Да се надоврзам на мојот пост...
Буџовани, а исто така и деца што сее родени во богата фамилија дали ќе земат некој човек на душа СО ПРЕБРЗО ВОЗЕЊЕ, воопшто немаат никаква ГРИЖА НА СОВЕСТ... Таквите луѓе поради тоа станале богати... Денеска и десет луѓе да земат на душа СО ПРЕБРЗО ВОЗЕЊЕ знаат дека ќе бидат „помилувани“ бидејќи тато ќе плати кауција од XXXXXX EВРА... Таквите луѓе имаат врски во (власта-полицајци-инспектори-судови,судска медицина-функционери со еден куп познаници по институциите).
Како пример за тоа ќе ви посочам: Познатиот Охридски Наркодилер, Рекетар, Локален Шериф - Жика во 1990 година возејќи во пијана состојба со Голф1 има на душа земено двајца луѓе... И воопшто ниту еден ден не е лежан во затвор... Денеска вози Ламборџини Гаљардо (каде што е ограничена брзината на 40 km/h тој вози 120 km/h. И воопшто никој ништо не превзема...
Во тој случај нема што да се прифаќа 40.000 - 50.000 евра во замена за да не го тужат...Ее такви колку ги има,само кај има сила нема правдина.Исто и синот на газдата на Пинк ТВ нели на пешачки изгази девојче од 15-16 години,со X5-ка,и тој нема да лежи затвор повеќе од 20 минути.Али таткото негов можеби ќе му понуди на семејството некоја голема сума на пари,40.000-50.000 евра во замена да не го тужат и готово.Секако ако излежи во затвор 4-5 години ќерката нема да им ја врати,и парите исто.Па можеби и затоа не лежат во затвор "големите луѓе".
Во тој случај нема што да се прифаќа 40.000 - 50.000 евра во замена за да не го тужат...
Нема што да се чека на судот...
Туку се зема огнено оружје пиштол/пушка, се пали „само“ еден истрел и право в чело...
Мене некој да ми изгази дете нема што да ја барам правдата на суд... Земам пиштолот и веднаш јас му пресудувам...
Богами, тој пат однесе многу млади животи. Кој од алкохол, кој од неодговорни шофери, кој од преголема брзина. Али како што викаш шоферите со себе носат и многу други животи или некогаш и сами ги праќаат во неповрат совозачите ни криви ни должни под земја, поради кого? Поради несовесен шофер, еден млад живот заминал и цела фамилија си затворил во тага доживотно.Кај Елешец патот стварно не е заебанција, али некој има изгледа живот за фрлање, само и други земал со него.
Проклет некој народ сме,само несреќа до несреќа ништо арно.Доста ни е негативниот раст, масовното иселување па уште и сообраќајкиве ни требаат.. Јас немам видено 1 ден а да нема нешто ново дали пукање, дали сообраќајки..
Отворете на веснициве секој ден мора да има по нешто тотално како нација ќе не снема ако се продолжи со ова темпо... Страшна работа...