Каде пишува во светите книги на христијанството за граници? Каде пишува дека не е можно да трпиш некој насилен акт толку долго време? Ти мислиш дека религиозната догма е нешто кое можеш да го толкуваш како сакаш?!
Ако велиш дека си христијанин, тогаш велиш дека си беден по дух! Дека си понизен и дека ги сакаш своите непријатели! Ако не го правиш тоа, зошто се нарекуваш тоа што не си?!
Е пробај де, пробај! И јас тоа ти велам, пробај. И најди ми еден единствен христинанин.
Ти си тој што не сваќа. Јас само ти ја плеснав вистината во фаца, и таа те здоболе, па поради тоа станав кретен провокаторски
Нема христијани момче, НЕМА! има само овци, кој слепо го следат стадото! Па ако стадото се вика "Христијанство" ќе блекаат на цел глас, како нивното стадо е она вистинското и сите други нечинат.
А се додека има овци, ќе има и овчари, кој ќе ве стрижат како сакаат! Ќе возат мерцедеси од 100 000 евра, ќе ви продаваат лопати од 3000 евра, ќе ви наплаќаат кога ќе се родите, ќе ви наплаќаат и кога ќе умрете! И пак нема тие да бидат мета на вашиот гнев, туку оние кој вистината ќе ви ја плескаат во фаца.
И кога ќе размислам подобро, можеби и го заслужувате тоа.