- Член од
- 17 јануари 2012
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 644
N everuvaat zatoa sto se izbezumeni nemaat, prestva za duhvnosta, ili toa im e nekakov izgovor, so toa mislay ke i inegaat na realnosta .Во што веруваат атеистите.... ? ,Зошто толку енергично се обидуваат да докажат дека бог не постои...?, И дали се обидуваат и самите да се убедат во тоа нивно твредње ?!!...
А реалноста е дека треба да улетуваме со авиони во згради, така?N everuvaat zatoa sto se izbezumeni nemaat, prestva za duhvnosta, ili toa im e nekakov izgovor, so toa mislay ke i inegaat na realnosta .
А реалноста е дека треба да улетуваме со авиони во згради, така?
Јас сакам искусни.И тебе да ти нудат 72 девици, несколку секунди по улетувањето у зграда, ќе го сториш истото.
Ама, за жал, девици тебе не ти нудат![]()
Атеистите веруваат во "семоќниот" Докинс.
Логично дека неможеме, да улетаме со авион во некоја зграда, бидејќи има огромна димензија, и како тело, авионот е само матријална фигура, додека човечкото битие е духовно и може секаква духовна сила да навлезе во него, да остане и да живее во него.А реалноста е дека треба да улетуваме со авиони во згради, така?
Moze li nekoja zlobna sila da navleze, i da zivee u tebe?Логично дека неможеме, да улетаме со авион во некоја зграда, бидејќи има огромна димензија, и како тело, авионот е само матријална фигура, додека човечкото битие е духовно и може секаква духовна сила да навлезе во него, да остане и да живее во него.
Порано можеше, сега неможе бидејќи сега во мене Бог и секоја нечиста сила, бега од мене затоа што бега од Оној кој е во мене. Госпдо Исус Хрисос .Moze li nekoja zlobna sila da navleze, i da zivee u tebe?
И кога влегуваше во тебе, што чувствуваше ти? Што ти правеше, нечестивата сила?Порано можеше, сега неможе бидејќи сега во мене Бог и секоја нечиста сила, бега од мене затоа што бега од Оној кој е во мене. Госпдо Исус Хрисос .
И кога влегуваше во тебе, што чувствуваше ти? Што ти правеше, нечестивата сила?