Едитирано од модератор!.
Амин
Каква несреќа, жално...Трагедија: Скопjaнецот кој загина кај Мавровка ја носел жена му да се породи
За да биде уште потрагично, младиот скопјанец кој загина синоќа, брзал да ја однесе сопругата на породување
![]()
Неколку часа по сообраќајката кај „Мавровка“,во која 33-годишниот Блаже И. го загуби животот, неговата сопруга се породила и се наоѓа на Клинички центар „Мајка Тереза“
Триесет и тригодишен скопјанец од населбата Илинден го загуби животот во стравотна сообраќајна несреќа кај „Мавровка“. Жители на скопската населба Илинден раскажуваат дека несреќата се случила додека 33-годишниот Блаже И. ја носел сопругата да се породи, јави Утрински.
Во возилото со нив била и неговата мајка, која е повредена и задржана на лекување. Неколку часа по несреќата, неговата сопруга се породила и се наоѓа на Клиниката за гинекологија и акушерство – Скопје. Лекарите од таму велат дека родилката е во стабилна здравствена состојба.
Во сообраќајката учествувале три патнички возила и четворица пешаци кои во тој момент преминувале преку еден од булеварите. Повредените во стравотна несреќа на Бит-пазар, за среќа, поминале со полесни телесни повреди и некои од нив се пуштени на домашно лекување.
Се додека се поминува на црвено со голема брзина ...
Претпоставувам инаку не би се случил таков немил настан..
Шпекулираш или имаш конкретна информација, дека некој од инволвираните во несреќата минал на црвено?
Да, ама и тоа починало.....неверојатна работа сообраќајкаваБоже стварно ме потресе веста, колку ми е жал за бебето, му ја посакувам сета среќа на светот![]()
Ако донесат таков закон по улиците само пешки ќе се оди..И точаците се постари од 15-ка.Многу убаво е направен тој пат,баш минатиот вторник бев за Струмица 150 km/h ја пробав за секунда,не се осеќа патот.А уште таблите со ограничување на 60 не се тргнати,да сум некое џандарче после 3 км од знакот застани, и сопирај.Ретко кој вози таму под 110.Има буџетот да се наполни за 4 дена.Лесна им земја
Важно КАНТА пардон МЕРЦЕДЕС возеле
Под итно треба закон да се донесе постаро возило од 15 години НИ ПОД РАЗНО да не се регистрира а воедно и одзема со соодветен надоместок за старо железо
Сеуште не е произведена кола која ќе издржи директен удар со 130км/час а да не погинат патниците. Да беше така немаше да има ограничување по патиштата.Лесна им земја
Важно КАНТА пардон МЕРЦЕДЕС возеле
Под итно треба закон да се донесе постаро возило од 15 години НИ ПОД РАЗНО да не се регистрира а воедно и одзема со соодветен надоместок за старо железо
Мало невнимание и отиде.На вестите кажаа директно се удриле.Може едниот претицувал некое возило,и му дошол во скут на другиот.А шоферите мислам дека не се загинати.Вчера поминав таму најверојатно неколку минути пред да се случи сообраќајката.
Тоа е нов пат, убав пат, широк... И, не ми е јасно како настанала... очигледно двете возила со десните предни страни удриле.