ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ 1903 - 2007 Визионер со космополитски поглед

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
877
„Додека моето рамо крепи пушка, бугар во Македонија нема да владее!“

Гоце Делчев.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.810
Поени од реакции
25.410
Брато, отдека го измислихте ова. Кога го е кажал Гоце? А писмото до Малешевски. Внасјам корекции, та да ви стане по-јасно.
Aман бе, навистина не ми е јасно што гледате толку интересно во измислување работи на туѓи форуми.
Имате таму ваши форуми и таму развивајте си ја фантазијата, не тука.

Гоце Делчев е еден од најголемите, ако не и најголем Македонец кој некогаш постоел.
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
877
Абе тоа е најголемата иронија кај нашите соседи...

Бугарите си го присвојуваат Гоце, кој отворено во фаца им кажувал дека не ги сака бугарите и дека нема никогаш да дозволи бугарска чизма да згази во Македонија...па дури и самиот последна желба му била да биде погребан во слободна и независна Македонија.

Грците си го присвојуваат Филип и Александар, а пак овие, мајката им ја расплакувале на истите...абе комедии...
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.810
Поени од реакции
25.410
Абе тоа е најголемата иронија кај нашите соседи...

Бугарите си го присвојуваат Гоце, кој отворено во фаца им кажувал дека не ги сака бугарите и дека нема никогаш да дозволи бугарска чизма да згази во Македонија...па дури и самиот последна желба му била да биде погребан во слободна и независна Македонија.

Грците си го присвојуваат Филип и Александар, а пак овие, мајката им ја расплакувале на истите...абе комедии...
Да, да и мене отсекогаш ми бил смешен тој феномен.
А а им го спомнеш тој факт, одма се возбудуваат, не било така, ние сме измислувале и покрај тоа што постојат и документи за тоа.:pos:

Само јас се двоумам, не знам дали е смешно или патетично.:)

Фали уште некој да си го присвои Ченто и да паднам у несвест од смеење.:)
 
Член од
16 јануари 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Ние не присвојаваме ништо...Вие сте тези които го правите!Които присвојават чужда историја поради липса на своја
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.810
Поени од реакции
25.410
Ние не присвојаваме ништо...Вие сте тези които го правите!Които присвојават чужда историја поради липса на своја
Ма немоооој!
Каде е бе роден Гоце Делчев, за кого се борел? За Македонија.
Знаеш што значи ВМРО? Внатрешно - Македонска Револуционерна Организација!
 
Член од
16 јануари 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Ма немоооој!
Каде е бре роден Гоце Делчев,за кого се борел бе?За Македонија.
Знаеш што значи ВМРО? Внатрешно -Македонска Револуционерна Организација!
.
Доста глупаво изказване от твоја страна...Само ште ти кажа че ВМРО като организација се е борела са освобождаване на б'лгарите в македонската област които по това време са били над 1 000 000.
С'што така ште ти кажа че Георги Николов Делчев(истинското име на Гоце Делчев) е роден в град Кукош намирашт се на гр'цка територија в момента,но не това е важното.В краја на 19-ти и началото на 20-ти век 90% от населението там са били б'лгари,а останалото турци.Както в почти в цјалата македонска област по това време...
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.810
Поени од реакции
25.410
Доста глупаво изказване от твоја страна...Само ште ти кажа че ВМРО като организација се е борела са освобождаване на б'лгарите в македонската област които по това време са били над 1 000 000.
С'што така ште ти кажа че Георги Николов Делчев(истинското име на Гоце Делчев) е роден в град Кукош намирашт се на гр'цка територија в момента,но не това е важното.В краја на 19-ти и началото на 20-ти век 90% от населението там са били б'лгари,а останалото турци.Както в почти в цјалата македонска област по това време...
Дечко , алоо, разбуди се!
Каде живееш?
Значи Внатрешно -Македонска... да се бореа за правата на Бугарите ќе имаше поинакво име.

Инаку според информациите Гоце отишол да студира во Софија, но одржувал контакти со ТАТКОВИНАТА.

Е ај мајката објасни ми го ова. Бил во Бугарија, а оддржувал контакти со Македонија - неговата татковина!
 
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
433
Морате ли да го гнасите денот , племе гнасно чувашко издркано:drk:
 

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
nedev напиша:
Аj сектир! Човека сигурно ште се об`рне в гроба ако види всичките тези писаниjа
Да ама од чии?
И покрај тоа што знам дека најдобронамерно си го напишал ова ама сепак човекот не можел да има две националности нели.
 
Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Да ама од чии?
И покрај тоа што знам дека најдобронамерно си го напишал ова ама сепак човекот не можел да има две националности нели.
Бате, мога да ти отговорjа, но нема да е в тази тема. По-леко ште ми е да отворjа нова, когато му доjде времето. И нема да е приjатна нито за македончетата, нито за б`лгарчетата.

Нештата са толкова прости, само се чудjа зашто тука с дебелите си глави все се чудим какво да делим, като можем да почитаме тези велики хора заедно - Гоце, Даме и останалите. И да искаме и да не искаме, те са влезли в историjата на Балканите. И поне за тех - сме от една страна, докато грци, турци и може би срби ги сметат за врагове.
 
Член од
6 февруари 2008
Мислења
51
Поени од реакции
0
Да ама од чии?
И покрај тоа што знам дека најдобронамерно си го напишал ова ама сепак човекот не можел да има две националности нели.
Позволи ми един в'прос друже,
Која националността на един швејцарец, канадец, или австралиец ?
Или оште по-интересен случај; Која е националността на Кемал Ататјурк ?
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
хе-хе, Macedonia2007 ...

... види се да сфакаш, дека историата започува от тебе...
Macedonia2007 напиша:

се си е кажано
Слава му
Слава му на Димит'р Талев, писателот кои ги турил тие думи во устата на Гоце, претставен како херои во неговиот роман "Илинден" ...
Истиот тои Д.Талев, братот на Георги Талев Палисламов род. 1883, Прилеп - умр.1955, Благоевград. Член на околиискиот комитет и раионски воивода от ВМОРО. По едно време бил со ревизорски функции во Битолско. Илинденец. С интересна историја.....

Оди чети, дечко! Не мои плука весникарски будалштини ...:baeh:
 
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
433
Бре , бре , се собрале децата на аспарух па си прават театар на македонски форум . Ама представава личи на поп Киро и поп Спиро бре татари ве растурила Цеца до даска . Ајде гитла не гнасите дело Гоцево , пред очите на деца негови македонски деца :nenene:. Племе чувашко , да се јадело гомна по комшии што навика гадна се имало . Бришете од тука , прајте си представа во Болварија сорто Азисова :drk:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom