Во автобус

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Jovana, abe bas radi toa sto studiras vo Bitola ne mozes da dades soodvetno mislenje na temava. 100 dusi koi redovno patuvaat so gradski avtobusi niz Sk se izjasnija site za edno isto. Ti em ne znaes kako e, em se bunis
@ Mene ne mi e daleku faksot pa si idam peski. Koga ke se pogodi da idam so bus, pricesto se desava toj da ne e poln i za site ima mesto. Nekolku pati do sea koga imalo guzva sum stanala na babi so milioni kesinja. Ali pretpostavuvam deka ako sum premorena i ne stanam, i da mi vikne nekoja, bi stanala zasto nemam srce da se karam. Ama bi ja kolnela vo sebe

B

black angel

Гостин
ma kakvi i ja sakam da sednam so ako e postara ko mene u zivotot ruzi mi cvetaat pa na nea da i stanam pazi da ne se istepam.i mnogu me nerviraat toa babite so 200 kesi so niv fakaat dve sedista i kesite se stari i niv gi boli noze neli?ma koj gi e*e 2 posto neka si stoi ako nema mesto ko sto i jas stojam

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Кога сум расположен и кога ми е се ок станувам на стари лица...а на трудници(иако ретко се возат во автобус) станувам па дури и да ми е најтешко....инаку ме нервираат и мене старите лице кои немаат друга работа освен да шетаат низ градов да исполнат време....коа сум расположен станувам коа ми е лошо и уморен не станувам

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Никој не рече да не излегуваат, ама да не очекуваат дека секој што е помлад од нив мора да им стане.

Има помлади, ама помладите имаат свои причини понекогаш зошто да не станат.
Да, затоа што помладите можда биле од сабајле до вечер на факултет, на работа, кај и да е (пошто се продуктивни и вредни, а со тоа и култирни богами) затоа што можеби во текот на денот доживеале мал милион стресни ситуации, за разлика од старците, на кои единствен стрес му е ако некој им го зафати столчето пред нос.

Во мое петгодишно искуство со ЈСП, одкога сум на факултет, сум имал неколку такви ситуации. Зошто старците не стануваат кога ќе видат дете со метро и желба за растење (зборвам за мене), со две ташни и телењир во раце, како си оди накај дома, полусвесен од умор, глад, стрес и што уште не. Ми се има лошено во авотбус, сум бил со паднат притисок од нервози, а не сум имал ни убаво место да се фатам во автобус, камо ли да седнам. И ќе има станувам нив? Не богами.

Е едино еднаш се сеќавам, пред повеќе од две години, влезе една типка, ама не знам зш, многу ми се засвиѓа (читај ме попале)...си реков ќе и издудлам - станувам, отстапувам место...кавалер :)

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
6.855
Поени од реакции
1.228
Само едно не ми е јасно...кој е тој маж шо ке ја остаи жена си 50 годишна да иде на работа со автобус?Па пред некој ден се испотепаа по автобус дур да седне една...2 пати падна и на идење пак падна...се искрши!Па толку да немоеш со кола да ја однесеш... ич не ги разбирам.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
A najbrzo divo zivotno?
-Albanec u BMW :)

Tuku ontopik:
Jovana ne glumi ludilo,koa ke doesh u sk i koa ke mora da se vrakash doma 2ra smena a si imal 8 casa i od karposh4 trgash u 8 do NL stigash u 9 PREMOREN i use nekoj da ti se dere za da stanesh a znaesh deka saka da sedi samo 2 stanici,i toa ne e nekoj sto e stvarno iznemoshten star covek,trudnica,ili bilo kakov iten slucaj,tuku samo naduvana fufa od 40 godini so misli deka e faca ako "ti odrzi lekcija" za takvi brate gasna komora!

E,a da ne praam muabet koa si stanal u 10 do 6 sabajle si se banjal,iskacash nadvor se mrznesh,i treba da patuvash 45 min do skolo,pa use tie 45 min da gi stojam? Samo u krajni slucaevi,ako e stvarno nekoj fin i prasa ubavo sekako deka ke stanam,ama taka da mi se isponasha ko sho navedov u temata,auuu... ><
Не станвај тогаш.. како што реков некој можи да ти се развика, некој да те замоли,а твое си е дали да станиш или не.
Не ме интересира мене (по не знам кој пат го повторвам истото) кој станва, само ме интересира што ви сметат старите?????
Такви се и не можи никој да ги смени, сакат да си одат на пазар, сакат да се ценкат, сакат да делат правда, да солат памет...
Ние нејќиме да не замарат, нејќиме д ги слушаме, досадни ни се..
И сега што да прајме??? Да ги линчоваме???

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
se vozam so 57ca...sekogas ja koristam moznosta da sedna na tie karsi karsi stolcinjata i da fatam nekoj shmek...:)

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Jovana, abe bas radi toa sto studiras vo Bitola ne mozes da dades soodvetno mislenje na temava. 100 dusi koi redovno patuvaat so gradski avtobusi niz Sk se izjasnija site za edno isto. Ti em ne znaes kako e, em se bunis
@ Mene ne mi e daleku faksot pa si idam peski. Koga ke se pogodi da idam so bus, pricesto se desava toj da ne e poln i za site ima mesto. Nekolku pati do sea koga imalo guzva sum stanala na babi so milioni kesinja. Ali pretpostavuvam deka ako sum premorena i ne stanam, i da mi vikne nekoja, bi stanala zasto nemam srce da se karam. Ama bi ja kolnela vo sebe
Ај по 1000 пат да објаснам.
Не се бунам дали да станва некој и зошто не станва
Имаше мислења како на пример: што барат старите на пазар, што барат да одат од овде до онде...
Јас прашвам Што да прават????????????????
Единствена занимација им е то.. до на пазар да одат...

И не можиш ти да кажваш дали некој е компетентен да пиши на некоја тема... јас си кажвам мое мислење и твој проблем е дали се сложваш или не... не е темата само за граѓаните на скоје, ниге не прочитав дека така пиши...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.779
Поени од реакции
3.989
Да не излегват пензионерите од дома...??? Оти вас ви сметат??? Епа не излегвајте вие и не се возете со автобус.
Ај по 1000 пат да објаснам.
Не се бунам дали да станва некој и зошто не станва
Имаше мислења како на пример: што барат старите на пазар, што барат да одат од овде до онде...
Јас прашвам Што да прават????????????????
Единствена занимација им е то.. до на пазар да одат...
абе ај.ме заебаваш??
ти не знам дали имаш баба/дедо ама ако има 60-70 години и едвај стои на нозе сигурно нема да го пратиш на пазар,туку ке појдеш и ти ќе купиш што и да му треба.
+ за стари луѓе стварно е опсано во автобусиве,има секакви возачи,нагло застануваат ќе падне ќе искрши нешто,ќе се лизне ако е мокро од дожд/снег зашо нема црвени теписи во автобусите,има дечишта шо сваштаа праат во автобусине..стар чоек,нека седи дома,телевизија постои во денешно време,у маало нека шета,бавча ако треба нека си одгледува...нека не се акаат по пазари и на места кај шо некој близок може да им заврши работа.
а и стварно не си копметентна да кажуваш зашто не си се возела мртва уморна од работа или од школо 1 саат,смрдат автобусине,може секоја секунда да ти се слоши и уште некоја “дама“ ќе ти се курчи дека немаш култура...

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
абе ај.ме заебаваш??
ти не знам дали имаш баба/дедо ама ако има 60-70 години и едвај стои на нозе сигурно нема да го пратиш на пазар,туку ке појдеш и ти ќе купиш што и да му треба.
+ за стари луѓе стварно е опсано во автобусиве,има секакви возачи,нагло застануваат ќе падне ќе искрши нешто,ќе се лизне ако е мокро од дожд/снег зашо нема црвени теписи во автобусите,има дечишта шо сваштаа праат во автобусине..стар чоек,нека седи дома,телевизија постои во денешно време,у маало нека шета,бавча ако треба нека си одгледува...нека не се акаат по пазари и на места кај шо некој близок може да им заврши работа.
а и стварно не си копметентна да кажуваш зашто не си се возела мртва уморна од работа или од школо 1 саат,смрдат автобусине,може секоја секунда да ти се слоши и уште некоја “дама“ ќе ти се курчи дека немаш култура...
Ти со мене живејш??? Знајш како се имам враќано од работа или од школо???
Не глуми насекирана сега за старите препрочитај си ги постовитие колку си контрадикторна...
Не мислам јас овде да кажвам кај имам работено, со што се враќам од факултет или работа, колку сум уморна и дали ги пуштам дедо ми или баба ми на пазар...
Ама едно ќе ти кажам, дедо ми единствена занимација во денот му е да оди на пазар или до Веро. Стално ко ќе оди некој од другите домашни место него, тој се лути и сам вика: поарно не ми давајте да јадам отколку на пазар да не одам..

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.268
Имам начекано две ситуации:
Број 1. Седнувам на седиште, мртва уморна после избезумени 7 саати на факултет, и тргнувам со 19 до Карпош, има 20 минути досадна вожња. Вегува постара женичка, и јас станувам, нели култура, и она ми вика, не не душо седи си, се гледа дека си уморна(веројатно ми било лицето зелено). Ај ок, си викам.
Ситуација бр 2. Исто, 19ка, факс, после некое време, влегува жена во години, јас станувам, а оваа ми вика: Е, бре девојче, па не сум толку стара за да ми стануваш! (пропратено со саркастично смеење:nesvest:)????????
И ај сеа што да правиш?
Едни се вреѓаат ако им станеш, други не седнуваат туку тебе ти отстапуваат место....Има од се по нешто. Еднаш до мене една баба седеше и си играше со вилицата цели 25 минути!(толку се возев до некаде, поим неам до каде):pos2::pos2::pos2:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не глуми насекирана сега за старите препрочитај си ги постовитие колку си контрадикторна...
Не мислам јас овде да кажвам кај имам работено, со што се враќам од факултет или работа, колку сум уморна и дали ги пуштам дедо ми или баба ми на пазар...
Ама едно ќе ти кажам, дедо ми единствена занимација во денот му е да оди на пазар или до Веро. Стално ко ќе оди некој од другите домашни место него, тој се лути и сам вика: поарно не ми давајте да јадам отколку на пазар да не одам..
Aj tifko malce.

Site bi stanale dokolku vidat deka nekoj stvarno ima potreba da sedne,i + GI Z A M O L I ubavo sto retko se deshava.
Pa najveke me nervira koa ima edno 5-6 zeni i mazi u aftobus site po 40god. I ke dojdat pozadi kaj so se vozat najcesto srednoshkolci,kaj sho znaat deka e se zafateno, i sea mazite si se drzat za shipka ne se zamaraat,sve edno im e,ama "damive" se pravat neso kurac palac glumat ludilo pravat sceni,kako be ne im tekne da zamolat?
I na kraj kraeva,ima 5 dusi na nejzina vozrast,zaso bash na nea da i stanam,zaso i se moze? Zaso saka da sedi? Ili zaso mora? Ako mora,togash ke stanam ako uctivo zamoli,ako mi prai sceni ke ja oteram u 3 lepe pizde materine.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.779
Поени од реакции
3.989
девојче
препрочитај си ги постовитие колку си контрадикторна...
:helou:

Јас лично ретко се возам со автобус... ама и да се возам, во Битола нема некоја толку голема релација како 45 мин, па да се мислам дали јас да се одморам или да отстапам место...
па не извести колку време поминуваш во автобус така да знам,освен ако,секако,не лажеш.

шо се однесува до старите луѓе не сум загрижена,ако имаат желба да се тркалаат по автобуси нивни проблем,само си кажав дека е опасно зашо сум видела луѓе како кршат кукови у бус.

Член од
3 октомври 2008
Мислења
234
Поени од реакции
9
Oооо Немирна, црна Немирна си студирам Битола кај што не мора да се мислам дали да станам и не мора да се замарам со то кој оди на пазар и во колку и дали то така треба да биди или не... едноставно не се замарам со луѓето што излегле да безделничарат, да одат на пазар, да одат в продавница... си го гледам патот (или битолски кажано си ја гледам масата).
Ако ми е мака да станам не станвам...
Ама пошто ти се уфрли во муабетот без да ги прочиташ претходните мислења.. со цел да покажиш колку си хумана одма ќе ти објаснам.
Не му велам на никој да станва или да не станва.. туку едноставно се чудам што им/ви сметат пензионерите...
И да те прашам зошто станваш и отстапваш место ко то толку те иритира????
Шо убави песнички, oooo песнички, црни песнички, оооо песнички си испејате една на друга :)

Ќе станувам за постаро лице у афтобус? ДЕ ПЛИС... ја го негирам времето а со тоа ја негирам и староста на луѓето...
Би станал само за некој шо стварно го гледам со проблеми дека не може да стое... ама за некоја стара шо има сила да се дере хехехе
ќе станам ама после сите другари ќе ме заебават оти тоа не личе на мене :)) епа вииииш сеа :) на крај шо испадна?

нема да станам :) како шо би рекле јована и немирна ооооо станам :)
ќе ооооо станам да седам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom