Влада на Македонија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.287

:lolzz:
Албанките не смеат да допрат маж. Да се поздрават. Буквално сите Албанки кои сум ги сретнал.

Овој продава магла овде. Лицемерие стандардно.
 
Член од
6 септември 2015
Мислења
61
Поени од реакции
85
Јас не сум член на партија,ке гласам за Левица,немам подобар избор.Досега кога гласав на ливчето пишував цели реферати од клетви до крајно дегутантни безобразлуци.
Никогаш не сум била на демонстрации ,ама сега ако се организира нешто против влада ке излезам на протести.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
8.288
Поени од реакции
4.664
me interesira dali ovaa vlada ili bilo koja druga vo minatoto i idninata ke sprovede i vakov zakon za ramkovnite (sipuci sto bi rekol onoj pogore) sto znaci okolku 25 %.
E taka da na Masinski,Gradezen,Metalurski i Elektro fakultetite da mora da se zapisat i studenti vo broj od 20-25 % od vkupno zapisanite od taa etnicka pripadnost,odnosno da im e zagaantirano toa pravo za tamosen upis vo doticnite fakulteti po osnov samo zatoa sto se TIE.
Mnogu se teski tie fakulteti bre brat, nie ne moze ne razbira dobro makedonski, mnogu ugneteni sme bile od odamna.
Автоматски споено мислење:

А да не им даваш идеи?
Па не е толку лоша идејава.
Инаку малце навредувачки од негова страна затоа што мисли дека тоа е некоја казна за албанците..
Автоматски споено мислење:


:lolzz:
Албанките не смеат да допрат маж. Да се поздрават. Буквално сите Албанки кои сум ги сретнал.

Овој продава магла овде. Лицемерие стандардно.
Буквално сите две што си ги сретнал.
 
Член од
17 август 2009
Мислења
3.598
Поени од реакции
5.102
На крај ќе зачувам еден од коментарите на оваа тема зошто досадно ми е оваа пропаганда за деморализација да се провлекува цело време.

  1. Македонскиот народ сакаше да му ја земе главата на Бранко за приватизација и ТАТ, Љупчо и ДПНЕ го амортизираа гневот со ветувањето дека нема потреба од насилство дека кога ќе дојдат на власт ќе ја поништат целата приватизација и ќе ги казнат виновните. Ги донесоа на власт во 1998 и они до продадоа се на Грците што остана.
  2. Македонскиот народ во 2001 се дигна после примирјето во Арачиново, за тие што не се сеќаваат се придружија и членови на армијата и полицијата. Ниту еден водач или организација ( партии, офицери, црква, бизнисмени) не излезе да ги подржи и организира. Го контролираа центарот на Скопје до утрото али немаше никој да повлече за нешто повеќе.
  3. Македонскиот народ сакаше на Бучко да му ја земе главата за територијална реорганизација. ДПНЕ се криеше за да не го повлече народот, а потоа ветуваше дека кога ќе дојдат на власт ќе го поништат законот. Видовме колку тоа се случи.
  4. Луѓе излегоа да протестираат против Таљат беа тепани од ДПНЕ, деца отидоа на Кале да се спротистават на ДУИ, ДПНЕ остави нивните коалициони партнери да се изживуваат.
  5. Луѓе се собраа и против Заев да оформи влада и против промената на името, ДПНЕ не само што ги немаше нигде, туку и наместија луѓе.
Излегувањето на протести е комплетно бескорисно ако нема организација која сето тоа ќе го насочи во некакви вистински цели и однапред договорени политички барања/дејствување. Многу лесно е да се буниш кога имаш политички грб кој нема да дозволи нешто да ти се случи. Шиптaрите 50+ години не одеа со наведната глава дека се нешто многу мирен кроток народ. Туку дека може да завршат 20 години во затвор а да нема ниту еден човек кој би рекол нешто против зошто немаа ниту еден водач ниту пак организација која стоеше против нив. Тие што ги имале кога ќе се стретнеле, на 10 луѓе во собата имало по 12 соработници на удба.

Протести и индивидуални акти на насилство не само што се комплетно бескорисни туку се и контрапродурктивни. Организирање и создавање на систем е се што е важно.
Баш заради ова паметните више и не гласаат (и во иднина се помала и помала излезност на избори ќе има). А поштените гласаат за Левица (во смисла гласаш без никаков ќар или очекување за лична корист).
За Вмро и Сдсм се знае кои гласаат да не ги условуваме :) .

Сега кој во која група спаѓа, сам си знае.
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
4.875
Поени од реакции
7.744
Може линков не е баш за темава ама пошто татариве се доста активни тука ќе го споделам, пошто мнугу се чукаат во гради со светската историја еве сами нека читаат.
НАЦИСТИ, АДМИНИСТРАТОРИ, ОКУПАТОРИ…: Што пишува за Бугарите во грчките учебници по историја?
 
Последно уредено:
Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Може линков не е баш за темава ама пошто татариве се доста активни тука ќе го споделам, пошто мнугу се чукаат во гради со светската историја еве сами нека читаат.
НАЦИСТИ, АДМИНИСТРАТОРИ, ОКУПАТОРИ…: Што пишува за Бугарите во грчките учебници по историја?
Па гледајте нашите телевизии. Белким се освестите...барем информативно.
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
4.875
Поени од реакции
7.744
Па гледајте нашите телевизии. Белким се освестите...барем информативно.
Ete se informirav deka ve lazezele vo vasata istorija, novinarot sam vika “pa nie vakvo ne sme ucele nitu sme slusnale “, vi go perele mozokot so gluposti.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
9.906
Поени од реакции
14.597
Mnogu se teski tie fakulteti bre brat, nie ne moze ne razbira dobro makedonski, mnogu ugneteni sme bile od odamna.
Vo moe vreme za studiranje na ovie fakulteti ne trebase mnogu da se znae makedonski jazik, t.e. skoro voopsto da ne trebase da se znae...ili kako sto ni rece prof.Zoogravski...ako treba ke si učite na japonski( koga ni frli skripta na nekoj jazik...)

Ti dava zadača ili proekt i resavaj go na koj i da sakaš jazik...

No nikoj ,,ramkoven,, ne dojde.....a znaeš zošto?

Pa kaj Ljupčo Kocarev znaenje se baraše...ne nacionalnost, partija ili slicna glupost

Da ne zboruvam za Damjan Hristovski....Àčkovski( dozvoleno beše koristenje na sto sakaš sve do kompjuter...)..Manov...

Ili prof. Raičić....koj patem ima predavano i vo Pristina, i me te isprasaše na koj i da sakaš jazik
 
Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Тоа @jamajka мора да е некоја пенција без работа- на всеко г'рне мерудија
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.689
Немам цел со мојот коментар да ширам деморализација, туку напротив, друга ми е поентата.
Деморализација им оди во прилог само на владеачките структури. Пример твојот пост со 5-те примери како Македонците биле изиграни се чист пример за деморализација. Вакви мислења на нив им одговараат, затоа и ќе си го фалсификуваат пописот како што си сакаат. Не го сфаќај ова лично.

Со тие 5 примери само се потврдува мојата теза дека тука живеат безрбетници. Првите 1-2, па и 3 случаи ќе кажеш ајде не изиграа, ама после тоа или си глуп да паднеш пак на истата фора или едноставно не те интересира промена. Не може човек да биде против промена на име, а да не се бунтува бидејќи од партија не му дале зелено светло. Тоа значи дека тој човек не е против промената на име, него би искочил на протест заради личен интерес да му дојде партијата на власт и да се бутне во некоја барака да зема 300 евра.

Протест спонтан скоро и да непостој. Дури и да има такво нешто, за брзо време тој би бил искористен од одредени групи за нивна цела, тоа ми е јасно. Меѓутоа тие не се бескорисни и воопшто не се согласувам дека насилство не е оправдано. Романците да не беа во зијан со насилните протести против Чаушески?

И не се согласувам за политички грб бидејќи тоа во главно важи за малцинства. Кога си 70% во своја држава, не ти треба Зајко или Мицко да си ја одбраниш својата историја и култура. Е сега, ако си без амбиции и работното место во администрација ти виси од протестот за чување на својот индентитет, тогаш ќе си ќутиш.

Таа пуста администрација и менталитет на лижење гз за да им успее сонот на "клати врата, земи плата" матер и еба на државата.


Многу точно, да не речам најточно.
Просечниот човек тука е реално многу глуп. Голем виновник за тоа е немањето јак образовен систем, покрај се друго. Мислам, што повеќе да се каже од имање на неписмен шкон за министер за образование и на повеќето да не им е гајле за тоа? Народ што не знае да размислува со своја глава е одличен за стрижење.

Ама па пичка му матерна, зарем не ти смета кога ти серат на глава и ти упорно ќутиш зашто "може и полошо". У гз да си го начукаат тоа "може и полошо", најдовратна изрека што постој заедно со "ќути си".

Малце кринџ ама цитатов на Френклин е чиста вистина.


За крај само ќе кажам дека реално многу фактори влијаат за апатијата и немањето муда кај македонскиот народ. Многу од тие фактори се и надворешни кој што сакаат да останеме такви како што сме. Не е се така црно и бело.

Ама тоа не е доволно да ме убеди дека целата вина е само кај властите што им одговара раздели па владеј и ширење деморализација.

Пример, да гласаш за аболициран криминалец кој што е фатен во милион лаги и криминали треба да си ментално заостанат. Градоначалник да биде фатен во шверц и се уште да има јавна функција...Да плаќаш редовно сметки и данок иако едвај преживуваш, а комшијата до тебе не плаќа ништо и тебе ти е тоа сеедно. Да дишеш канцер 24/7 и ти да ќутиш бидејќи "нема ништо да се смени"....итн да не набројувам уште примери, ми ја сфаќаш поентата.

Овакви нешта поминуваат неказнето само во земји каде што луѓето се глупи ко кур. Но расизмо, но просечниот Македонец е многу поблиску интелектуално до просечниот северно-африканец него просечниот Германец. Со една голема разлика во тоа што Македонецот е глуп ко Алжирец, ама па е мирен ко бајче.

Мора да се зголеми нивото на свест, иначе ништо не правиме.
Во Алжир,Сирија,Либија народот се крена-Арапската пролет се шо добија се граѓански војни и исламски терористички групи.Во Бејрут се деси огромна експлозија на пристаниште поради подмитена и искорумпирана влада.Цел Бејрут беше разурнат.Народот се крена имаше протести неколку дена и толку.Владата во Либан си остана на власт.Да се десеше таква ситуација во Германија на приомер сите на чело со Меркал ќе си даеа оставки.Едноставно се е до менталитетот.Ние сме народ кој од мали сме воспитувани со изреката-Учи за да не работиш.Таа изрека и филозофија ќе не уништи.Затоа имаш толку партиски војници шо упорно проголтуваат секакви лаги и глупости на нините вождови само да дојдат до работа во државна администрација која и така е преполна со рамнковни и на крајот ќе ни ја уништи економијата и ќе ни ја сотре државата.Ни еден организам,а богами и држава не може да преживее со толку паразити во него.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.631
Поени од реакции
4.933
Во Алжир,Сирија,Либија народот се крена-Арапската пролет се шо добија се граѓански војни и исламски терористички групи.Во Бејрут се деси огромна експлозија на пристаниште поради подмитена и искорумпирана влада.Цел Бејрут беше разурнат.Народот се крена имаше протести неколку дена и толку.Владата во Либан си остана на власт.Да се десеше таква ситуација во Германија на приомер сите на чело со Меркал ќе си даеа оставки.Едноставно се е до менталитетот.Ние сме народ кој од мали сме воспитувани со изреката-Учи за да не работиш.Таа изрека и филозофија ќе не уништи.Затоа имаш толку партиски војници шо упорно проголтуваат секакви лаги и глупости на нините вождови само да дојдат до работа во државна администрација која и така е преполна со рамнковни и на крајот ќе ни ја уништи економијата и ќе ни ја сотре државата.Ни еден организам,а богами и држава не може да преживее со толку паразити во него.
Државата како држава во различни форми ќе си преживее ама економијата ќе биде катастрофа уште децении. Всушност лошата демографија е најголем проблем.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
9.906
Поени од реакции
14.597
Denes e hakirana veb stranata na vladata....i sam probav da go otboram sajtot-ne raboti
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ова само потврдува дека Грците ги нарекувале државите и нивните луѓе вулгарос... А не како сами се нарекувале. А пази, имале свое писмо, имале своја патријаршија и слично, а никако не се пишале Бугари експлицитно, зошто е тоа така?
А зашто грците? Надписите напишани на грчки можат да бидат само от грци?
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.076
Поени од реакции
16.248
На протестите за името во Грција на чело на протестите и меѓу народот имаше Македонци еден тон, и тоа познати лица и лица од Битола.

Сега овие падобранците тука на кајгана овие новите шо коментират дека сме неосвестени итн да знајте унапред и тие се Македонци. Такво ни е семето.

Сепак нема нација со по шизофрена дијагноза од Бугариве:) т.е БЛгарите.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
9.906
Поени од реакции
14.597

Kajgana Shop

На врв Bottom