Возачка на 16 години само за одлични: Дискриминација или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Makarov's Lead
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Само одличните можат да полагаат он не беше одличен и го вратија..:)
Баш ќе отидам и јас,ќе прашам....и баш ме занима дали имаат некое објаснување за тој закон,срање од закон.[/quote]
По мое сваќање.
Држава им дава уште една мотивација на денешните деца да учат ;)
Според мене.
Законот е оправдан,конечно држава да ги мотивира да прават нешто самостојно учениците :)

Баш ќе отидам и јас,ќе прашам....и баш ме занима дали имаат некое објаснување за тој закон,срање од закон.
По мое сваќање.
Според мене.
Законот е оправдан,конечно држава да ги мотивира да прават нешто самостојно учениците :)[/quote]

Да ти се серам у сваќањето,а и у нивниот закон.

По мое сваќање.
Според мене.
Законот е оправдан,конечно држава да ги мотивира да прават нешто самостојно учениците :)

Да ти се серам у сваќањето,а и у нивниот закон.[/quote]
Знаеш,мене ми е сеедно,би сакал сите деца во државава да имаат еднакви права,јесте да ова е една заебана ствар,и потполно можам да го наречам дискриминација,само сакам да се искажам дека го сваќам како мотивација.

Да ти се серам у сваќањето,а и у нивниот закон.
Знаеш,мене ми е сеедно,би сакал сите деца во државава да имаат еднакви права,јесте да ова е една заебана ствар,и потполно можам да го наречам дискриминација,само сакам да се искажам дека го сваќам како мотивација.[/quote]

Нема логика,едноставно,нема.

Демек ако си бубалица имаш потенцијал за кола:facepalm:

У стилот тој што учи е примерна личност, а багабонтот не учи и прави сообраќајни прекршоци. Има смисла!

У стилот тој што учи е примерна личност, а багабонтот не учи и прави сообраќајни прекршоци. Има смисла!
So ima smisla be?
Od licno iskustvo kazuvam deka tie sto se odlicni se daleku poneodgovorni od nekoi srcki sto se ubivaat od ucenje i pak imaat losi ocenki.
I ova do 8 saat sto e? Ne se bebinja pa ajdeee u devet u krevet!
Bolje neka ne im davaat vozacki, otkolku vaka da si go krevaat egoto deka se golemi.
Ne deka 18 ako imas si golem, ali aj...
Ne znam vo US kako im e zakonot za vozenje kola, ako znae nekoj neka mi pise pp.

Јас иако имам 22 години, уште неам положено. Чекам 10ка на факс па да можам според владата да можам да полагам. Не сум примерен сеуште...

So ima smisla be?
Od licno iskustvo kazuvam deka tie sto se odlicni se daleku poneodgovorni od nekoi srcki sto se ubivaat od ucenje i pak imaat losi ocenki.
Bolje neka ne im davaat vozacki, otkolku vaka da si go krevaat egoto deka se golemi.
Ne znam vo US kako im e zakonot za vozenje kola, ako znae nekoj neka mi pise pp.

Види девојче, има смисла, ако учиш ќе возиш! Ако не учиш се знае што ќе возиш....:свиркам:

Апсолутно дискриминација е ова, треба со 12 години да можи секој да полага, па како еден полуматурант ќе ја однесе партнерката до „местото на злосторот“? :eek:

So ima smisla be?

Они можат од 16 да возат сите.Али кај нив законите се многу строги дури и за малолетници.Ако направиш некоја поголема глупост затвор не ти бега за разлика од кај нас каде што записникот само ќе ги потплатиш да го сменат и да згазиш човек он на крај ќе ти плаќа на тебе одштета/

А чекај оние што учат у тешките гимназии и неможат да завршат одлични ти ги сметаш за бараби,дебили и незнам што??!!!

Не значи ако не си одличен во школо, нема да научиш да возиш...
Глуп е законов

Abe si zgresil! Nema treba da pisuva tamu! :D

Procitaj ja recenicava uste ednas vidi kolku smesno zvuci :D

Ako ucis ke vozis :D

Ај пошо гледам дека се ти е смешно нема потреба да учиш. Ќе почекаш како и јас до 18 па полагај. Шо да ти речам друго...

А чекај оние што учат у тешките гимназии и неможат да завршат одлични ти ги сметаш за бараби,дебили и незнам што??!!!

Кои се тие тешки гимназии?

Сите предмети освен стручните се исти. Ако си се пишал електро значи си со намера и интерес да учиш за струја. Ако си на медицина исто така имаш мотив да учиш за здравјето. Кој ти е крив ако си ја промашил струката? Па не ти идело... земи смени си училиште, не троши време без потреба!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom