Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Старо - нова тема, на повеќето позната. Една од најлегендарните теми на Кајгана, која за жал мораше да биде префрлена во Канта, заради нејзината веќе непрегледност и непочитување на правилата кои беа донесени од страна на модераторите.

Овој пат, почнуваме од ново, но со поголема строгост и ве замолуваме да се држите до правилата.

Значи, целта на темата е да се зборува за љубовта, за чувствата... така што темата треба да инспирира да се напише повеќе од една реченица или барем повеќе од еден збор.

Мислењата кои ќе содржат смајли, муабети, кои ќе бидат некреативни и ќе бидат напишани само за пост повеќе ќе бидат бришени без образложување.

Мислењата од типот на: вечер/ ми фалиш/ сакам да те гушнам...

Мислењата од типот: Не постои љубов исто.

Истото важи и за поставување на исклучиво само видеа/слики. Не е ова хит на денот, ниту сликовница. Значи покрај песната, напишете и некоја реченица.

Значи од темата се бара поголема креативност, што не се сомневаме дека ја имате.
 

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Зошто секогаш мораш ти да излезеш победник на крајот...не ми е јасно зошто за се мораш да ми вратиш, во една врска мора да има компромис...без разлика дали е со обврски или не...знам дека не е лесно постојано да ме гледаш со други...и мене ми е тешко кога незнам каде си и со кого...но сепак останувам приземен и се обидувам да не и дозволам на љубомората да излезе на површина....зошто мораш да удираш таму каде што највеќе ме боли...нема везе...само сакам да ти кажам дека немам време за овие невкусни игри...
 

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Mi nedostigas vo sekoe otcukuvanje na moeto srce,
vo sekoe otrepnuvanje od moite oci,
vo sekoja sekunda od vremeto
i vo sekoj moment od denot...te sakam bebence moe!!!
Imaj najubaaav den!!!:back:
 
Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Oваа празнина што ја осеќам се повеќе и повеќе од ден во ден ме убива. Незнам што би било паметно да сторам за да се вратиш назад. Знам дека ако дојдам да те видам, ќе се обидеш да избегаш или можеби со некој грд збор ќе се обидеш да ме навредиш и повредиш уште повеќе од ова. тој момент не би го поднела никако...сите викаат биди борец, иди соочи се со него, но јас не се осеќам како борец...моите емоции се толку кревки сега што навистина немам сила да ме одбиеш..сакам само да ми се вратиш....да дојдеш со раширени раце и да ми се насмевнеш...веднаш ќе потрчам во твојата прегратка, најслатка на целиот свет..незнаеш колку ми фалиш ѕверу мој! Па веќе ништо не е како порано! Врати ми се да бидеме повторно среќни и убави! Те сакам неизмерно!
 

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Успеав да те убедам дека моето лудило е твое и ја променив бојата на твоите очи.Утрото потоа,ги измив соништата од моето лице и си го исеков погледот од рабовите на твојата насмевка.Премалку зборови останаа.Премалку за да звучат поврзано.

15.05.2009

Талкам низ таинствените предели сокриени во твоите очи.Сакам да се изгубам таму,никој да не ме пронајде.Удобно ми е во твојот поглед.Се чувствувам како дома.Танцувам на подиумот од недореченоста,понесена од мелодијата на помисленоста.Шепоти ми.Нијансирај ги мисливе со бојата на твојот глас.Уживаме и двајцата,секој на свој начин...

07.02.2008...
 
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
НЕ.
И сега и понатаму ќе стојам на истото,нема веќе прекршувања на правилата.
НЕ жалам за ништо,баш напротив сфатив дека сите имаа право.Признавам по толку време.
НЕ ми е страв,не се сменив,истата сум.
Би хепи,те испратив таму кај што ти беше местото од многу одамна.
Сонувај,сонувај и сонувај.Еден ден се ќе се исполни,верувај.
Опсесијата НЕ е љубов.Точно.
Ништо и Никогаш повеќе.:smir:
 

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Today...

Five months since I told you how I feel about you. Five months since my life really started (or should I say the fairytale :wub: ). Two months since we made it official and counting...

Hoping for many more, dearest... :back: Love ya... :wub:
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Iako pomina tolku mnogu vreme otkako bevme zaedno posleden pat, seuste posakuvam da te vidam, da te gusnam, da te baknam. Uste ednas da gi pocustvuvam tvoite topli race, barem uste ednas da gi dopram tvoite usni. I sega posle tolku vreme otkako ne sme zaedno, koga ja gledam listata na kontakti posakuvam da ti napisam uste nekoj zbor, da te prasam kako si, da mi kazes deka ti nedostigam, da me prasaas kade ke odam vecer, dali ima sansi da se sretnime. I seuste treperam kako i togas koga ne znam zaradi koa pricina ke napises nekoj zbor, ke prasas dali najdov nekoj nov, dali nekoj uspea da go zazeme tvoeto mesto za posle da se izgubis so denovi, da te snema, da ne se javis, da ne napises nisto. I do koga ke ja igras ovaa igra toplo ladno? Do koga ke mines kraj mene kako da ne me poznavas pa podocna ke se javuvas da priznaes deka si zgresil, deka ne trebalo taka da postapis? Ke ti kazam samo deka trpenieto mi e pri kraj! Pobrzaj, ako ne zaminav jas.
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Убаво ми е, се чуствувам посебно, не знам зошто.Само ми е мило, што се најдовме во правото време, кога на двајцата ни требаше некој, за да ни го просветли животот.Не знам дали ти значам толку, како ти на мене, зошто сеуште сме на почетокот нали, но се надевам дека, нема да застанеме тука со чуствата:pipi:.
 
E

`EsCaPe`

Гостин
Интересно е како кругот се врти, толку очигледно, но толку ..непотребно.
Никогаш повеќе нема да се вратам на тоа, одамна си надвор од игра.
Помина времето кога јас бев таа што сакаше, јав бев таа што плачеше, сега еве, види како ми било. На некој начин ми е мило, иако не очекував дека некогаш ќе дојде на ова. Мислев дека е завршено. На крај и краева, ти така сакаше, ти го одбра тоа. Ех, кој би рекол, после тооолку време...

Знаеш што е најинтересно? До пред само неколку недели, сеуште ми недостигаше, сеуште мислев на тебе, но сега, во овој момент, е многу, МНОГУ поинаку.
Не ми дава срцево да играм со тебе, да ми бидеш само предмет со кој ќе губам време, додека ја чекам целта. Не сум таква, јебига.

За тебе толку имав да кажам, но кога сме кај целта...
.... Ќе дочекам ли да ми се сврти баш тоа тркало, ќе го добијам тоа што сакам веќе еднаш?
Чудно е како имам толку непотребни луѓе околу мене, го немам само тоа што навистина ми треба.

Ќе чекам еј.
И ќе дочекам.
Има да го добијам тоа што го сакам, па ако сака светов нека запре.


...а и не кажав дека, очајно многу сакам да те видам.

:jaj:
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.483
Поени од реакции
33.585
I think you confused me with someone that actually gives a shit.
Oдеби. Такво еклипсно понашање se очекува од 13годишни.
Се трудев, мхм. Прашањето зошто? Неделава беше стварно супер, ама ти едноставно неможеш без јадење гомна. Идиотизам. Плус присапо ти фуче.
Мање битно, битно да уживаш. ;)
И кога решив да ти оставам овде пост.. аа fuck it, уште читаш?
Then read this out loud: Умри.

Фала, пријатно. Лека ноќ како PS.
 

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Ајааааа среќна сум бееееее...фала ти за се што правиш за мене.. посебно за вечерва што направи да ми биде толку посебна :back: Секогаш кога сум со тебе се чуствувам исполнета и покрај овие години што ги имаме поминато заедно ти правиш секој момент да ми посебен.. секој момент е исполнет со љубов, разбирање..:pipi: Неможам да опишам колку те сакам:wub: Неможам ни да опишам колку ми е убаво што знам дека ме сакаш.. ќе те изедам ејјјјјј :love2:
 
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
... и вечерва како и сите претходни размислував, за тебе, за мене, за нас, општо за љубовта ... и како и стално, некој краен заклучок немам, немам решение. И да, пак ја наоѓам вината во мене како и за се останато шо прам. Јебига премногу сум самокритичен, таков сум мислам ме знајш, или не ?! не знам, ете мн време помина од ко ме откачи, и уште ми се вртиш низ гла. Љубов ?! Не знам, не можам да вервам дека втор пат врвам низ ова , или па не сакам да вервам ... еден куп неодговорени прашања, прашања на кои само ТИ можеше да му дајш одговор, и уште можиш ако сакаш нормално. Сакав само да видиш шо се можам да ти дам, и уште сакам не кријам, ама не знам од кој причини ти нејќиш. Да пробам пак ? Нејќам да испаднам сеа имбецил .. не знам стварно не знам шо да прам со тебе :toe: дај некако дај ми некој знак, само те молам да биди некоја крајност или максимално позитивен или максимално негативен, само дај ми знак ...
 

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Како не ти е срам да ме носиш до таа граница?
Не срам, како не ти е жал?

Дали бе има воопшто потреба да го велам то шо го реков, дали?

И не е работата за парите бе СФАТИ!
Работата е за твојата никаква постапка, шо најмалку ја очекував од тебе.

И, ме боли, искрено ме боли кога гледам дека за такви и слични работи не сме на исто ниво. Можеби е до мене, до то шо се` си земам при срце, можеби е до тебе и до твоето невнимание, не знам. Можи јас сум вложила многу, па зато вака се чувствувам, можи е нешто друго.. Не знам, искрено, не знам.
 

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Се разочарав од тебе ... а ни сама не знам зошто кога знаев дека си таков женкар ..
Можеби затоа што не ни очекував да дознаам ...
можеби затоа што не очекував да пробаш кај неа ...
можеби затоа што не ни очекував баш тој ден ..

Сваќам дека не бевме во врска .... и сваќам дека сето тоа е по моја вина..
сваќам и дека си женкар и дека не можеш против тоа ...
али тоа што не можам да го сватам е она ...
што виде у неа ...
што видовте и ти и он ... стварно не сваќам ..

плав кепец без мозок, со дебели бутови и стомак колку мене голем ???
мрсно долго косиште и канџи на рацете ????
пепељари на блузата големи колку што е она ??
и сето тоа ви е толку привлечно ???
оф лелее патетики :tapp:

Аууу не ќе да е до тоа ... сигурно затоа што ви дава да ја драпате ?
аххх ја открив Америка :uvo:

И ?
Што треба тоа да значи ?
Дека јас ќе треба да ти дадам на тебе за да те задржам само за мене?
Епа сори љубави али нема шанси да се спуштам на тоа ниво ...
нека те задоволува она ..

аууу заборавив ... не ти дозволила да ја бациш нели?
Кое и било оправдувањето ??? Имам дечко или ејј абе знаеш Мони другарка ми е???

Пхаха патетики .... само те врти ... и тебе и другар ти!!!(се надевам дека ќе сватите за брзо време,пред да биде прекасно)
Али ае вие си знаете .. големи сте!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom