F
Foxy`BuTTerFLY
Гостин
Ако веќе го родам не би се откажала од него.Прашањето е дали би го родила.
Се согласувам, со раѓањето на детето, ги прифаќаме сите обврски и сите последици што доаѓаат со него. Ако не постојат услови, можности или желба за одгледување на детето, тогаш подобро е да се размисли дали воопшто да се впуштате во така животна авантура.Ако веќе го родам не би се откажала од него.Прашањето е дали би го родила.
temava za mene mnogu custvitelna no sepak ke se potrudam da govoram zs mnogu raboti vo makedonija se taby.imav samo 17 godini koga zabremeniv po nekoja slucajnost ne kazav doma zosto se plasev od reakcijata na moite rositeli.no bremenosta ne e rabota koja mozes da ja kries vecno.moite rositeli razbraa na mnogu surov naci i nikogas nema da si go prostam toj sok sto im go servirav da bidam pojasna razbraa na 4 mesec od mojata bremenost na bolnica ima kazaa vo 3 sat sabejle.za da dramata bide pogolema "ljubovta na mojot zivot" koj poteknuva od finansiski mokni luge mi odkaza ljubov pricinata bese odnosno iskazot na negovite rodoteli bese deka e se uste mal za takva odgovornost.so koja i toj samiot podocna se slozi.jas kako "mnogu zrela licnost "se odluciv deka mene bog mi dal blagoslov i se odluciv da go donesam na svet bebeto koe nema da dojde po negova zelba tuku po moja.i taka i bese po 5 meseci dojde na svet mojata dusicka ivo za kogo ne sum se pokajala niti 1 minuta.uspeav da zavrsam sredno skolo se zapisav na fakultet zavrsiv i toa i sega sum momentalno na specijalizacija imam uste nekolku ispiti do kraj.srceto moe e momentalno vo anglija vo detski kamp za usovrsuvanje na angiski jazik i go ocekuvam za 10 dena da si dojde mnogu mi nedostiga edvaj cekam da se vrati
ne me interesira nishto! ne go davam, ne abortiram! ubavo mu bilo koga sme .....? Epa si prael ke go chuva!-Имате долгогодишна врска, но вашиот дечко не сака да слушне за дете. Вие не сакате да абортирате, па го раѓате и го давате на присвојување дека не сте спремни да бидете самохрана мајка?
Ne ni pomisluvam na posvojuvanje...Ako ne sum spremna da im kazam na roditelite ne bi ni bila spremna da rodam dete..-Имате врска од соништата која не планирате да ја прекинете никогаш, се сложувате и двајцата да го имате тоа дете, но не сте спремни да се соочите и се плашите од реакцијата на вашите родители, па планирате како да го износите детето за да го дадете на посвојување?
mozebi, a mozebi i ne. a ne bi ni sakala da vidam 2ca na ulica i da mi go drzat moeto dete za raka... so davanje na posvojuvanje nishto ne se reshava.-Имате врска која неможете да ја крунисате со брак поради недостиг на финансии и случајно останувате трудна. Бидејќи не помислувате да ризикувате со абортус го раѓате и го давате на посвојување, дека сигурно некој друг пар подобро би го израснал тоа дете?
definitivno bi abortirala! prvo ne bi sakala spomeni od toa neshto, a ftoro shto ako deteto doznae deka e samo greshka i nekoe losho iskustvo?-Имате непријатно искуство, сте биле силувани при што сте затрудниле, но и во тој случај не помислувате на абортус туку раѓате и го давате своето дете, дека не би сакале да имате нешто негово кое вечно да ве потсеќа на таа ситуација, а и не сакате да сте самохрана мајка?
nema shansi da go dadam..sum chuvala tolku..pa ke chuvam ushte edno!-Имате веќе сопруг и деца колку што можете да си дозволите (од финансиска гледна точка), но ете се случува повторно непланирано да останете трудна. И во овој случај како и во сите, вие сте против абортус па го раѓате и давате?
sekoja chest!temava za mene mnogu custvitelna no sepak ke se potrudam da govoram zs mnogu raboti vo makedonija se taby.imav samo 17 godini koga zabremeniv po nekoja slucajnost ne kazav doma zosto se plasev od reakcijata na moite rositeli.no bremenosta ne e rabota koja mozes da ja kries vecno.moite rositeli razbraa na mnogu surov naci i nikogas nema da si go prostam toj sok sto im go servirav da bidam pojasna razbraa na 4 mesec od mojata bremenost na bolnica ima kazaa vo 3 sat sabejle.za da dramata bide pogolema "ljubovta na mojot zivot" koj poteknuva od finansiski mokni luge mi odkaza ljubov pricinata bese odnosno iskazot na negovite rodoteli bese deka e se uste mal za takva odgovornost.so koja i toj samiot podocna se slozi.jas kako "mnogu zrela licnost "se odluciv deka mene bog mi dal blagoslov i se odluciv da go donesam na svet bebeto koe nema da dojde po negova zelba tuku po moja.i taka i bese po 5 meseci dojde na svet mojata dusicka ivo za kogo ne sum se pokajala niti 1 minuta.uspeav da zavrsam sredno skolo se zapisav na fakultet zavrsiv i toa i sega sum momentalno na specijalizacija imam uste nekolku ispiti do kraj.srceto moe e momentalno vo anglija vo detski kamp za usovrsuvanje na angiski jazik i go ocekuvam za 10 dena da si dojde mnogu mi nedostiga edvaj cekam da se vrati