Вонредна состојба: Поплави во Скопје-Тетово

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.667
Кај ќе им оди душата само, каде...? Греота е бе, на утепаниот од уста да му го земеш лебот :'(

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Одамна знаеме што мислиш за дијаспората ама за пари барање олкав си. Малку е ретардирано при ваков настан да мислиш на дијаспората, мислам има други поважни работи на кои можеш да мислиш.

И на крај кур ги боли во дијаспората кој како мисли за тоа што и колку се дало. Толку пари се даваат по разни канали, битно е да стаса таму за каде е наменето. Никој не треба да дава отчет. Исто така ни ти ни ја, никој нема да дознае една цифра колку дала дијаспората ама на крај тоа е најнебитно во сето ова.
Гледаме дека кур ја боли дијаспората , 1000 долари во австралија собрале за ситуацијава , ама за сликање со знамето се први , не дај боже да спомниш дека егеј пирин не се наши,

Јас дијаспората ја зедов како пример само , пошто први се за патриотизам , а ако имале добра донација на сител и канал 5 имаше да врти и да трепка цел ден денеска.

Никој не треба да дава отчет ? епа затоа сме до ова дереџе од шо никој не дава отчет , кој му кур сака тоа си праи во државава , се е оставено на случајности, а шо е најбитно во сето ова ? грујо кај шо разговара со шабан на ајфон во кошула среден дотеран ? уствари да , од одмор се врати немал време да облечи нешто друго :pos: Или можи поважно е то шо споменик се монтираше нов денеска , или дека се работи на панорамското факинг тркало?

Нормално дека тоа е потребно во моментов , средства се потребни за тие луѓе таму! незнам како можиш вакви глупости да тресиш.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.488
Или можи поважно е то шо споменик се монтираше нов денеска , /quote]
Тешко на луѓето што се погодени од поплавата...јас сум го поминал ова неколку пати, и за разлика од овие во Синѓелиќ кај нас во помалите градови никој ама никој не ни помага(освен владата лани што ми исплати 26 000 денари). Све сам сум сработил, а и не очекував помош од никого. кровот сеуште го немам досредено бидејќи ми фалат уште околу 15-17 ѓерамиди кои неможам да ги најдам (таков калап)

а ова цитираново, само да потсетам дека е спин и дека споменикот се постави на крајот на Јуни (го спомнав бидејќи нема врска со поплавава,да не бистриме политика каде што ја нема) а не денес

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.878
Поени од реакции
25.337
Гледаме дека кур ја боли дијаспората , 1000 долари во австралија собрале за ситуацијава , ама за сликање со знамето се први , не дај боже да спомниш дека егеј пирин не се наши,

Јас дијаспората ја зедов како пример само , пошто први се за патриотизам , а ако имале добра донација на сител и канал 5 имаше да врти и да трепка цел ден денеска.
Prvo objavata bese od MKD ambasadorot za AUS, Vele T... Tipov e izguben vo svemirot i vo nikoj slucaj ne moze toa da go prepisis na dijasporata, ako veke baras vina baraj ja vo vas sto prakate idioti za ambasadori i konzuli. Zar mislis deka nekoj ke donira preku nego koga za predhodniot ambasador Pero (isto ispraten od vas) ima barem 10 postapki vo AUS i zatvorska presuda od MKD deka ukral pari i sto ti ne (se zboruva za nad pola miljon samo od biznismeni vo AUS plus pronevera na sredstva od MKD). Da ne begame od temata, ke najdes na drugi temi poveke za "diplomatite" od MKD ovde. Posle takvo nesto koj budala bi doniral preku "ambasadorot"?

Vtora rabota treba da sfatis deka ovde ima red i se funkcionira besprekorno ama si ima proceduri. Ne moze tek taka da se otvori hotline pa da se donira, si ima AUS pravila koj mora da se sledat a toa znaci papirologija i nekolku dena priprema dokolku ima (a nema, edino humanitarnata organizacija NADEZ od Melburn ako seuste postojat) organizacija sto bi go rabotela ova.

Treto neznam so koj pamet baras sekundarna organizacija za segasnata situacija... Pa zosto ima drzava, osiguratelni kompanii itn? Tie treba da se na teren sega i da pomognat, humanitarna pomos pogotovo od stranstvo moze da dojde podocna koga ke se obnovuva... Nemozes ti da ocekuvas na uspeh vo bilo kakva donatorska akcija ako toa ne e adekvatno organizirano.

I neznam od kaj toa deka ako imalo dobra donacija bi gi imalo na Sitel ili Kanal 5? Koga si cul ti nesto takvo, osven ako oni samite ne prezele od nekoj portal na dijasporata... Za obnova na Kameni Most vo erata na Penov nad $200 000 bea isprateni od Skoskite drustva od Melburn i Sidnej i nemase nitu edna objava nikade. Ovde od odamna ne e kul da se falis koga doniras...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Во државава сеуште има луѓе кои што разбираат по нешто и научна дејност им е професија, и кога ќе ми текне дека Шабан и куварот се директори на така битни институции, сфаќам во каква гротеска живееме во последниве десет години.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
29
нема никакви информации какви се разурнувањата и жртвите во албанските села, и покрај некои изјави дека македонците и албанците се заедно во ова, не изгледа баш така
Мене малце ми е сомнително зашто не ги пуштат македонските власти од што се плашат што ли имаат по подрумите ??

Исто така да им се изна... на сите к..тони кој пробуваат да внесат политики во вакви моменти

S

silmarillion

Гостин
Се додека не падне здрав ќутек низ државава на сите говнари неспособни на кои им дозволивме овие 30 години жедни преку вода да не пренесат, ќе умираме од ебан дожд. Тука не само политичари него и сите попатни профитери кои за шака пари глумат експерти и си дават за право да ја наметнат својата верзија. Од приватизација до 2001ва преку територијална поделба и на крај вмровскиот олош. Ќутек здрав на сите тие 2000-3000 говнари од двете страни што не ебат у здрав памет. Со телевизија да снима како го газиш од ќутек во име на сите стечајци, загинати војници и полиција во фингерајки, умрени по болници од негрижа, загинати ради државен курташак, иселени деца браќа и сестри.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.770
Џабе од толку препукувања кој дал и колку .Луѓето во Македонија треба да сватат дека имат осигурителни компании и дека требат да си го осигурат домот во кој постојано вложуваат а да изгубат све во рок од неколку сати.Пред неколку години во кафе муабет еден штотуку запослен во осигурителна компанија пред мој очи буквално го молеше својот најдобар другар да ја осигурат куќата а тој му рече будала сум да фрлам 50-100 евра во годината за после година ипол кога му се појави мувлија во купатилото и му се запали нешто тогаш тој го молеше ама касно беше.

B

Bafra

Гостин
Незнам дали е спомнато но вреди уште 10пати да се спомне:
Славчо Попоски :zver:
Сериозноста на состојбата ја увидел неколку дена пред невремето и за неа информирал на својот фејсбук профил, ново предупредување стружанецот дал шест часа пред да почне да врне, а неговиот апел за внимателност бил пренесен преку струшки веб портал.
http://www.libertas.mk/video-mlad-struzhanets-go-predvidel-golemoto-nevreme-i-predupredil-no-nikoj-ne-go-poslushal/

Oд денес на http://meteo24.mk/ ќе се информирам.
Accu , Yr.no и остали :kuracc:

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
доста со реклами,предвидел тој...............

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60
Сега казаха за пожарникарите по телевизијата, били повечето от Благоевград. Спасили мајка и 4 годишно дете.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.892
Жителите сведочат – помошта во Црешево се дели партиски

Хуманитарната помош во скопско Црешево се дели по штабови на владеачката партија, пишува во писмо кое стигна во телевизија Телма.

