- Член од
- 5 ноември 2012
- Мислења
- 2.807
- Поени од реакции
- 6.249
Багерот продолжува да работи на Панорамското тркало.... нит камион нема дојдено нит багер за да го исчистат тој куп од ѓубре ...
Багерот продолжува да работи на Панорамското тркало.... нит камион нема дојдено нит багер за да го исчистат тој куп од ѓубре ...
Гледаме дека кур ја боли дијаспората , 1000 долари во австралија собрале за ситуацијава , ама за сликање со знамето се први , не дај боже да спомниш дека егеј пирин не се наши,Одамна знаеме што мислиш за дијаспората ама за пари барање олкав си. Малку е ретардирано при ваков настан да мислиш на дијаспората, мислам има други поважни работи на кои можеш да мислиш.
И на крај кур ги боли во дијаспората кој како мисли за тоа што и колку се дало. Толку пари се даваат по разни канали, битно е да стаса таму за каде е наменето. Никој не треба да дава отчет. Исто така ни ти ни ја, никој нема да дознае една цифра колку дала дијаспората ама на крај тоа е најнебитно во сето ова.
Тешко на луѓето што се погодени од поплавата...јас сум го поминал ова неколку пати, и за разлика од овие во Синѓелиќ кај нас во помалите градови никој ама никој не ни помага(освен владата лани што ми исплати 26 000 денари). Све сам сум сработил, а и не очекував помош од никого. кровот сеуште го немам досредено бидејќи ми фалат уште околу 15-17 ѓерамиди кои неможам да ги најдам (таков калап)Или можи поважно е то шо споменик се монтираше нов денеска , /quote]
Prvo objavata bese od MKD ambasadorot za AUS, Vele T... Tipov e izguben vo svemirot i vo nikoj slucaj ne moze toa da go prepisis na dijasporata, ako veke baras vina baraj ja vo vas sto prakate idioti za ambasadori i konzuli. Zar mislis deka nekoj ke donira preku nego koga za predhodniot ambasador Pero (isto ispraten od vas) ima barem 10 postapki vo AUS i zatvorska presuda od MKD deka ukral pari i sto ti ne (se zboruva za nad pola miljon samo od biznismeni vo AUS plus pronevera na sredstva od MKD). Da ne begame od temata, ke najdes na drugi temi poveke za "diplomatite" od MKD ovde. Posle takvo nesto koj budala bi doniral preku "ambasadorot"?Гледаме дека кур ја боли дијаспората , 1000 долари во австралија собрале за ситуацијава , ама за сликање со знамето се први , не дај боже да спомниш дека егеј пирин не се наши,
Јас дијаспората ја зедов како пример само , пошто први се за патриотизам , а ако имале добра донација на сител и канал 5 имаше да врти и да трепка цел ден денеска.
Мене малце ми е сомнително зашто не ги пуштат македонските власти од што се плашат што ли имаат по подрумите ??нема никакви информации какви се разурнувањата и жртвите во албанските села, и покрај некои изјави дека македонците и албанците се заедно во ова, не изгледа баш така
Нешто ми кажува дека и паричната помош кога ќе се исплаќа тоа ќе биде пред избори, и ќе биде со уценувања за гласови.[DOUBLEPOST=1470910606][/DOUBLEPOST]Багери и еден куп работници дојдени за паркот во тафталиџе.Жителите сведочат – помошта во Црешево се дели партиски
Хуманитарната помош во скопско Црешево се дели по штабови на владеачката партија, пишува во писмо кое стигна во телевизија Телма.
![]()
Жител на селото се жали дека дека донациите за настраданите се делат само на партиски членови и испраќа апел дека во селото се потребни хигиенски средства пелени и постелнини.
Струја има само во еден дел но водата не е за пиење.
Оваа слика за селото ја има и на социјалните мрежи каде луѓето се жалат дека никој не помага туку само партиски се организира да се помогне на своите.
Се истоварија на сред село кревети и покуќнина и се поделија на свои луѓе пишува на еден од постовите на твитер. Дека состојбата е таква во селото едвај некој да проговори.
Чичко Никола се пожали дека дури пристапот до куќите се прави по партиска линија.
Неговиот брат Спасе кој е дојден од канада на гости е зачуден како може политиката и политичарите да се мешаат во нереќата која ги снајде селаните.
И нивниот сосед кому се поплавила куќата со страв зборува дека помошта не стигнува таму каде што треба.
По улиците во селото жените се расправаа каде исчезнал прашакот за перење кој вчера пристигнал но јавно не сакаа да зборуваат. Повеќето од донациите ги дистрибуира и црвениот крст. На сомнежите дека се прават манипулации со помошта тие одговараат.
Додека бевме во селото камион на црвениот крст во придужба на национална телевизија помина но не застана во Црешево туку се изгуби во планината. Денеска во диструбутивниот центар во мацари забрзано се товареше помош но не кажаа за каде.
Се носеше вода и јогурт , а душеците и пелените останаа во салата. На пунктот во школото 25 мај во Сингилиќ по вчерашниот хаос и тепачки денеска полицијата го обезбедува местото.
Патем, ако фалат багери во подрачјето.