Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.718
Јас стварно немам зборови, ама ќе се обидам.
Можеби никогаш и не си ни постоела, таква каква што сакав да те имам, надвор од моите фантазии. Можеби сум очекувал премногу. Можеби сум само себичен и сум ги заслужил сите разочарувања бидејќи никого, никогаш, не сум прашал колкави и какви да бидат моите очекувања. Ниту тебе.
Само биди среќна. Јас немам право да барам ниту трошка од твојата среќа, но никој нема да ме спречи да ја трошам мојата среќа/несреќа на кој и да посакам. Па дури и тоа да си само и единствено ти. Таква каква што постоиш во моите мисли.
 
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.097
Поени од реакции
5.767
Се мислев дали да го пишам ова тука или во темата за прослава на Нова Година, ама се решив тука, зашто ти го посветувам на тебе поради тоа што ти ми го смени мислењето за Новата Година.

Порано мислев дека Нова Година е ноќ која треба да се помине со журкање, конзумирање на големо количество на алкохол до раните утрински часови, со мала пауза околу полноќ, кога одбројуваш заедно со сите и после се гушкаш и си честиташ со фаци што прв пат ги гледаш у живот. Пошто си пијан нели и секој човек присутен таму ти е "брат" или "друже". После продолжуваш до сабајле, се враќаш дома, се фрлаш у кревет и го преспиваш цел ден.

Оваа година ми се смени мислењето. Нова Година е вечер во која си поминуваш убаво, не заради алкохол или слично, туку затоа што си со саканата личност. Алкохолот може да го има во мали количини, а не мора ни да го има. Кога доаѓа полноќ, толку си занесен во бакнежите и прегратките со саканата личност што речиси и не забележуваш кога сите одбројуваат, урлаат, си честитаат и палат прскалки. Журката е толку небитна што и кога ќе излезете од таму и ќе си седнете на некоја клупа надвор, пак си поминувате убаво.

Нова Година не е само вечерта, Нова Година е и денот на 1ви јануари. Денот кој го започнуваш со доручек со љубовта во Ајриш Паб, додека нема никој околу вас, а во позадина свири некој smooth jazz. Па после тоа прошетка низ центарот на градот, седнување на клупа и на нејзино инсистирање, заедничко јадење на чоколатцата од пакетчето што си и го направил за Нова Година.

За жал, и овој ден си има свој крај. Крајот на денот е на автобуската станица.

Веќе ми фалиш...
 

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Шо да кажам , после година и нешто врска , да раскинеш пред Нова Година оти си немал кола и 100 евра за да чекаш НГ у Виена .. ебате љубовта..
 
B

babsyy

Гостин
Кога на "ќе се здебелам" ми одговараш со "баш си слатка кога јадеш, само ручкај си срце" :') сфаќам дека си вистинскиот дечко. :love:
Ги бројам деновите до одморчето. Ради тебе ја засакав смотаната зима. My babee, те сакам многу! :X3:
 
Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Јас си поминав убаво за новата година. Си вратив традицијата која ја имав за новата година, а од која правев пауза две години. Бакнував усни прв пат кои ги запознавам таа вечер.

Е сеа. Поинаквото во оваа нова година од претходните во кои сум бакнувала непознати усни е што научив нешто.
Маж, небитно дали го знам два саати или две години, да ми ги брои цигарите и пијачките, ајде некако ќе разберам. Мада неможам да разберам али добро. Да ми соли памет, зошто пушам, зошто пијам, девојче сум била, не ме личело, цигарите да ми ги брои колку сум испушила... Ајде, можеби и ќе поминам некако преку тоа.
Маж, битно дали го знам два саати или две недели, да не свати од првите 15 минути муабет со мене дека јас сум тежок гомнојадец за да не си ја зема при срце секоја една шега од мене кажана, ајде важи. Можам и преку тоа да преминам. Не ме знае, може да се навреди. Мада и преку тоа неможам да поминам. Ако немаш смисла за хумор, еве ти десет денари оди купи си. Јас знам кога и како ја употребувам мојата смисла за хумор. А ако тој ја нема, му кажав погоре кај може да си ја набави.

Ама последново. Маж, небитно дали го знам два саати или две години. Дознава дека јас сеуште верувам во врски, сеуште верувам во љубов, сеуште верувам во сродни души и во пеперутки во стомак и тоа ми го нарекува глупост? Епа брату, можеби и можам преку се од ова погоре да поминам, ама преку ова не. Да го нарекуваш глупост се она што стои позади моето име? Јас љубовта си ја носам во името, ти го нарекуваш глупост тоа дека јас верувам дека и во вакво денешно време невреме може да се најде љубовта, тука нема простување.

Пакувај куферите и заминувај. Затоа што тоа никогаш на никој не му го кажуваш. Затоа што никогаш не знаеш низ што се поминал во животот. Никогаш не му кажуваш на другите дека тоа во што веруваат е глупост. Тоа е нивен избор.

Исто како што и цигарите, алкохолот, гомнајадењето се мое хоби.
А верувањето во тоа дека и покрај се што ми се случило во животот, колку малку среќа сум имала со таа љубов, е мој начин на живот, тоа си е мој избор.
И јас ниедна од овие работи нема да сменам додека јас не решам.
 
Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Сите грешиме во животот.Совршенство не постои.Знам јас,знам дека знаеш и ти.
Знам дека и грешев ама исто така знам дека и те правев срекен,и понатаму ке продолжам.Нема да се откажам.
Ke го поправам она што го направив.Ветувам.
Ти благодарам за шансата,нема да ја прокоцкам.
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Нешто прекрасно кажано за нашата ситуација...

„Не се баравме, само се пронајдовме… А сега кога се пронајдовме, како пак да се бараме. Можеби тоа е смислата на љубовта, таа убавина на неизвесноста… Чекање на недочеканото, надевајќи, гушкајќи се без прегратки, бакнувајќи се без бакнежи, проникнувајќи си во мислите… И сфаќањето дека сме тука некаде. Толку блиску, а толку далеку…“

Патем добро утро :pipi: Иако јас работам а ти спиеш :confused:
good morning.jpg
 

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ме нервираш и иритираш денес. Внимавај, ќе пукнам. Лом има да те сторам. И тоа што треба и тоа што не треба. И тоа пред сите твои драги луѓе.
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.641
Поени од реакции
13.091
" I often feel as if I'm standing on one side of a wide chasm, shouting across, and wondering if the response I hear comes from you, or if it is my own voice echoing back to me. It seems to me, on my side of the canyon, that the search for unity with another is the font of much of the world's unhappiness. But in my candid moments, I sometimes wonder if I take the stance I do because love, for lack of a better word, is a game I fail to understand, and so I opt not to play. After all, if I truly had the purity of all my convictions, I wouldn't regret so many of the things I've done. Nor would I persist, against so many of my better instincts, in this correspondence. I find you a challenge, one that, in spite of all that you've done, continues to stimulate. And so the conversation, futile though it may finally be, continues, and we are left to wonder: have we simply failed to find the answers to the questions that preoccupy us... or can they not be answered at all? Fortunately for both of us, the world always presents the next diversion... the next elaborate distraction from the problems that vex"
По некоја случајност нагазив на овој цитат денес и го преслушав едно 2-3 пати. Не дека опишува еден голем дел од оние чувства од минатото, но понекогаш ми влегуваат ваквиве камчиња во кондурите и знаат да бидат помалку... непријатни. А пробав само да ги одминам.
 
Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
Малечок, добредојде во мојот живот наречен Тага, иако си неканет но сепак толку многу посакуван и очекуван гостин. Твоето име е Љубов, а јас те примам целосно и искрено се радувам што имав прилика да те запознаам. Сепак, малечок, се прашувам зошто ли ми те носи животот, дали сака да укаже на моите грешки и да ме казни за мојот презир, или пак едноставно си дар божји и последна шанса да и се порадувам на љубовта. Поради тебе повеќе не верувам во карма, зашто сега знам дека таа навистина постои и се вика судбина, сонце мое најмило. Можеби ти си последниот љубовен воз кој ми го праќа животот и последна шанса пред залезот на сонцето. Не знам... не знам ниту дали воопшто ќе дознаам некогаш. Се плашам, се прашувам дали да рипнам во возот и да ја почувствувам возбудата и возвишеноста на идеалот на љубовта.....зашто ако го пропуштам знам дека ќе чувствувам каење до крајот на животот. Ќе се казнам самата себеси, но не сакам ниту тебе да те казнам и повредам. Бидејќи се грижам за тебе, свету мој.

Малечок, ах, само да знаеш колку многу сум љубоморна и ја посакувам твојата наивност, твојата детска храброст, колку само би сакала да можеш ти да влезеш во мојата кожа и да одлучиш наместо мене. Колку ли само полесно би се чувствувала. Од каде ли да соберам храброст за да му се спротивставам на тој огромен џин кој стои помеѓу нас двајцата?

Љубов е кога миговите се претвораат во векови чекајќи на твојот одговор, љубов е кога живеам за моментот да го слушнам твојот глас и чујам твојата секогаш искрена насмевка која толку многу силно ме заведува и исполнува со бесконечна радост.

Љубов е кога сум толку доволно луда за уште повеќе да полудам и да пуштам се во бестрага поради тебе. Спремна сум и на тоа, иако знам дека тоа ќе останат само мои луди фантазии. Ќе умрам поради тоа, најмил мој.

Љубов е кога полудувам чекајќи ја нашата средба на која и се радувам како мало дете и поради која почнувам да се однесувам како некоја размазена шмизла.

Се е тоа поради тебе, јаболче мое најслатко. Живо ме интересира како да одолеам на твоето искушение. Што би се случило доколку се одлучам да те вкусам и да ти се предадам целосно? Дали можеби ќе бидеш отровот кој ќе ме однесе во смртта.... или можеби ќе бидеш блаженство кое ќе ми даде божјо знаење наречено љубов иако знам дека и тоа ќе ме отера во грев и вечно патење. Не знам ништо, убавино нештедлива. Знам само дека сум најсреќната девојка во моментов, која живее само поради тебе и љубовта која ми ја носиш ти. Сепак, повеќе од се, сакам да те вкусам и да се сладам од твоите усни и да се предадам на твоите прегратки.

Ти благодарам Љубов. Добредојде во мојот живот. Те сакам Љубов...сакам да се сакаме.....да заборавиме на се. Да полудиме. Да живееме за моментот. Да направиме Ромео и Јулија да изгледаат како мали дечиња покрај нас.

Те сакам засекогаш, бебе мое најубаво <3

Твоја сум вечно, малечок мој најубав !
 

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Колку срамежливо и тивко го кажа тоа soulmate..ама во моите уши беше прегласно, срцето ми залупа толку силно, еве уште не можам да се смирам. Да ми речеше некој дека од нигде-никаде по толку кратко време уз муабет ќе кажеш дека чувствуваш дека јас сум ти тоа, немаше да му верувам..тој збор ми значи повеќе од секое те сакам. :pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom