Владика Петар: Жените се виновни за големата стапка разводи во Македонија

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Поп ме силуваше во црква , па дури и се обиде два пати да ме нападне но престана кога во црквата влегоа други деца . Тој беше пијан , ми се закани да не кажам никому , а потоа ми даде благослов. Тој рече дека сум бил паметна девојка и да си ја држам устата затворена …

Вака ја започува својата исповед Б.П ( 13 ) од Ковин во Србија за српските медиуми, девојчето и признало на тетка си дека ја силувал селскиот поп Милован Ѓокиќ (56). Целиот случај бил откриен кога малолетничката се пожали на тетка и , по што нејзиниот старател , баба Регина С и дедо Стојан С , веднаш пријавиле во полицијата. Ѓокиќ е уапсен и по сослушувањето одведен во притвор. Тој ги негирал сите обвинувања.

- Мојата внука и неколку други девојки му помога при чистење на црквата, сите беа членови и пееа во хорот на црквата … На 3 јануари ја повика мојата внука да оди до црквата да му помогне. Ја заклучил вратата , а потоа ја нападнал . Ми иде да ја запалам црквата – изјавува шокиран дедо Стојан С , кој вчера ја доведе внука во Смедерево во обвинителството да даде изјава.

Баба Регина С истата вечер почувствувала дека нешто лошо се случило.
- Таа беше бледа како лист … Јас ја прашав дали е во ред , но не кажа ништо. Одеднаш таа се повлече во себе. Таа беше загрижена и отсутна. Требаше да ми каже, но се плашеше Попот и ‘рекол: “Ниту еден нема да ти верува ” – вели баба Регина.
Девојчето рече дека Милован се обидел да ја силува на 5 и 6 јануари.

- Тој ја нападнал , но среќа деца дошле во црквата и морал да престане. Ја терал орално да го задоволува и и викал дека мора да се опушти. Тој поп учел верско образование – срамота, вели Регина.
- Ми падна сомнително кога на 20 Јануари ја викна да ја води во селото на сечење на славски колач. Обично водат момчиња со себе, не девојчиња. А после дознавме дека ја возел во град. Требало да ја носи на училиште но ја однел во градот и и купувал гардероба. Тогаш ми стана сомнително, вели дедото.

Таа прво не сакала да зборува но на крај и се доверила на тетка си која им пренела на старателите. Веднаш ја однеле на лекар каде лекарскиот преглед открил дека таа била силувана – вели Стојан С

Тој додаде дека ова е негова втора трагедија во животот.

- Прво ќерката ми почина, а сега дочекав да ми го силуваат внучето и тоа свештено лице. Не можам да се помирам, па тој ми беше во куќата, ми светеше вода… Јас ја почитувам мантијата, но овој поп е грешен. низ плач говори дедо Стојан С[DOUBLEPOST=1395435327][/DOUBLEPOST]за ваквиот поп бесилка на плоштад под Хитно !!!

Овде им е темата на поповите.
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Од 500 до 1000 денари ги зголемиле венчавките и крштевките овие лоповиве поради економски причини. Кој причини бе што има заедно економија и Бог лопови едни светски.

Само будала нека им остава пари во црква овие неранимајковци богатете ги ако немате друга работа. Во име на вера крадат, ни образ ни ѓон.

Покачете ги и погребите барем да неможат ни да умрат по Вардар нека ги пушаат. Или кај вас дома во дворците ќе ги закопуваме и онака сите имате доволно простор за по три коли.

Апашлук до крајни граници. Следен протест против овие треба да се направи како за почеток, потоа цело имање да им се одземе и данок да им се наметне од 54%.
 

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што се буниш ти Леандро, дедо Тимотеј кажа дека се покачил и покачува стандардот на граѓаните па затоа било логично да се зголемат и цените за цркварина.

МПЦ: Стандардот на граѓаните е пораснат, затоа ги зголемивме цените
Абе не се тепани јас тоа викам, аздис цела држава. Јас овие би го оставила да постат 365 дена во годината и по 10 круга на стадион. Мора да им дојде крајот на лоповиве.
 
Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
659
Za crkvite ne vazi zakonot sto vazi za site gragjani, Tie se vo skutot na drzavata, Makedonskata eparhija, crkva nikogas nema da bide priznaena poradi toa sto ima vnatreshna razdelenost i nepocituvanje na vernicite poradi koi taa postoi.Taa zivee od narodot, a se poistovetuvaat deka se bogovi. Ako jas dobrovolno go davam deteto da bide hristijanin, go nosam vcrkva, treba li pola plata da dadam za da mi go krsti...ej cekaj pa treba poveke hristijani da ima da se priklonat a ne biznis da si pravat....
Zoshto gradat zidini okolu manastirite i crkvite vo visina nad 2 metra, od kogo se ograduvaat, od kogo se shtitat, od narodot...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom