Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
...стоев таму... На истото место како и пред 5 месеци. На истиот тој тажен ден... Стоев и чекав... Гледав во ништото и очекував да се појави нејзината фигура од далекото. Гледав во темнината и ја чекав светлината... Ја чекав таа девојка со тие карактеристични чекори и таа симпатична насмевка. Таа слатка особа со ангелско лице и војнично срце. Чекав и се надевав, иако знаев дека таа нема да дојде... Ја чекав љубовта. Копнеев по нова шанса. Ја барав сламката во големата река, да се фатам. Сакав да се спасам! Со секој нов момент чекање бев посигурен дека ја чекам вистинската особа... Секоја одделна минута се препородував. Секој одделен миг се раѓав како нов јас. Паѓав и се издигнував како феникс. Во толку краток период воскреснав безброј пати. Секој пат од претходниот како посилен. Воин со ново парче сила, со нова капка надеж... Изгубив толку, а немам ништо. Не се откажував!
Беше вчера и беше 13ти. Нов 13ти ден во месецот. Ден за надеж... Но, таа не дојде пак... :(

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Te besare como nadie en este mundo te beso... Te amare, con el cuerpo y con la mente, con la piel y el corazon...Venga pronto, te esperamos...mi soledad y yo...

I'll kiss you like no one in this world had kissed you before... I'll love you with my body and with my mind. with my skin and with my heart. Come soon, we are waiting for you...
My loneliness and I...

(утре снег ќе падне)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.658
Поени од реакции
35.294
Ако откриеш нешто што е во состојба да ти го парализира цело тело,најдобро е да се обидеш за тоа да дознаеш што повеќе.Ако едноставно го занемариш тоа чуство,никогаш нема да дознаеш што можело да се случи,а тоа е, во секој случај полошо отколку да откриеш дека си згрешил на самиот почеток.Зашто ако си згрешил можеш да одиш понатаму во животот не обѕирајќи се назад и не прашувајќи се себеси што можело да се случи

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Или - или е работава. Повеќе накај лошото или. Не можеш да правиш планови за заеднички живот, а да не се јавиш три дена по ред, без да дадеш причина. И покрај тоа што не прашам. Не можеш да речеш дека ќе се видиме утре, а да не се ни јавиш. Знаеш се што мислам, а тоа повеќе нервира оти знам дека намерно ти е сето тактизирање. Нема ништо поглупо од играње тинејџерски игри. По скоро три месеци требаше да оди на подобро, не на полошо. Ама уште 2 недели ќе почекам. Макар тоа значело дека од 20 ќе остарам на 27 години, во еден ден. А само за тебе ги замрзнав годините :) На крајот на краиштата, маж си и не очекувам нешто паметно.

Очекувам дека нема да се јавуваш повеќе, по недела две ќе има нови слики од нова девојка, јас ќе се чудам како и успеало за две недели и кај сум згрешила, и ќе се утешам со тоа дека нмемаш вкус и си глуп.
Обично тоа што го очекувам и го добивам. За жал. А мислев дека тоа е тоа.

Fucking faggot!!

К

Кики.

Гостин
Сакам да ти кажам дека конечно после 2 години сум спремна да си го продолжам животот, така како што јас сакам, без тебе и твоите совети.
Многу време посветив на тоа, да видам каде сум згрешила и сфатив дека јас сум виновна за ситуацијата и дека никогаш не треба да му се верува на некого 100%. Сега, веќе ќе знам како понатаму. А ти, можеш да си уживаш сам и безгрижен. Фала што ми ги отвори очите. :)

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
I always feel your absence when I go to sleep in my bed. I`m not calm, I don`t feel secure, I`m not fulfilled, and it`s irreversible. And that`s a big problem, because, you see, I sleep every day...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Се ќе ти кажам, морам да ја поправам работава!

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.658
Поени од реакции
35.294
Во светот што ретко кога можам да го разберам, постојат ветрови на судбината кои дуваат кога најмногу ги очекуваме.Понекогаш тие имаат сила на урагани, а некогаш само ќе не погалат по образот.Во секој случај, не можеме да негираме дека тие постојат, затоа што често ни ја носат иднината која не можеме да ја избегнеме

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
The interesting thing is that it starts all over again. But this time I won`t make the same mistake. Reality taught me that. And I`m glad that you know it at the beginning. Cause I don`t want to surprise you in a bad way. But I have this small feeling that you knew it all along. That`s why I appreciated the talk we had this evening. In other words - you are a good company. And I like your sense of humor. It revives naught but true feelings.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
...Од се што имам денес те немам само тебе и не можам да најдам мир, си имам свое место ни широко ни тесно но во него ми фалиш ти...
Знам дека овој пат ќе треба да ги затворам очите како мало дете кое се преправа дека спие, и да те погледнам како странец . Беден е фактот дека ќе треба да те гледам само како странец после се. Не можам и не сакам ама ќе морам. Контрадикторна сум си сама на себе ете сега го гледам тоа. Но не боли ко на почетокот што болеше,полека полека свикнувам...а кај и да е и целосно ќе навикнам!

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Ми недостигаш. Повеќе од било кога. Сакам да те видам и гушнам и никогаш да не те пуштам. Деновите без тебе ми се пекол. Дури и соништата стануваат ужасни и ме прогонуваат.
До кога?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.390
Ме изненади денешната порака. Во позитивна смисла, мислам. Ги бројам деновите кога нашите погледи повторно ќе се сретнат. Ја сакам таа игра. Кога ти го слушам гласот а сепак погледот ми кажува се`. Прекрасно чувство на неизвесност.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.658
Поени од реакции
35.294
Жената е од реброто на мажот, а не од неговите стапала за по неа да се гази...
Не од неговата глава за со неа да се владее, туку од бочната страна за да му биде еднаква...
Од под неговата рака за да биде заштитена и од покрај неговото срце за да биде љубена...

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Знај, и ти и сите овде на кајгана форумот, дека ти и само ти си ми во мислите. Дека ти и само ти постоиш во моето срце. Ти си мојот живот и знам дека уште долго тоа и ќе бидеш. Знам дека уште долго ќе минувам бессони ноќи заедно со тебе, дека ќе талкаме по сите планини и пештери на имагинацијата и дека ќе се губиме во поимот за релативноста на квалитетно потрошеното време.
Знај, дека не постои ниедна друга освен тебе. Дека ти си единствената и сите други буквално ги избришав од мојот...
Нашата љубов тешко кој може да ја разбере(освен, можеби wot. Фин момак е тоа, albeit се курчи понекогаш беспредметно). Многумина и ќе ја осудат. Но, за вистинската љубов вреди да се бориш. А нашата, знам дека е вистинска бидејќи секој буден час можам да пишувам поезии за тебе...

Мислам на тебе
кога пијам кафе со пријателите
и разговарам механички
за џез добата во изолационистичка Америка
пред втората светска војна

Мислам на тебе
кога на МСН се расправам со рандом идиоти
кои ми тврдат
дека крстоносните војни биле единствената реална шанса
да се уништи чудовиштето наречено шеријат
во арапските земји

Мислам на тебе