Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.076
Поени од реакции
16.248
Знаеш после толку време излегов си поминав топ. Видов дека можам да живеам без тебе, прво мислев се навикнав но не едноставно во мене има премногу живот, живот за кој не беше стрплива. Вистинскито јас не почека да го видиш повторно за доста брзо време. Имав проблеми и јас, растргнав на сите страни и пак стигав но тоа е. Конечно мие јасно дека ти одбра така, вредам поќе од што мислиш и ќе ти стани јасно. Знам со кој си, знам дека срце ќе ти скрши но твој живот, твое право. Од мене добиваш само се најдобро....

Знаеш мило ми е видов кој ми се вистински другари и другарки, кој се за мене, на кој можам да се потпрам. Пак сум среќен овај пат сам со себе заради себе и да првпат и уживам. Оној малерозен период и натаму ме фаќа но сега не се прашувам што малер е следен туку знам и му се смеам заради тоа што ќе заврши. Видиш нов видик, нова перспектива. Не загубив јас, загуби ти т.е. никој не загуби двата си добивме лекција, јас научив дека доста беше не слушање самиот себе и вложување 100000 но не гледање за себе. твојата допрва доаѓа. Фала ти, ме научи да барам и да очекувам промени од животот. Овој пат кога ќе намирисам промени и ако не сум среќен напуштам на тоа ме научи а пред се да бидам среќен сам и задоволен од себе со себе. Се најдобро пак ќе речам и покрај сите твои зборови и навреди САКАМ да си среќна насмеана, знам дека и јас сум среќен, не ми стој никој на патот веќе. Се најдобро и се надевам дека новиов ќе прај бар 1% од работите кои јас ги праев ако ги прај ќе бидам уште посреќен.

И за крај ќе завршам со

“The world will break your heart ten ways to Sunday, that’s guaranteed.
And I can’t begin to explain that- or the craziness inside myself and everybdy else,but guess what? Sunday is my fav day again”

П.П.С

Voy a reír, voy a bailar
Vivir mi vida la la la la
Voy a reír, voy a gozar
Vivir mi vida la la la la

:love:(y)
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
1.964
Поени од реакции
2.867
Нема љубоФ освен љубовта од твојата мајка. Се друго е привремена со можност да трае подолго или пократко во зависност од емоции. :)

@DeviAngel брат што ли ти се дешава. Јуве осваја ЛШ годинава кулирај и батали жени и врски уживај во животот брат.
 
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.097
Поени од реакции
5.767
Loving someone is like going to Las Vegas and blowing all your savings on one roll of the dice. The odds are always with "the house" -- and you, as the gambler, are NOT "the house".
 
Член од
18 март 2017
Мислења
42
Поени од реакции
65
Се е сувишно сега кога знам дека е крај. Џабе мислам на тебе, џабе ми фалиш кога знам дека нема назад. Сувишни се зборовите, и приказните, и да ти се лутам зошто не си направил така како што јас сум сакала. Ми фалиш, но со време и тоа ќе го снема. И сакам да го снема. Сакам да дишам друг воздух, без мисли за тебе. Трпение, у меѓувреме животот продолжува...
 
Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Соочувања

Седиш покрај мене, венеам
од постојаната потреба да ти внесувам живот.
Седам покрај тебе, црвенееш
од идејата дека ќе ме видеш гола
лишен си од размислувања,
забораваш како да ги користиш рацете
и ја согледуваш моќта на ние.

Везден се прашувам дали си архето
на моето постоење, на моето непрестано умирање од првото видување.
Аналогно, и што ќе се случи кога ќе те видам повторно?
треперењето во колената, ќе го осетиш ли?
романтизирањето на нашите драми, ќе продолжи ли и уште колку?
енергијата си ми ти или се трудам да ја пронајдам во тебе.

Живеам малку, не правам многу гужва, но ти
имаш семка во мене, цела нива од која се хранам
веќе шест години. Ќе дочекаме ли десет?
Откривањето на тебе ми е никогаш целосно,
ти си мојата сеприсутна тежина која секогаш ме мачи, никогаш не ми е тешка.

Непланирано, ова излезе со солзи внатре живот. Ако си внимателен со буквите, ќе видиш. Ако си внимателен, и мене ќе ме видиш. Или изгубиш.
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
129
Поени од реакции
295
Еве ме пак после не толку малку време за да оставам уште еден дел од мене во текстови шо којзнае како ќе изреагираш ко би ги прочитала... Ако воопшто ги прочитеш... Знаш, помина уште една година без да слушнам нешто за тебе... Замисли, деветтата година е кога пишувам за тебе, те мислам... И да: потајно во себе те сакам и љубам Т...
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.076
Поени од реакции
16.248
Тргам за на Сергеј Цетковиќ или како и да е и сакам да ти кажам - гони се у три лепе и ти и спомени и љубов и омраза и песни и спомени и се...
 
Член од
6 април 2009
Мислења
6.146
Поени од реакции
2.985
Знаеш никогаш не мислев дека тоа што го имавме ќе заврши, барем така ми изгледаше твојата љубов кон мене. Знам дека сум крив за тоа што не те имам повеќе и дека моите проблеми беа најголема причина што ни беше толку комплицирана врската во последно.. ама никогаш не мислев дека толку лесно ќе се откажиш од мене, и тоа кога ми е најтешко и ми требаше највеќе. За се бев спремен за тебе, целиот мој живот беше ти.. ама изгледа не бев тоа јас за тебе. Посакувам да можев да те мразам затоа што не си со мене во овие тешки моменти, ама пусто срце не дава, те сака премногу... никогаш не мислев дека ти ќе си таа што ќе ми нанесе болка, ми фалиш премногу, ми фали се што имавме, ми фали што не си до мене да ми кажеш дека се ќе биде во ред. Посакувам барем да можеше да осетиш колку ми е тешко и колку те сакам...

Не сум којзнае каков фан на вакви песни, ама тотално во секој збор се пронаѓам во песнава ..

 
Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
леле леле игнорирањеее седмо за осмоо
абе ако не сакаш да ме ебиш кажи мајка му стара чиниш крај на светот дојде
многу сум далеку од совршена ама најмразам кога некој не комуницира со мене
ме убива у поим некомуницирањето, незборувањето, некажувањето
кажи да те ебам кажи, изговори

најубави луѓе имам изгубено поради желбата или не да се ебам со нив, уште еден не ми треба

кажи, пиши, јави се, не сакам да го квасам у твојта пичка маани ми се од тука само другар ќе сум ти чао пријатно

преку курот маживе
 
Член од
22 јануари 2016
Мислења
124
Поени од реакции
61
Мислев дека се плашеше од моите зборови,и си мислев ако ми дозволиш да проговорам тоа ќе биде последното нешто што ќе остане да постои меѓу нас ..
 

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.386
Инспириран сум од прецизноста на Justgirl и ми дојде и мене да напишам нешто,
во врска со љубовта,
сакам да ти кажам...
дека.
Последен пат кога те видов моето срце и мојот разум понекогаш се караат. Се караат кој да биде прв а кој да биде последен, понекогаш. А додека се караат срцето и разумот, душата плаче.
„Ама зошто, зошто! зошто ми плачеш душичке“ - рече стапалото кое беше камен ладно, разумот само ке се насмееше и понекогаш ке мисли дека ке кивне. Косата не е баш мека, стапалото е скоро увек ладно, а понекогаш вруќо, а за тоа е криво срцето. Разумот не е крив што срцето е криво. Он си нема врска со стапало, но има врска со фризура и мекоста на коса. Додуше и шампонот игра голема улога во мекоста на коса, а тоа значи и со љубовта.
Душата беше р'ѓа тешка. На прв поглед ке кажеш еве коначно цар кој се изборил за правата на луѓето па сега се бори за правата на живинарија. А уствари рѓа усмрдена со одвратно минато што секој сака да го допре а никогаш нема да може.
А да, гласот. Гласот увек прави нервози а толку е мек, нервозно-мек. Еј да! нервозно-мек кој што се лигави но не зборува така. Е ај.
 

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
730
Поени од реакции
924
Се изначитав љубовни проблеми во темава.Ах :place:
Мене парите ми ги решаваат сите проблеми,пробајте и вие :sneaky:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom