Во автобус

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
ке се клаам на врата и не се умарам ... столче седам само на она спроти средната врата до прозорот шо има шипка од негде 1 метар за да си ја турам ногата.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
море прво му даам отсечен и строг поглед ако не свати тогаш преоѓаме на фаза на сочно пцуење ако и по ова не свати следи исфрлање од автобус, не бе се шалам али у принцип не станувам пошто стариве луѓе во последно време се се поголеми ѓубриња

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
со автобус ретко се возам а и кога се возам кога ке видам некој постар од 40тина станувам... уствари стануВАВ... еднаш бев преморена... со преголема торбица со мене, со триста кеси, и со шината нога на која неможев да стојам и НИКОЈ не стана да седнам... епа ок дечки... јас можам да станам, а за мене никој не може... заеби филмот... сега исклучиво станувам на бабички и дедовци кои онака изгледаат фино

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Таа жена била некоја тешка глупача, другар ти требал да и здрви еден шамар и готово :pipi:

Ја иначе многу мрзам автобуси, едноставно ги презирам .. автобус е најгадната работа некад направена на светов, 4 години скапуев у 15-ка дур идев у средно, аеродром-гуц-аеродром-гуц-аеродром-гуц натаму наваму секој ден, абре еднаш у 6 месеци ке фатев место да седнам и тоа сабајлечки таков мртов ненаспан па уште коа ке ми дојдеше некоја старчуга и ке ми речеше да станам ми идеше да му ја здрвам една со сета сила и да го фрлам низ прозор! Леле па само колку пати контрола ме има фатено, сум се шверцал, голема работа за 20-30 денари .. па и ја будала, еднаш у прва година извадив слободна и се возев 4 месеци со неа, никој не примети дека е од неколку месеци уназад и на крај еден ден кога идев у град, ме фатија на рекорд и ми ја земаа и од тогаш веке не извадив слободна! Автобусите се поготово многу гадни летно време, неколку пати имам влезено у абтовус у сред лето и ми се има згадено, абе ја незнам дали лугено не се бањаат или не си ги мењаат пелените редовно или шоферот јадел гомна пред работа:pos: или нешо слично али внатре корне на гомна, па уште полошо е ако успееш да фатиш место да седнеш, ауф колку е лошо кога ке застане некој над тебе и се држи за шипката, и кога ке го видиш со таква мишка неизбричена па онака како му капе пот а ти го гледаш одоздола и ти доаѓа да повратиш:pos: .. ја од кога завршив средно веке немам влезено во автобус и си дадов збор дека веке никад нема да го напраам тоа!

Абе ужас!

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Ја на пензионери никад не сум стануел у автобус. Шо ги вртам, јас до последна идев, утепан од работа, а они се шлаат да видат дали на Буњаковец е денар поефтина боранијата од на Зелено пазарче за да си го испунат денот.
Никој не рече да не излегуваат, ама да не очекуваат дека секој што е помлад од нив мора да им стане.

Има помлади, ама помладите имаат свои причини понекогаш зошто да не станат.
На крај краева, то им е единствена занимација во текот на денот... да не одат на пазар за да не ве малтретират по автобуси???
Што треба да прави еден стар човек во текот на денот???
Никој стар не те приморва да станиш, можи да ти се развика или да те замоли.. твое е да одлучиш дали ќе станиш.
Ни па мене ми е гајле некој дали од овде станва или не станва...
Ако толку те изнервира не станвај и готово, негова работа дали мисли да го шета цел град за да најди поевтина боранија..

N

NeMiRnA

Гостин
Ооооо Јованооо,црна Јовано,да даде Господ да дојдеш во Скопје да студираш и во Драчево да се сместиш,па да го правиме муабетов!
Станувам на бремени жени и изнемоштени старци.Не станувам на луѓе колку моите,млади се можат да стојат,а и на женички од кои едната седи,а до неа седам јас и влага пријателка и очекуваат да станам за да алапачат,па кај нозе ме болат и глава да ме пукне од муабетите.Исто и на добродржечи стари луѓе кои немаат што да прават и уште по сабајле по автобусите баш како што кажа Мистичен да видат на Зелен пазар како се цените и да направат спроедба со драчевски пазар.Ако толку не можат што бараат по автобуси да се акаат.А кај тоа што се наспани,најадени и средени,а јас цела ноќ над книгата или цел ден по факсон се акам,10 часа не прибрана,не седната.
Не сум до толку безобразна да не станам на старче што едвај стои или на некого ако му е лошо.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Ооооо Јованооо,црна Јовано,да даде Господ да дојдеш во Скопје да студираш и во Драчево да се сместиш,па да го правиме муабетов!
Станувам на бремени жени и изнемоштени старци.Не станувам на луѓе колку моите,млади се можат да стојат,а и на женички од кои едната седи,а до неа седам јас и влага пријателка и очекуваат да станам за да алапачат,па кај нозе ме болат и глава да ме пукне од муабетите.Исто и на добродржечи стари луѓе кои немаат што да прават и уште по сабајле по автобусите баш како што кажа Мистичен да видат на Зелен пазар како се цените и да направат спроедба со драчевски пазар.Ако толку не можат што бараат по автобуси да се акаат.А кај тоа што се наспани,најадени и средени,а јас цела ноќ над книгата или цел ден по факсон се акам,10 часа не прибрана,не седната.
Не сум до толку безобразна да не станам на старче што едвај стои или на некого ако му е лошо.
Oооо Немирна, црна Немирна си студирам Битола кај што не мора да се мислам дали да станам и не мора да се замарам со то кој оди на пазар и во колку и дали то така треба да биди или не... едноставно не се замарам со луѓето што излегле да безделничарат, да одат на пазар, да одат в продавница... си го гледам патот (или битолски кажано си ја гледам масата).
Ако ми е мака да станам не станвам...
Ама пошто ти се уфрли во муабетот без да ги прочиташ претходните мислења.. со цел да покажиш колку си хумана одма ќе ти објаснам.
Не му велам на никој да станва или да не станва.. туку едноставно се чудам што им/ви сметат пензионерите...
И да те прашам зошто станваш и отстапваш место ко то толку те иритира????

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
И јас навистина не сфаќам што ви пречат постарите.Па ако се стари,треба да седат дома и нигде да не одат.Мислам срамота.И тие се луѓе,сакаат да излезат,да се прошетаат или пак имаат некоја работа.Некој погоре кажа,што мајка бараат да одат на пазар ако не можат.Па можи нема кој друг да му купи и мора да одат сами до пазар и слично.
А (голем дел од) младите се здрави,прави, и нема ништо лошо да им се случи ако постојат.Ќе се ослободи место, па ќе можи и тие да седнат.
Е не ај од 6 ипол од сабајле ке стануваат да пазарат:tapp:Јас се возам со 5 и почнувам од прва станица(Ѓорче Петров-Дексион) и ако станувам на сите боље ич да не седнувам. Многу се нервирам коа ке ги видам посабајлечки како се мавтаат по автобуси и држат лекции како тоа ние младите не сме културни и не стануваме на постари. Па не станувам бе.Јас морам да одам у школо ама ти немораш уште од сабајле да идеш на пазар!!! А уште коа ке ги видам дотерани нашминкани намирисани за на пазар е тек тогаш не станувамСтанувам само кога ке видам дека стварн онекој неможе,мајка со дете,трудница и сл.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.599
Поени од реакции
1.931
јас не сум многу по станувањето, освен ако не ги знам човекот/жената.

кога си плаќам карта, јас сум на исто рамниште со нив, зошто да стојам кога сум си платил како и сите други. никој не е над мене

порано рипав веднаш кога некој немаше каде да седи, но одредени настани слични на тој со жената во примерот на почетокот ме предомислија да не се замарам.

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Уф така па уште да ми се исподере некој,нема шанси да станам.Ке се карам ако треба цел ден али нема да стана.Тоа е мое право,јас сум седнал прв јас плаќам карта,ако сакам ке станам ако не не.Обично станувам на некои фини старци или старици кога ке ги видам дека стварно неможат а не на некои тафтабити што само си се шеткараат по автобусите

Член од
3 октомври 2007
Мислења
197
Поени од реакции
1
Еј многу ме курчат такви баби стари коишо цел ден скитаат дека дома нема шо да праат,и сакаат да им станат деца коишо цел ден трпеле предавања од идиоти.Така да ја никад не станувам на баби ама на некој шо стварно има проблем станувам(трудници и слично)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Стално станувам ... макар све ме болело -.- Незнам ни сам зашто ама станувам без да ме прашаат/издерат ... едноставно ле си трпам поштено =) Боље него да ми се издераваат низ цел Автобус.

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
E mnogu me nerviraat takvi luge stvarno.
Jas obicno stanuvam ama se ima mn pati deseno na drugi pomladi koi so sedat i na primer nad niv doaga nekoja postara licnost i pomladava ne stanuva.Koa ke stane samo slusate nekoi komentari od postarive neso kao-''shukur so i tekna da stane'' i sl.
A najmnogu se nerviram koa na primer ke sedi nekoja tokmu takva 40 godisna zena ili maz , i u avtobus vlaga mnogu postar covek od niv, a ovie samo sedat i go gledaat.Pa dobro be i posle oni ke komentiraat za drugi a samite ne stanuvaat na postari, mnogu postari.Pa stani, nema da ti se skrsi cinot, ja razbiram umorni se nekoi ama ako taka gleame site se umorni, site sakaat da sedat...

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Станувам ама зависи на кого како, ако видам дека стварно неможе што се вика да стои на нозе ке му станам , ама кога ке видам некои бабички исфризирани у косите па уште и нашминкани , дотерани е не им станувам бе , и готово! Што не си одат со такси ако неможат да стојат, па и јас сега ако има станувам кога ке бидам како нив нема да ме држат нозете, затоа сега ке седам:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom