Во Саудиска Арабија наскоро закон за привлечни очи

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Е од ова полошо нема ... тоа и го чекаат арапите ... додека кај нив најмуслиманскта земја С.Арабија е без ни еден христијан ... веќе во една од најхристијанските земји во светот има муслимани во илјадници да ги броиш ... е тоа е веќе лошо, и не е на арно шо би рекол нашиот народ ,незнам до кај ќе одат енглезите со тоа темпо ако продолжат така и незнам како така едноставно тие млади британски христијанки наместо да живеат нормално и да се омажат со некој навивач на челзи или тотенхем кој има солидна работа и многу пријатели во лондон (на пример) ...да им текне одеднаш да бидат муслиманки и да живеат со некој турчин или арап кој што у живото негов не вишол толку напредна цивилизација и таа како прво ќе утепа 10 год додека да го навикне како се живее во Лондон .... незнам тоа е необјаснива работа шо е незнам, што и фали на нашата златна вера шо си ја имаме, шо има подобро од тоа, имам пари колку што ми требаат, имам куќа колку што ми е потребна за живот, учам школо како и сите други мои врсници, прв не рипам да се тепам ама ако ме закачнат знам да бидам остар ... истото го практикуваме сите христијани низ целиот свет (исклучок се 5 % богаташи,и милионери) никогаш не сме испровоцирале први војна со нив,... се нешто им фали на тие нечовеци,се нешто им е малку , се ние нешто грешиме ... во што грешиме ние хриситијаните, во тоа што русите напаѓајки на Кавказ спречија да се формира голема исламска - фундаментална држава, или можеби во тоа што напаѓајки го Авганистан ,Нато го спречи 30 годишното крвопролевање меѓу хазарите,таџиците и паштуните, можеби згрешивме што го потпишавме Рамковниот договор и и ставивме крај на војната бидејки ако продолжеше таа немаше муслиман да се заврти во држава наша ... има ли уште нешто нејасно ...

P.S - Тие што си ја продале верата треба да им биде срам да се појават во околината во која што живееле претходно ... и така сите ќе гледаат на нив како предавници , и така и е !
Знам бе, брат, и јас истото го викам. Ама изгледа "Калеш Анѓа" не е преведена на Англиски и ете ти беља сега. Да ја прочита Калеш Анѓа некоја од тие Британките што примаат ислам, никогаш туркина не би станала!

M

.:makedonec:.

Гостин
Знам бе, брат, и јас истото го викам. Ама изгледа "Калеш Анѓа" не е преведена на Англиски и ете ти беља сега. Да ја прочита Калеш Анѓа некоја од тие Британките што примаат ислам, никогаш туркина не би станала!

Хахаахаахах да ... ама не углавно тоа ми беше зборот , дека не сме до толку грешни во своите постапки ние христијаните па да бараат луѓето тешење во другите вери ,без разлика дали се работи за православни,католици,лутерани или протестанти ... тоа конвертирањето е нешто најглупо што може да направи еден човек во животот ... иако како што рекол А.Ајнштајн :''Само вселената и човечката глупост се бескрајни'' ;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Хахаахаахах да ... ама не углавно тоа ми беше зборот , дека не сме до толку грешни во своите постапки ние христијаните па да бараат луѓето тешење во другите вери ,без разлика дали се работи за православни,католици,лутерани или протестанти ... тоа конвертирањето е нешто најглупо што може да направи еден човек во животот ... иако како што рекол А.Ајнштајн :''Само вселената и човечката глупост се бескрајни'' ;)
Значи ако ти по некоја случајност се родеше како муслиман, сега ревносно ќе го бранеше исламот? Не затоа што си се пронашол во таа идеологија, туку затоа што едноставно некој решил да те прогласи како таков кога си се родил?!

M

Гостин
Значи ако ти по некоја случајност се родеше како муслиман, сега ревносно ќе го бранеше исламот? Не затоа што си се пронашол во таа идеологија, туку затоа што едноставно некој решил да те прогласи како таков кога си се родил?!

Прегризај си го јазикот смотан ! ... не сум се родил како муслиман а и не ни живеам во таква ебана средина, јас сум христијанин и ги бранам нашите идеологии пошто се 1000 пати по исправни од оние шеријатските и вехабистичките ... кај нас речиси и да нема веќе крстоносно движење а додека кај нив вехабизмот и салафизмот сеуште опстојуваат и се шират дури ... тоа значи дека не сме ние злонамерните туку се тие ... а дај да не го тупам неможам да разговарам со атеист како тебе за верски работи !:tapp:;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прегризај си го јазикот смотан ! ... не сум се родил како муслиман а и не ни живеам во таква ебана средина, јас сум христијанин и ги бранам нашите идеологии пошто се 1000 пати по исправни од оние шеријатските и вехабистичките ... кај нас речиси и да нема веќе крстоносно движење а додека кај нив вехабизмот и салафизмот сеуште опстојуваат и се шират дури ... тоа значи дека не сме ние злонамерните туку се тие ... а дај да не го тупам неможам да разговарам со атеист како тебе за верски работи !:tapp:;)
Те прашав хипотетичка ситуација, што ако си се родел како муслиман? Ако е предавство да ја смениш верата, значи дека ти сега очи би вадел да го одбраниш исламот, кога по некоја случајност би се родил во исламско семејство.
Велиш дека конвертирање било нешто најглупо, дали тебе кога те прогласија за христијанин ти беше на интелектуално ниво на кое можеше да го сватиш и прифатиш?
И дали ја имаш воопшто прочитано библијата?

M

Гостин
Те прашав хипотетичка ситуација, што ако си се родел како муслиман? Ако е предавство да ја смениш верата, значи дека ти сега очи би вадел да го одбраниш исламот, кога по некоја случајност би се родил во исламско семејство.
Велиш дека конвертирање било нешто најглупо, дали тебе кога те прогласија за христијанин ти беше на интелектуално ниво на кое можеше да го сватиш и прифатиш?

Добро ае не кажувај ''бисерчиња'' ... има муслимани кои се срамат од тоа што нивните фундаметалисти го прават по светот ... а никаде не сум слушнал некој христијани да се срамат поради тоа што не сме направиле нешто толку лошо како нив ... ние си имаме наш стил на напад кој е правилниот (ако веќе зборуваме за кој што прави по светот) ако ние христијаните имаме некој проблем едноставно собираме 40 000 -50 000 христијани одиме во Авганистан,Сомалија,Ирак, Чеченија,Либија,или било каде и ги убиваме тие што прават проблеми и што нешто им смета и тоа како мажи со мажи ... а тие (муслиманите) војуваат така што земаат два авиони ги залетуваат во некои згради и убиваат илјадници деца,жени и невини граѓани кои што никогаш во животот не фатиле пушка, или завземаат едно школо со 350 деца и 20 наставнички, ставаат 300 кила пластичен експлозив и прават мармалад од деца на возраст помеѓу 7 и 14 години ... тоа е разликата помеѓу размислувањето мое и она на некој арап од Сирија (н.пр) ... ако имаат некој проблем саудијците или иранците нека соберат 40 000 муслимани и нека дојдат да го решат како мажи во Франција,Русија,САД,Велика Британија, или било каде во Европа и Америка !!! .... воздржи се од коментари ,залудно е да браниш некои погрешни факти ;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
а никаде не сум слушнал некој христијани да се срамат поради тоа што не сме направиле нешто толку лошо како нив ... ние си имаме наш стил на напад кој е правилниот (ако веќе зборуваме за кој што прави по светот) ако ние христијаните имаме некој проблем едноставно собираме 40 000 -50 000 христијани одиме во Авганистан,Сомалија,Ирак, Чеченија,Либија,или било каде и ги убиваме тие што прават проблеми и што нешто им смета и тоа како мажи со мажи ...
Одлично! Се гледа дека живееш во согласност со христијанските вредности. :pos:
Се додека има вакви како тебе, светот ќе робува на стереотипите и предрасудите.

M

Гостин
Одлично! Се гледа дека живееш во согласност со христијанските вредности. :pos:
Се додека има вакви како тебе, светот ќе робува на стереотипите и предрасудите.

Па да ... да логичка работа нормално е да се казнат тие што имат расистички и националистички актови, не може некој да убива 30 години недолжни граѓани и да не биде казнет, неможе некој да се дели од нечија држава и да формира вехабиска творевина у сред Европа,не може некој да го користе народот свој како жив ѕид и на крај не може некој да се прави голем интелектуалец и во име на таа нивна толку ''добра'' вера да разнесува цели згради, школа, маркети, трговски центри,амбасади и друго сите тие што се убиени се убиени заради причина и се убиени поради тоа што држеле пука и нож во раце , и шо се заебаваш цело време шо глуп ли ме праиш јас не ли гледам шо се прави по светот кај си видел ти некој наш војник да изиграва камиказа со Ц4 на него и да дига се у воздух, шо демек си многу памете у пи*ку ма*ер и ти уствари не ни веруваш во ништо ти си посебен случај ја па шо го тупам цело време ....:(

P.S - предходниот мој цитат беше само пример во случај на војна како делуваме ние а како делуваат тие (да не се разбереме погрешно ) !
--- надополнето: 18 декември 2011 во 16:50 ---

A шо ти ширеш ли пропаганда на форумот ... демек тоа не е глупа работа арно е а ... епа еба му мајката ако сите од тебе пример гледат ќе треба цел балкан да биде Калифат у европа ...:pos:

P.S - Ако сите фатат да конвертират ...отиде светот у пм, тие малкуте што ќе останат ќе треба да се селат на Марц ако не сакаат да гледаат хорор филмови секој ден ,од типот на САФ 3:vozbud:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па да ... да логичка работа нормално е да се казнат тие што имат расистички и националистички актови, не може некој да убива 30 години недолжни граѓани и да не биде казнет, неможе некој да се дели од нечија држава и да формира вехабиска творевина у сред Европа,не може некој да го користе народот свој како жив ѕид и на крај не може некој да се прави голем интелектуалец и во име на таа нивна толку ''добра'' вера да разнесува цели згради, школа, маркети, трговски центри,амбасади и друго сите тие што се убиени се убиени заради причина и се убиени поради тоа што држеле пука и нож во раце , и шо се заебаваш цело време шо глуп ли ме праиш јас не ли гледам шо се прави по светот кај си видел ти некој наш војник да изиграва камиказа со Ц4 на него и да дига се у воздух, шо демек си многу памете у пи*ку ма*ер и ти уствари не ни веруваш во ништо ти си посебен случај ја па шо го тупам цело време ....:(

P.S - предходниот мој цитат беше само пример во случај на војна како делуваме ние а како делуваат тие (да не се разбереме погрешно ) !
[
Точно и јас викам дека тоа не треба да се дозволи, и јас го делам тој став. И јас сум за да се казнат сите тие. Ама поентава е што Христијанството го тврди токму спротивното. Христијанската идеологија ти вели дека треба да го свртиш и другиот образ, дека треба да го сакаш твојот непријател, дека треба да ја прифатиш било која власт, затоа што сите биле од бога дадени...итн, итн.:) Со еден збор, да бидеш понизен и да се потчинуваш на секој што ќе ти примени сила......и нормално да бидеш беден по дух, затоа што нели тие се благословени
Што значи, да се декларираш како христијанин, и да кажеш нешто од типот - " ако ние христијаните имаме некој проблем едноставно собираме 40 000 -50 000 христијани одиме во Авганистан,Сомалија,Ирак, Чеченија,Либија,или било каде и ги убиваме тие што прават проблеми и што нешто им смета и тоа како мажи со мажи ..." Едноставно не ја бива......
Христијани како тебе има со лопата да ги ринеш момче :) Само што тоа е христијанство, колку што сум јас мис универзум, капиш?;)
A шо ти ширеш ли пропаганда на форумот ... демек тоа не е глупа работа арно е а ... епа еба му мајката ако сите од тебе пример гледат ќе треба цел балкан да биде Калифат у европа ...:pos:

P.S - Ако сите фатат да конвертират ...отиде светот у пм, тие малкуте што ќе останат ќе треба да се селат на Марц ако не сакаат да гледаат хорор филмови секој ден ,од типот на САФ 3:vozbud:
Не ширам јас никаква пропаганда, намената на форумот е дискусија и јас токму тоа и го правам - дискутирам на различни теми. Дали некој ќе земе пример од мене или не, не е нешто кое е на врвот од моите приоритети.

M

Гостин
Точно и јас викам дека тоа не треба да се дозволи, и јас го делам тој став. И јас сум за да се казнат сите тие. Ама поентава е што Христијанството го тврди токму спротивното. Христијанската идеологија ти вели дека треба да го свртиш и другиот образ, дека треба да го сакаш твојот непријател, дека треба да ја прифатиш било која власт, затоа што сите биле од бога дадени...итн, итн.:) Со еден збор, да бидеш понизен и да се потчинуваш на секој што ќе ти примени сила......и нормално да бидеш беден по дух, затоа што нели тие се благословени
Што значи, да се декларираш како христијанин, и да кажеш нешто од типот - " ако ние христијаните имаме некој проблем едноставно собираме 40 000 -50 000 христијани одиме во Авганистан,Сомалија,Ирак, Чеченија,Либија,или било каде и ги убиваме тие што прават проблеми и што нешто им смета и тоа како мажи со мажи ..." Едноставно не ја бива......
Христијани како тебе има со лопата да ги ринеш момче :) Само што тоа е христијанство, колку што сум јас мис универзум, капиш?;)

Не ширам јас никаква пропаганда, намената на форумот е дискусија и јас токму тоа и го правам - дискутирам на различни теми. Дали некој ќе земе пример од мене или не, не е нешто кое е на врвот од моите приоритети.

Точно е дека христијанството вели дека ако некој ти удри шамар по едниот ти заврти му го другиот образ и да те удрии по тој , ама се си има граници ... во изминатите неколку години десетици шамари ни разудараа муслиманите и сето тоа го изтрпевме ама за нивна несреќа сето тоа изкулминира од 1987 па наваму ... не е можно да трпиш некој насилен акт толку долго време , како е можно да седиш мирен додека некој те провоцира цело време, напаѓа објкти со недолжни граѓани, цели 100-200 години па и повеќе одат контра од нас се што ќе направиме ние лошо е а тие шо ќе направат добро е , ти можеш на твојот профил да ставиш било каков мој пост али тоа е само заради тоа што не ги свакаш поимите, и поради тоа што не припаѓаш во ниедна вера АТЕИСТУ и на тебе не ти е гајле дали некој гази нечија вера... цитирај колку сакаш и пишувај колку сакаш ама немаш едно логичко објаснување во што се тие подобри од нас ? .... едноставно сереш цело време како тие како мене биле глупи и улави ...итн, ама не е така пошто иако религија вели дека треба да не правиш грешки и да дадеш да те тепаат ... ама ајде оди пробај на улица лупни му еден шамар на некој човек да видиш како ќе изреагира, да видиш дали ќе ти рече ајде лупни ме по другиот образ , или ќе рипни и ќе те здрви од ќотек ! ... не е таков светот денеска како што би требало да биде за жал нема таков што ќе ти допушти да го тепаш а од да ти стое и да се смее ... нормално ако сваќаш шо ти зборам,кретену провокаторски!

P.S - Не ти враќам веќе на цитирањата од две причини,поради тоа што отидовме надвор од темата и поради тоа што ќе ме банираат благодарение на будала од типот на тебе !!!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Точно е дека христијанството вели дека ако некој ти удри шамар по едниот ти заврти му го другиот образ и да те удрии по тој , ама се си има граници ... во изминатите неколку години десетици шамари ни разудараа муслиманите и сето тоа го изтрпевме ама за нивна несреќа сето тоа изкулминира од 1987 па наваму ... не е можно да трпиш некој насилен акт толку долго време , како е можно да седиш мирен додека некој те провоцира цело време, напаѓа објкти со недолжни граѓани, цели 100-200 години па и повеќе одат контра од нас се што ќе направиме ние лошо е а тие шо ќе направат добро е
Каде пишува во светите книги на христијанството за граници? Каде пишува дека не е можно да трпиш некој насилен акт толку долго време? Ти мислиш дека религиозната догма е нешто кое можеш да го толкуваш како сакаш?! :) Ако велиш дека си христијанин, тогаш велиш дека си беден по дух! Дека си понизен и дека ги сакаш своите непријатели! Ако не го правиш тоа, зошто се нарекуваш тоа што не си?!
.... едноставно сереш цело време како тие како мене биле глупи и улави ...итн, ама не е така пошто иако религија вели дека треба да не правиш грешки и да дадеш да те тепаат ... ама ајде оди пробај на улица лупни му еден шамар на некој човек да видиш како ќе изреагира, да видиш дали ќе ти рече ајде лупни ме по другиот образ , или ќе рипни и ќе те здрви од ќотек ! ... не е таков светот денеска како што би требало да биде за жал нема таков што ќе ти допушти да го тепаш а од да ти стое и да се смее ... нормално ако сваќаш шо ти зборам,кретену провокаторски!
Е пробај де, пробај! И јас тоа ти велам, пробај. И најди ми еден единствен христинанин.:)
Ти си тој што не сваќа. Јас само ти ја плеснав вистината во фаца, и таа те здоболе, па поради тоа станав кретен провокаторски :pos:
Нема христијани момче, НЕМА! има само овци, кој слепо го следат стадото! Па ако стадото се вика "Христијанство" ќе блекаат на цел глас, како нивното стадо е она вистинското и сите други нечинат.
А се додека има овци, ќе има и овчари, кој ќе ве стрижат како сакаат! Ќе возат мерцедеси од 100 000 евра, ќе ви продаваат лопати од 3000 евра, ќе ви наплаќаат кога ќе се родите, ќе ви наплаќаат и кога ќе умрете! И пак нема тие да бидат мета на вашиот гнев, туку оние кој вистината ќе ви ја плескаат во фаца.
И кога ќе размислам подобро, можеби и го заслужувате тоа.

M

Гостин
Каде пишува во светите книги на христијанството за граници? Каде пишува дека не е можно да трпиш некој насилен акт толку долго време? Ти мислиш дека религиозната догма е нешто кое можеш да го толкуваш како сакаш?! :) Ако велиш дека си христијанин, тогаш велиш дека си беден по дух! Дека си понизен и дека ги сакаш своите непријатели! Ако не го правиш тоа, зошто се нарекуваш тоа што не си?!

Е пробај де, пробај! И јас тоа ти велам, пробај. И најди ми еден единствен христинанин.:)
Ти си тој што не сваќа. Јас само ти ја плеснав вистината во фаца, и таа те здоболе, па поради тоа станав кретен провокаторски :pos:
Нема христијани момче, НЕМА! има само овци, кој слепо го следат стадото! Па ако стадото се вика "Христијанство" ќе блекаат на цел глас, како нивното стадо е она вистинското и сите други нечинат.
А се додека има овци, ќе има и овчари, кој ќе ве стрижат како сакаат! Ќе возат мерцедеси од 100 000 евра, ќе ви продаваат лопати од 3000 евра, ќе ви наплаќаат кога ќе се родите, ќе ви наплаќаат и кога ќе умрете! И пак нема тие да бидат мета на вашиот гнев, туку оние кој вистината ќе ви ја плескаат во фаца.
И кога ќе размислам подобро, можеби и го заслужувате тоа.

Никаде во христијанството не пишува дека има граници некакви али ја тоа го викам пошто сите државо во светот почитуваат некакви граници на толеранција, така беше и кај нас 2001, прво беше демек се крадци на дрва, па прерасна во групации на криминалци, па криминални банди, па терористи и на крај кланица ! , јас сум христијанин (незнам ти што си и во кој веруваш) јас сум против тоа да има војни ,сакам да имаме мир, ама ако неможам веќе да поднесам ќе го бранам моето достоинство како што ми доликува и тоа е веќе и моралната граница на секој човек, а со вториот дел од твојот одговор само докажуваш колку плитко размислуваш, и докажуваш како ги сваќаш 2,8-те милијарди христијански верници во светот, тие што возат мерцедеси од по 100 000 евра нема да ги возат благодарени на тоа што зеле пари од тоа што му наплатиле на некој за закопување, ни биди толку плиток, тоа што заслужуваме ние христијаните а што не времето ќе каже а ти не си никој и ништо за да кажеш кој што заслужува ... интелектуалецу, ајде сега оди проучувај ги твојте сатанистички книги !

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Никаде во христијанството не пишува дека има граници некакви али ја тоа го викам пошто сите државо во светот почитуваат некакви граници на толеранција, така беше и кај нас 2001, прво беше демек се крадци на дрва, па прерасна во групации на криминалци, па криминални банди, па терористи и на крај кланица ! , јас сум христијанин (незнам ти што си и во кој веруваш) јас сум против тоа да има војни ,сакам да имаме мир, ама ако неможам веќе да поднесам ќе го бранам моето достоинство како што ми доликува и тоа е веќе и моралната граница на секој човек, а со вториот дел од твојот одговор само докажуваш колку плитко размислуваш, и докажуваш како ги сваќаш 2,8-те милијарди христијански верници во светот, тие што возат мерцедеси од по 100 000 евра нема да ги возат благодарени на тоа што зеле пари од тоа што му наплатиле на некој за закопување, ни биди толку плиток, тоа што заслужуваме ние христијаните а што не времето ќе каже а ти не си никој и ништо за да кажеш кој што заслужува ... интелектуалецу, ајде сега оди проучувај ги твојте сатанистички книги !
А јас мислев нема повеќе да ме цитираш :pos: Never mind....Море момче македонче, ти несваќаш дека тука нема АМА. Или ги следиш доследно правилата на религијата со која се идентификуваш, или лажно се претставуваш, трето нема.
Ако си христијанин, понизно и потчинето ќе го свртеше образот на тие што ги обвинуваш, немаше да им судиш и ќе ги сакаше. Тоа не го велам јас, твојата вера го вели!:)
Од друга страна ти го правиш токму спротивното, и после велиш јас сум христијанин....!
Тоа ти е како предавач на семинар за одвикнување од алкохол да го почне предавањето дамла пијан!:pos:

M

Гостин
А јас мислев нема повеќе да ме цитираш :pos: Never mind....Море момче македонче, ти несваќаш дека тука нема АМА. Или ги следиш доследно правилата на религијата со која се идентификуваш, или лажно се претставуваш, трето нема.
Ако си христијанин, понизно и потчинето ќе го свртеше образот на тие што ги обвинуваш, немаше да им судиш и ќе ги сакаше. Тоа не го велам јас, твојата вера го вели!:)
Од друга страна ти го правиш токму спротивното, и после велиш јас сум христијанин....!
Тоа ти е како предавач на семинар за одвикнување од алкохол да го почне предавањето дамла пијан!:pos:

Очигледно сте некоја гадна групација на атеисти ... и атакувате на сите теми каде што ќе сретнете какви такви верници, ... и ради тоа мислам дека нема потреба да го тупам со тебе, оти ти у живото твој незнаеш шо ти фали .... уствари шо ти фали на тебе у живото бе смотан :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom