Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

  • Да

    Гласови: 1.644 79,2%
  • Не

    Гласови: 433 20,8%

  • Вкупно гласачи
    2.077

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
6.837
Поени од реакции
5.793
Доаѓање на вонземјани е поприлично неверојатно како настан да не речам и невозможно.
Астрономски не е забележано ниедна Кардашиев 2 или 3 цивилизација во нашава галаксија а за Кардашиев 3 најверојатно и во видливиот универзум.
Астрономски нема докази дека постојат развиени цивилизации кој се способни за да патуваат до нас.
Но ако судиме понатаму во однос на средби на развиени технолошки цивилизација и неразвиени на нашава планета речиси секогаш е катастрофално за неразвиените или помалку развиени.
Апсурдно е да се мисли дека биолошка форма на вонземјанин дошла и изградила купови камења и 2 ножа и си отишла....тоа е крајно неверојатно. Едноставно нема докази дека постојат развиени цивилизации во универзумот а со оглед на растојанија самата енергија потребна за одржување на таква цивилизација способна за патување до Земјата би била видлива од многу далеку.
Добро.
 
Член од
26 мај 2015
Мислења
415
Поени од реакции
218
Доаѓање на вонземјани е поприлично неверојатно како настан да не речам и невозможно.
Астрономски не е забележано ниедна Кардашиев 2 или 3 цивилизација во нашава галаксија а за Кардашиев 3 најверојатно и во видливиот универзум.
Астрономски нема докази дека постојат развиени цивилизации кој се способни за да патуваат до нас.
Но ако судиме понатаму во однос на средби на развиени технолошки цивилизација и неразвиени на нашава планета речиси секогаш е катастрофално за неразвиените или помалку развиени.
Апсурдно е да се мисли дека биолошка форма на вонземјанин дошла и изградила купови камења и 2 ножа и си отишла....тоа е крајно неверојатно. Едноставно нема докази дека постојат развиени цивилизации во универзумот а со оглед на растојанија самата енергија потребна за одржување на таква цивилизација способна за патување до Земјата би била видлива од многу далеку.
интересно размислување ако идеш по логика проблемот е што универзумот не функционира логички и било што друго од општа природа
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
3.951
Поени од реакции
1.967
интересно размислување ако идеш по логика проблемот е што универзумот не функционира логички и било што друго од општа природа
За се си има логика напротив. Да немаше логичко расудување и изведување заклучоци ќе бевме Лемури на дрва. Ама тоа е друга тема.
 
Член од
21 април 2019
Мислења
123
Поени од реакции
105
Доаѓање на вонземјани е поприлично неверојатно како настан да не речам и невозможно.
Астрономски не е забележано ниедна Кардашиев 2 или 3 цивилизација во нашава галаксија а за Кардашиев 3 најверојатно и во видливиот универзум.
Астрономски нема докази дека постојат развиени цивилизации кој се способни за да патуваат до нас.
Но ако судиме понатаму во однос на средби на развиени технолошки цивилизација и неразвиени на нашава планета речиси секогаш е катастрофално за неразвиените или помалку развиени.
Апсурдно е да се мисли дека биолошка форма на вонземјанин дошла и изградила купови камења и 2 ножа и си отишла....тоа е крајно неверојатно. Едноставно нема докази дека постојат развиени цивилизации во универзумот а со оглед на растојанија самата енергија потребна за одржување на таква цивилизација способна за патување до Земјата би била видлива од многу далеку.
Тоа со растојанијата, ќе споредиме полжав, птица и авион на земјата. Исто е и во универзумот. Или ќе шпарта векови и генерации пет илјади км, или ќе ги лета со месеци, или за неколку часа. Сѐ е работа на интерес.

Многу паметни луѓе има тука, луѓе кои отворено ги споделуваат своите мислења. Еве прашање за сите: зошто месечината како земјен сателит, е единствениот сателит кој не ротира околу својата оска туку секогаш кон нас е свртена со истата страна, за разлика од сателитите на другите планети?
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
3.951
Поени од реакции
1.967
Тоа со растојанијата, ќе споредиме полжав, птица и авион на земјата. Исто е и во универзумот. Или ќе шпарта векови и генерации пет илјади км, или ќе ги лета со месеци, или за неколку часа. Сѐ е работа на интерес.

Многу паметни луѓе има тука, луѓе кои отворено ги споделуваат своите мислења. Еве прашање за сите: зошто месечината како земјен сателит, е единствениот сателит кој не ротира околу својата оска туку секогаш кон нас е свртена со истата страна, за разлика од сателитите на другите планети?
Тоа се вика тидел лок и најголем дел од големите сателити на Јупитер и Сатурн се такви...прочитај зошто и како се случува тоа ако те интересира.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tidal_locking
 
Член од
21 април 2019
Мислења
123
Поени од реакции
105
Тоа се вика тидел лок и најголем дел од големите сателити на Јупитер и Сатурн се такви...прочитај зошто и како се случува тоа ако те интересира.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tidal_locking
Да, токму така. И секако, пред неколку векови тоа не се знаело. Денес се знае. Пред неколку векови не се знаело дека земјата се наоѓа во т.н. зелена зона, сега се знае. Некако сосема случајно на земјата има вода, се мисли дека одирале комети од мраз. Сосема случајно имаме еден сателит и една ѕвезда, сонцето. Сосема случајно ух...клетки, да. Рибозоми, ризозоми, органели, дрн...
Дали на некоја од тие планети ги има елементите од земјата? На некои да на некои не. Зошто? Затоа што сакаат да откриваме дел по дел, затоа што нѐ создале, со цела хармонија што е околу нас. За некого богови, за некого Бог, за некого вонземјани. Ги има. Постојат. А ние постоиме, претпоставувам, само за извор на енергија, за којшто не сме свесни и за којшто се зборувало на милиони теми... емоционална волна ќе кажам, тоа е она за што постоиме ние. Една обична оаза сред пустина, една обична лабораторија, извор на енергија. Тоа е човештвото, огромен извор на енергија која од време на време ја жнеат газдите (огромни војни или природни катастрофи носат милијарди емоции) или ја крадат ситни патници (помали војни или природни катастрофи).
Не знам зошто но сѐ уште мислам дека тие, вонземјаните такоречи, можат да разберат телепатија помеѓу луѓе или сон на луѓе но не можат да разберат говор или пишана комуникација помеѓу луѓе (Нимрод најверојатно бил случаен патник низ оазата). Мислам дека сме водени, издигнувани, уништувани, помагани итн од различни видови вонземјани со различни цели. Ние имаме пет сетила. Замислете суштества таму некаде, со стотици сетила, со вековен животен век, со сѐ....
Премногу глупаво е да не веруваме во таква интелигенција.
 
Член од
17 август 2009
Мислења
1.538
Поени од реакции
1.166
Од дамна го имав у букмаркс сеа го изглеав, изгледајте го видеото со генералов за воздухопловстви у Југославија, за НЛО дешавки 1975 година, па како го бркале со 12 МИГ21 20 и кусур пилоти... од 15 минута надаље пуштете е интересното

 
Член од
13 јуни 2016
Мислења
48
Поени од реакции
27
Jas samo bi vi preporacal 2 youtube kanali so strasno dobra sodzrina za temava.


 

kalimero456

трн во око
Член од
7 ноември 2019
Мислења
2.339
Поени од реакции
1.822
OPA MOJA TEMA ,GI PRATAM SITE KANALI ZA N.L.O I VONZEMJANI VO EDNA OD EMISIITE UFOLOGOT NAVEDUVA SO BROJKI NA MISTERIOZNO ISCEZNATI LICA NIZ CEL SVET BROJKATA E FRAPANTNA NA GODISNO NIVO ,PONATAMU ZBORUVA ZA SLUCAJ VO BRAZIL KADE EDNA OSOBA BILA KIDNAPIRANA OD STRANA NA VONZEMJANI SAMO DA IMA SEX SO VONZEMJANKA DA JA OPLODI POSLE BIL PUSTEN ,ANUNAKI I SETO TOA GO DOKAZUVA SO SLIKI GOLEM REALIST I SAMOKRITICAR PA VAKA N.L.O SPORED MENE BI MOZELO DA BIDE STROGO CUVANA VOENA TAJNA EKSPERIMENTIRANI LETELICI NO STOM NI SE NAM NEPOZNATI NIE GI KLASIFICIRAME KAKO N.L.O ZA VONZEMJANITE MOZE SE KLONOVI A SETO OVA MOZE I DA E PRESLIKUVANJE NA NEKOJA DREVNA CIVILIZACIJA FAKT E DEKA MILONI LUGE SE OCEVIDCI NA VAKVI SLUCKI NO STO VO SUSTINA SE KRIE ?
 
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.097
Поени од реакции
486
OPA MOJA TEMA ,GI PRATAM SITE KANALI ZA N.L.O I VONZEMJANI VO EDNA OD EMISIITE UFOLOGOT NAVEDUVA SO BROJKI NA MISTERIOZNO ISCEZNATI LICA NIZ CEL SVET BROJKATA E FRAPANTNA NA GODISNO NIVO ,PONATAMU ZBORUVA ZA SLUCAJ VO BRAZIL KADE EDNA OSOBA BILA KIDNAPIRANA OD STRANA NA VONZEMJANI SAMO DA IMA SEX SO VONZEMJANKA DA JA OPLODI POSLE BIL PUSTEN ,ANUNAKI I SETO TOA GO DOKAZUVA SO SLIKI GOLEM REALIST I SAMOKRITICAR PA VAKA N.L.O SPORED MENE BI MOZELO DA BIDE STROGO CUVANA VOENA TAJNA EKSPERIMENTIRANI LETELICI NO STOM NI SE NAM NEPOZNATI NIE GI KLASIFICIRAME KAKO N.L.O ZA VONZEMJANITE MOZE SE KLONOVI A SETO OVA MOZE I DA E PRESLIKUVANJE NA NEKOJA DREVNA CIVILIZACIJA FAKT E DEKA MILONI LUGE SE OCEVIDCI NA VAKVI SLUCKI NO STO VO SUSTINA SE KRIE ?
TEMOLAM ISKLUCI CAPS LOCK FALA MNOGU
 
Член од
21 април 2019
Мислења
123
Поени од реакции
105
Во последно време се раѓаат крајно интелигентни деца со висока меморија, талентирани уште од најмали нозе да добијат и по неколку универзитетски дипломи пред да станат полнолетни. Што всушност, се случува? Дали е тоа поврзано со ете, вонземјани?
 

Govinda

Божански Магарац
Член од
20 април 2014
Мислења
2.788
Поени од реакции
2.272
Колку е смешно само прашањето. Ванземаљци не да постојат, туку не постојат земаљци. Сите ние сме ванземаљци.
Планетата е само еден голем санитариум и затвор, вистински казнено поправен дом. Инаше да, физички други суштества нема на други физички планети. А сите појави кои ги искусиле луѓето денеска и у дамни времиња се контакти од другите димензии од кои сите ние потекнуваме или сме ги посетувале. Тачка.
 

kalimero456

трн во око
Член од
7 ноември 2019
Мислења
2.339
Поени од реакции
1.822
каква средина растес таков ке бидес од мецето уско до тац телефон е голема разлика сети се на твоето детство незнам колку години имас и спореди сега да си на 5 г возрас сто гледасе тогас сто сега , на еден у.ф.о канал баш ја има ова тема на говинда дека всуснос ние сме оптицки мисеви и не наблјудува и командува висока цивилизација да види како делуваме еве за неполни 6 мецеци стигна 5г мрезата и овде велат дека била многу опасна по здравјето некој ја фалат а некој велат дека вонземјаните се мегу нас и над нас се е матрихс ви го препорацувам да го погледнете филмот ОНИ ЖИВЕ има доста да се науци за ова тема
Автоматски споено мислење:

каква средина растес таков ке бидес од мецето уско до тац телефон е голема разлика сети се на твоето детство незнам колку години имас и спореди сега да си на 5 г возрас сто гледасе тогас сто сега , на еден у.ф.о канал баш ја има ова тема на говинда дека всуснос ние сме оптицки мисеви и не наблјудува и командува висока цивилизација да види како делуваме еве за неполни 6 мецеци стигна 5г мрезата и овде велат дека била многу опасна по здравјето некој ја фалат а некој велат дека вонземјаните се мегу нас и над нас се е матрихс ви го препорацувам да го погледнете филмот ОНИ ЖИВЕ има доста да се науци за ова тема
 

Govinda

Божански Магарац
Член од
20 април 2014
Мислења
2.788
Поени од реакции
2.272
каква средина растес таков ке бидес од мецето уско до тац телефон е голема разлика сети се на твоето детство незнам колку години имас и спореди сега да си на 5 г возрас сто гледасе тогас сто сега , на еден у.ф.о канал баш ја има ова тема на говинда дека всуснос ние сме оптицки мисеви и не наблјудува и командува висока цивилизација да види како делуваме еве за неполни 6 мецеци стигна 5г мрезата и овде велат дека била многу опасна по здравјето некој ја фалат а некој велат дека вонземјаните се мегу нас и над нас се е матрихс ви го препорацувам да го погледнете филмот ОНИ ЖИВЕ има доста да се науци за ова тема
Автоматски споено мислење:

каква средина растес таков ке бидес од мецето уско до тац телефон е голема разлика сети се на твоето детство незнам колку години имас и спореди сега да си на 5 г возрас сто гледасе тогас сто сега , на еден у.ф.о канал баш ја има ова тема на говинда дека всуснос ние сме оптицки мисеви и не наблјудува и командува висока цивилизација да види како делуваме еве за неполни 6 мецеци стигна 5г мрезата и овде велат дека била многу опасна по здравјето некој ја фалат а некој велат дека вонземјаните се мегу нас и над нас се е матрихс ви го препорацувам да го погледнете филмот ОНИ ЖИВЕ има доста да се науци за ова тема
Не не Калимеро ,мојта поента уопште не е материјалистичка и како шо мислеш.
У физичкио универзум само на оваа јебана планета има живот. Тука се раѓаме и умираме. А пребивањето тука е толку кратко, привремено и унапред испланирано. Тука не е битно дали човек ќе доживее долг живот, длабока старост, оставање потомство, па прискаските дека на небото не чекаат нашите најблиски. Сите сме на ова патување сами, пред и после краткиот, ама не и едиствен престој на планетава и никој не не чека освен непознатите природни космички закони на акција-реакција. Дакле од оваа гледна тачка да се кажам како земјанин ретардирано (благо кажано).
Никој не не набљудува освен нашта сопствена совест која е дел од универзалната Свест. Ама тоа како функционира е ван нашто интелектуално логичко разумевање.
 

kalimero456

трн во око
Член од
7 ноември 2019
Мислења
2.339
Поени од реакции
1.822
Не не Калимеро ,мојта поента уопште не е материјалистичка и како шо мислеш.
У физичкио универзум само на оваа јебана планета има живот. Тука се раѓаме и умираме. А пребивањето тука е толку кратко, привремено и унапред испланирано. Тука не е битно дали човек ќе доживее долг живот, длабока старост, оставање потомство, па прискаските дека на небото не чекаат нашите најблиски. Сите сме на ова патување сами, пред и после краткиот, ама не и едиствен престој на планетава и никој не не чека освен непознатите природни космички закони на акција-реакција. Дакле од оваа гледна тачка да се кажам како земјанин ретардирано (благо кажано).
Никој не не набљудува освен нашта сопствена совест која е дел од универзалната Свест. Ама тоа како функционира е ван нашто интелектуално логичко разумевање.
добро примам совет од секого како ке го објаснис клониранјето кога мозе да ствараат раса на куцинја сигурно пробале 100 % и со лугето ?
Автоматски споено мислење:

Не не Калимеро ,мојта поента уопште не е материјалистичка и како шо мислеш.
У физичкио универзум само на оваа јебана планета има живот. Тука се раѓаме и умираме. А пребивањето тука е толку кратко, привремено и унапред испланирано. Тука не е битно дали човек ќе доживее долг живот, длабока старост, оставање потомство, па прискаските дека на небото не чекаат нашите најблиски. Сите сме на ова патување сами, пред и после краткиот, ама не и едиствен престој на планетава и никој не не чека освен непознатите природни космички закони на акција-реакција. Дакле од оваа гледна тачка да се кажам како земјанин ретардирано (благо кажано).
Никој не не набљудува освен нашта сопствена совест која е дел од универзалната Свест. Ама тоа како функционира е ван нашто интелектуално логичко разумевање.
добро примам совет од секого како ке го објаснис клониранјето кога мозе да ствараат раса на куцинја сигурно пробале 100 % и со лугето ?
 
На врв Bottom