Гитара за леваци

Член од
16 февруари 2012
Мислења
53
Поени од реакции
174
bidejki sum levak i sega sakam da kupam akusticna gitara dali nekoj moze da mi kaze dali moze da se promenat zicite za levak? dali ke ima nekoj problem ako se promenat

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
bidejki sum levak i sega sakam da kupam akusticna gitara dali nekoj moze da mi kaze dali moze da se promenat zicite za levak? dali ke ima nekoj problem ako se promenat
Ти со мислиш ќе има разлика ? логика ортак .... исти ку*ац друго паковање

Член од
16 февруари 2012
Мислења
53
Поени од реакции
174
deka deneska u edna prodavnica mi rekoja trebalo i kobilica da se menjava i mn dr rabote i da ti kazem pravo me premisli a bev resen da kupim take

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
deka deneska u edna prodavnica mi rekoja trebalo i kobilica da se menjava i mn dr rabote i da ti kazem pravo me premisli a bev resen da kupim take
Не гледам која врска ја има кобилицата за левак/деснак... само жиците ги местиш во обратен редослед и дрнкај со лева :D

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
зависи до моделот, нели има такви што се исти и на лева рака и на десна, за нив мислам дека можеш да ги смениш, има некоја симетрија,

за ваква мислам нема некоја заебанција,
а ваква ќе ти праи некој проблем

П

Паган-др

Гостин
Јас имам акустична гитара за леваци од Јамаха до МКЦ шо е. Ќе си отидеш таму, ќе си ја нарачаш, ќе почекаш некое време дур ти ја напраат и ќе си ја земеш.

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
земи поарно се учи на десна рака... јас сум ти роден левак, се праам со лева, освен свирењето гитара. :D
иначе имаш во подоброснабдените продавници за гитари

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Влатко Стефаноски е левак кој свири гитара како деснак така што левата рака му е многу ефективна кога трча по вратот :D

D

Daedalus

Гостин
abe ako si levak, sviri si na leva, ako nemas dovolno pari samo zemi gitara Gino za 500 den. mestese se za leva so treba...ja sviram na leva.. po moe mislenje pobrzo i prirodno ke si naucis da sviris kako levak, negoli da probuvas na desna :)

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
типов na 4:18 свири со лева, ако те интересира повеќе прогуглај за него

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Добро де и Џими Хендрикс бил левучар па тоа не го спречило да свири и да стане легенда.

Kajgana Shop

На врв Bottom