Жител на селото се жали дека дека донациите за настраданите се делат само на партиски членови и испраќа апел дека во селото се потребни хигиенски средства пелени и постелнини.

Струја има само во еден дел но водата не е за пиење.

Оваа слика за селото ја има и на социјалните мрежи каде луѓето се жалат дека никој не помага туку само партиски се организира да се помогне на своите.

Се истоварија на сред село кревети и покуќнина и се поделија на свои луѓе пишува на еден од постовите на твитер. Дека состојбата е таква во селото едвај некој да проговори.

Чичко Никола се пожали дека дури пристапот до куќите се прави по партиска линија.

Неговиот брат Спасе кој е дојден од канада на гости е зачуден како може политиката и политичарите да се мешаат во нереќата која ги снајде селаните.

И нивниот сосед кому се поплавила куќата со страв зборува дека помошта не стигнува таму каде што треба.

По улиците во селото жените се расправаа каде исчезнал прашакот за перење кој вчера пристигнал но јавно не сакаа да зборуваат. Повеќето од донациите ги дистрибуира и црвениот крст. На сомнежите дека се прават манипулации со помошта тие одговараат.

Додека бевме во селото камион на црвениот крст во придужба на национална телевизија помина но не застана во Црешево туку се изгуби во планината. Денеска во диструбутивниот центар во мацари забрзано се товареше помош но не кажаа за каде.

Се носеше вода и јогурт , а душеците и пелените останаа во салата. На пунктот во школото 25 мај во Сингилиќ по вчерашниот хаос и тепачки денеска полицијата го обезбедува местото.

Патем, ако фалат багери во подрачјето.

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.964
Жителите сведочат – помошта во Црешево се дели партиски

Хуманитарната помош во скопско Црешево се дели по штабови на владеачката партија, пишува во писмо кое стигна во телевизија Телма.

Жител на селото се жали дека дека донациите за настраданите се делат само на партиски членови и испраќа апел дека во селото се потребни хигиенски средства пелени и постелнини.

Струја има само во еден дел но водата не е за пиење.

Оваа слика за селото ја има и на социјалните мрежи каде луѓето се жалат дека никој не помага туку само партиски се организира да се помогне на своите.

Се истоварија на сред село кревети и покуќнина и се поделија на свои луѓе пишува на еден од постовите на твитер. Дека состојбата е таква во селото едвај некој да проговори.

Чичко Никола се пожали дека дури пристапот до куќите се прави по партиска линија.

Неговиот брат Спасе кој е дојден од канада на гости е зачуден како може политиката и политичарите да се мешаат во нереќата која ги снајде селаните.

И нивниот сосед кому се поплавила куќата со страв зборува дека помошта не стигнува таму каде што треба.

По улиците во селото жените се расправаа каде исчезнал прашакот за перење кој вчера пристигнал но јавно не сакаа да зборуваат. Повеќето од донациите ги дистрибуира и црвениот крст. На сомнежите дека се прават манипулации со помошта тие одговараат.

Додека бевме во селото камион на црвениот крст во придужба на национална телевизија помина но не застана во Црешево туку се изгуби во планината. Денеска во диструбутивниот центар во мацари забрзано се товареше помош но не кажаа за каде.

Се носеше вода и јогурт , а душеците и пелените останаа во салата. На пунктот во школото 25 мај во Сингилиќ по вчерашниот хаос и тепачки денеска полицијата го обезбедува местото.

Патем, ако фалат багери во подрачјето.
Нешто ми кажува дека и паричната помош кога ќе се исплаќа тоа ќе биде пред избори, и ќе биде со уценувања за гласови.[DOUBLEPOST=1470910606][/DOUBLEPOST]Багери и еден куп работници дојдени за паркот во тафталиџе.

FB_IMG_1470910535833.jpg

Тотално забегана работа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom