Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Член од
15 јуни 2013
Мислења
129
Поени од реакции
295
Одново и одново пробувам нешто да напишам. Знаеш, те осеќам како муза која ме инспира да пишувам но она што го чувствувам е веќе напишано. Нема потреба да се повторувам за едно исто. Само една работа би сакал да знаеш односно да те потсетам: времето си тече... Колку повеќе на темата мислам, толку подолу паѓам. Не знам дали е тоа поради фактот што може никогаш нема да заедно или поради фактот што ако некогаш пак сме заедно, најубавите години од нашиот живот ќе останат далеку зад нас. Не знам.
 
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Има ли поубаво од тоа да прославиш роденден меѓу лозови насади, на зајдисонце, со саканиот... Ништо не е толку магично како нашата љубов во тој миг :ljubove: Те сакам љубов, ништо друго не е важно! Ме имаш, те имам, заедно сме дури и пред законот сега. Помина убаво, помина се, сега сум твоја сопруга и можеш цел свет да го известиш, зошто ти е важно. Се прашувам само среќо моја, дали сме сега повеќе вредни во очите на оние кои не веруваа во нас. Што ќе не направи повеќе среќни, нашата љубов или туѓото одобрување?! Те сакам будалче едно, те сакам неизмерно, заборави дали госпоѓа кралица мајка сака да верува или не! Денес ќе ги спакувам нашите куфери, утре ќе отидеме на краток одмор и ќе се вратиме со повеќе енергија,повеќе љубов и без стресови! За мене сме важни ние двајца, никој друг, знам, тоа е мама, тоа е твојата принцеза, ама за мене ние двајца ако не сме среќни, нема да им покажеме и на другите како треба. Ми недостигаш секој проклет дел од денот кога не си покрај мене, љубов моја!
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
129
Поени од реакции
295
Среќен роденден Т.. Да бевме заедно сега, сигурен сум дека многу добро ќе ја организирав вечерта: заедно гушнати еден до друг додека го гледаме твојот омилен филм и дегустираме тоа вино што тебе ти е вољја. Знам дека звучи клишѐ но тоа сум јас. Колку би било убаво..
 
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Ова е доволно денот да се заборави! Твоето пеперутче легнато на моите нозе а јас потпрена врз тебе, по стоти пат го гледаме Кралот лав, плачеме и се смееме. Забележувам дека си стегнат да не ме повредиш, се трудиш и на неа да и дадеш до знаење да внимава, а од друга страна страст и љубов ти излегуваат очи. Сакам да ме допреш како што ме допираше пред да заминеш, да се изгубиме во љубовта и да заборавиме на се, не сакам да се плашиш од мојата реакција. Ќе помине и ова љубов моја, пак ќе биде се по старо, ќе се изгубиме заедно во љубовта и ќе надохнадиме за овие мигови. Ти само биди тука до мене и се ќе биде во ред. Ти благодарам за се ❤!
 
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Ме научи на љубов, ме научи на тебе, ме научи на животот кој целиот мој живот го сакав а не го познавав. Јас сум среќна што те имам покрај себе! Среќна сум за нашето мало семејство кое еден ден ќе биде големо, бучно и уште посреќно. Ме погледна утрово заљубено и доволно беше да издржам уште еден ден во „домашен притвор“. Ти благодарам животе!
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
129
Поени од реакции
295
Оние ноќи во кои не можеш да заспиеш поради ситница која те има катапултирано назад во времето и спомените... таа е една од тие вечери дека што се питам, дали кога последениот пат те бакнав и гушнав да знаев дека е последен, сега ќе ми беше подруго? или сега ќе ми беше уште полошо? инаку последниот месец ми се случија доста работи. А за тебе, се надевам дека си добро и си среќна.
 
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Ти реков дека ќе успееме љубов, нели ти реков? Сега ќе бидеме 2+2 и 2 блесави кутриња :angel: Се плашев и јас, ти признав веќе, многу се плашев. Вчера кога заспавме среќни сите тројца мислам дека животот наеднаш стана поубав и со смисла, знам за што и за кого живеам. Сега и куќата со огромниот двор има смисла, и елката која ја нарача од 2 и кусур и сите подароци кои ќе легнат под неа... Има смисла секој денар кој од денес ќе го заработиме, зошто има за кого. Ќе дојде нашето колаче на свет некаде на почетокот на идното лето и ќе му го дадеме светот на дланка, јас, ти и сестра му. Ги надминавме сите препреки, конечно и таа е со нас, конечно светот има смисла! Ве љубам сите!
 
Член од
9 септември 2020
Мислења
38
Поени од реакции
43
Mine, immaculate dream made breath and skin I've been waiting for you Signed with a home tattoo Happy birthday to you was created for you Can't ever keep from falling apart at the seams Can I believe you're taking my heart to pieces? Ah, it'll take a little time Might take a little crime to come undone Now we'll try to stay blind to the hope and fear outside Hey child, stay wilder than the wind and blow me in to cry Who do you need? Who do you love? When you come undone Who do you need? Who do you love? When you come undone Words, playing me deja vu Like a radio tune, I swear I've heard before Chill, is it something real? Or the magic I'm feeding off your fingers Can't ever keep from falling apart at the seams Can I believe you're taking my heart to pieces? Lost, in a snow filled sky We'll make it alright to come undone Now we'll try to stay blind to the hope and fear outside Hey child, stay wilder than the wind and blow me in to cry Who do you need? Who do you love? When you come undone Who do you need? Who do you love? When you come undone (Can't ever keep from falling apart) Who do you need? Who do you love? When you come undone (Can't ever keep from falling apart) Who do you need? Who do you love? (Can't ever keep from falling apart) Who do you love? When you come undone .... https://youtu.be/Epj84QVw2rc
 
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Какво суперфинале имаме љубов, не ми се верува. Само нас може да ни се случи ова, само нас! Среќа е да чекаш дете од љубениот, а што е да чекаш 3ка, трострука среќа? Ма милионска среќа :ROFLMAO: Со оглед на тоа што ми е прв пат да сум бремена, навистина не знам како да се однесувам :ROFLMAO: Пресреќна сум! Кога не праша докторот дали сме спремни да го прошириме семејството малку повеќе, прво мислев дека се зеза, мислев дека нема шанси да бидат близнаци, а кога го сврте екранот и видов три треперливи точки и слушнавме права мала симфонија од звуци, е тоа веќе беше бура од емоции. Ќе биде забавно, ќе биде многу забавно! Сега едвај чекам да дознаеме кој пол се нашите мали точки, па да растат и да станам голема колку планета, па да не спиеме со денови додека чекаме да поминат сите згоди и незгоди со бебулиња, па да растат... Сега ќе бидеме шесторица домасо по 2 нозе и двајца со 4, ќе биде забавно. Единствено за што жалам е што не можам да се посветам на нашата дома како што сакам, не можам да бидам таму последните денови додека се доаѓа на место, ама па имам одличен претставник! Те сакам љубов!
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.987
Се сеќавам кога прв пат те запознав, беше ден сличен на овој. Врнеше и јас ти го понудив мојот чадор.

Денес, со раката секоја ноќ поспано ја барам твојата силуета во мојот кревет, а тебе те нема.
Првото нешто кога ќе отворев очите, ќе го погледнев твоето лице и денот ќе ми започнеше со насмевка.

Ми фалат оние мали моменти кои ги правевме заедно како готвењето или средувањето на градината. Твоето викање и извинување. Твоите прсти во мојата коса. Твојот поглед на кога ќе направев нешто глупаво и твојот поглед кога сакаше да добиеш нешто од мене. И двата длабоко ме топеа. :love:

Ми фалат моментите кога ме тераше да играм, но не ми фали караокето. И соседите од време на време ми се заблагодаруваат што нивните молби да престанеме да пееме се прифатени.
Од нашите мали и срамежливи чекори, кон добро воиграните. Сите тие мигови се врежани длабоко во моето сеќавање. Се прашувам дали и ти мислиш на тие наши спомени?

Ми фалиш. :(
 

Kajgana Shop

На врв Bottom