема фигури во филџанот, нема и готово(најчесто ако се штеди на кафе, не излегуваат фигури поради малата концентрација на талог:)). И интересно е тоа што некогаш имам погодувано(чиста случајност според мене). Најчесто ако некоја девојка сака да и гледам и велам дека ако и гледам после може да се заљуби во мене или да ја фатам. И стално прифаќаат:)

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Па има стварно луѓе што можат да гледаат на кфе, ко на пример баба ми и често има погодувано. На кафе сакам да ми гледаат и сметам дека е нешто стварно интересно.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Имаш воз....или ке патуваш или ке те прегази....поверојатно е второво...

**Buli**

засекогаш дете!!!
Член од
3 декември 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Не верувам во гледањево, иако некогаш се погодува нешто, сосем случајно....а многу се нервирам кога некој ме тера да гледам и уште ме убедува дека се погаѓам, а ја си знам како сум научила да гледам и кои глупости ги лупам.....ама кој знае, може Ванѓа ми е роднина:pos2:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Абе јас еднаш на зафрканција и реков да една другарка: “Дај да видам што фигури ти има во кафето?“ и оваа сфати за сериозно и сега секој пат штом види нешто да ја асоцира на кафе, одма да сум и гледал :) Башка јас си имам мој критериум кој не се совпаѓа со ничиј :) Епа извини сега, сакаш да ти гледам :)

Инаку читав дека гледањето на кафе било ептен сериозен процес, траел повеќе од 1 час, анализа комплет на сите фигури и тоа како се поврзани :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
46
Поени од реакции
0
Не пијам кафе ... Гледа некој на чај ?

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Во помлади години :) , на секое пиење кафе со другарките си гледавме. Се исто си кажувавме, се знаевме една за друга и се погодувавме :). Со текот на време стана досадно и банално, па прекинав.
А од други што не ме знаат, а ми гледале, само еден ми има погодено. :helou:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
А од други што не ме знаат, а ми гледале, само еден ми има погодено. :helou:
Мене таа истата гореспомената другарка ми кажа дека некој комшија и гледал, човеков стварно се сконцентрирал и се и погодил и оваа уште фалела да се пресели кај него за цело време да и гледа.

Имам слушано дека тие што гледале на кафе, им се случувале лоши работи и поради тоа со тек на време се откажувале од активноста :)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Не пијам кафе ... Гледа некој на чај ?
Не е проблем бе, само ќесичката од чајот ќе ја скинеме и ќе го истуриме внатре чајот. Е сега и една цедалка ќе ти треба!

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Мене таа истата гореспомената другарка ми кажа дека некој комшија и гледал, човеков стварно се сконцентрирал и се и погодил и оваа уште фалела да се пресели кај него за цело време да и гледа.

Имам слушано дека тие што гледале на кафе, им се случувале лоши работи и поради тоа со тек на време се откажувале од активноста :)
Аии, ја не сум до тој стадиум на преселување :)
Инаку ретко ми доаѓа желба да ми гледа некој на кафе, веројатно се си знам за мене :; А и не одам нигде специјално за гледање, туку ако во друштво веќе некој гледа, ок зашто да не. :toe:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
A некој да знае како се гата на грав? Гледав еднаш една гатачка на Свет, го фрла гравот и веројатно гледа дали се прават некакви фигури :)

N

NeMiRnA

Гостин
Бидифит пробај со среден,арни желби се исполнувале хехехехе.
Инаку не верувам у ова,глупости...ко помали ај сме се лажеле,сеа не памтам од коа не се има десено тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom