Виртуелен другар/другарка

V

Vlad II Draculea

Гостин
Od сите на форумов саде со Виртуалата се знам иначе сите другите сте ми виртуелни, ебаве
Инаку сас други не чатам многу многу
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Па во основа сега за сега сите кајганаџии (освен бушав ) сте ми виртуелни другарчиња али тоа ќе се смени за две-три недели, бар кај некои членови. Инаку за други виртуелни другарчиња немам време бидејќи имам еден куп реални. А јас преферирам искрен муабет тет-а-тет.
btw Целава кајгана е едно виртуелно општество
 

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Абе Bacillus ќе доеш (како што разбрав на 4-ти март ќе леташ за Скопје) на журката кај Лу у кафич, ја, Гижо и Бати шо ќе ја праиме. И ќе ги запознаеш кајганџииве, барем овие скопскиве кајганџии, ЗАТОА НА 4-ТИ МАРТ СИТЕ КАЈ ЛУ У КАФИЧ РАЗБРАВТЕ... ЕМ НА ДОБРО ЖУРЧЕ, ЕМ Bacillus ЌЕ ГО УПОЗНАЕМЕ. :)
 
Член од
3 октомври 2005
Мислења
125
Поени од реакции
1
Sepak e dobro da se ima i virtualno drugarce iako nikogas sum go nemal.Bidejki sum golema mrza i retko koga sednuvam pred kompjuter i da se dopisuvam so nekogo,naj4esto se dopisuvam so li4nosti sto gi poznavam i sto momentalno ne se so mene.Posakuvam takva drugarska vrska zatoa sto znam deka e interesna posto vi gi 4itav porakite i stvarno me zainteresiraa KISESSS
 

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Samo edno nesto ke kazam..
imav virtuelna drugarka i se bese super.
Sega sme vistinski drugarki,
i e 1000 pati bolje.
Sekako deka vremeto pred pc vredese, no nisto ne moze da ja zameni realnosta.
Maj frend aj lav ju!
Znam deka ke znae koja e!:je:
 

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
heh bitch interesen post...
epa i jas slicno kako tewe imav virtuelna drugarka,
ali sea sme vistinski drugarki i ja sakam najvise na svet...
Definitivno ne moze da se zameni realnosta na primer gushkanjeto,smeenjeto,muabetite oci u oci,pa duri karanjata i smiruvanjata vo realnost se mnogu poefektivni...
Trosam mnogu vreme na pc pogotovo na mirc,forum ali
realnost e realnost i niedna drugarka preku kopmjuter nemoze da gi zameni tie sto mozam da gi vidam i dopram...
btw maj frend aj lav ju tu...
sea znam deka site znaat koi sme hahahhah
 

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
sakam da kazam deka nemam virtuelni ni vistinski drugari :(
JAS SUM SAM
 
Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Имав една виртуелна другарка од Молдавија ама онака само 3 месеци и после се заташка работата!!!!!!!:pehar:
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.400
Поени од реакции
5.953
Ги имам многу такви виртуелни другари и другарки и стварно супер се покажале со муабетот до сега. Се надевам некогаш ќе имаме можност лично да се запознаеме.
 

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Си имам...не баш многу се бројат на две раце...ни оди муабетот делиме онака лошо добро ко секој вистински другар/ка...но штета што со нив неможам да контактирам секојдневно лајф...сите се далеку бе...а многу си ги сакам...се дружиме скоро секој ден... зависи од обврски...лав ју виритуал френдсови...:)
 
Член од
20 февруари 2006
Мислења
58
Поени од реакции
2
dobor e da imas nekoj virtualen da mu kazis se so ne bi mozel da kazis na nekoj realen ama sepak da ne se pretera i da se izbega od realnosta i da se pocne da se zivee nekoj virtualen svet...togas e opasno vekje..jas sum imal mnogu virtualni prijateli s koj sum se gledal.. a sum imal i takvi s koi nikogas ne sum sakal da se vidam bez nekoj pricina ete taka ...nekjev..duri so edna prijatelka si pisevme 5 godini i si ojdov i ne me vide ..uste si pisime..i mi e ljuta oti ne sme se videle...
 
Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Имам неколку, али повеќето веќе ги имам сретнато. Само една имам така ептен сме блиски веќе 5 години контактираме, и све си делиме, али се немаме сретнато. Ептен сме далеку, у скрај света. Јас нај на запад, она нај на исток. Али можам слободно да кажам дека подобро ме знае од повеќето мои другарки што ги имам во живо, и истото и она ми го има кажано. И си кажуваме некои ствари само една на друга за кои што знаеме дека другарките во живо ќе не судат.
Како што кажаа други, добро е да се има некој, само да не се забега ептен, да се влезе у некој филм, и да се изолираш од вистинскиот живот а да бараш утеха само во тој интернет другар. Можеш многу повеќе да кажеш преку нет отколку во живо, затоа што многу луѓе се срамат да се отворат за одредени работи лице у лице.
Али мора да истакнам дека за интернет другари, само им верувам на Македонци. Никогаш не сум имала ниту пак ке имам интернет другар од страна. Што знам, некако по искрени сме. Мислам дека сите сме почнале на нет со лаги, коа сме имале 12-13 години и се кажувавме по 17-18, и можеби некои уште тоа го прават, но тоа обично се прави на мирц коа правиш муабети од стилот - Здр асл плс. Но кога веќе гледаш дека муабетот ти тргнал и дека секојдневно се слушаш со таа личност, едноставно се отвараш и за се си искрен. Што знам, барем личностите со кои што јас имам зборено такви се, можеби некои од вас не се слагаат, но повеќето се искрени после одредено време.
Затоа баш е супер да се има интернет другар, кога ти е тешко а немаш со кој да збориш, напиши им еден е-маил и ќе ти олесне. Само важно е да се воспостави еден баланс помеѓу сајбер и вистински живот, затоа што како што спомнав можеш едноставно така многу лесно да се затвориш и да се изолираш од надворешниот живот, и само да ги споредуваш тие што ги имаш во живо со тие што се на нет, и да се надеваш на еден живот што никогаш не би можел да го имаш.
 

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
имам пуно виртуелни другари од Македонија и некои се од странство но не chatuvame нешто во смисла здраво како си и.т.н. туку зборуваме за повеќе технички работи поврзани со компјутерите.
 

sweet_girl

Kiss The Sweet Girl
Член од
29 април 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Јас би ти рекла пошто си мажена да го оставиш тој од интернет..И да пробаш да не мислиш веќе на него..Но,ако веќе толку го сакаш или што и да е сретнете се и ќе идиш каков тип е..
 

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
нешо се занесуавам по такви работи,реалниот свет е бољи од виртуелниот
 

Kajgana Shop

На врв Bottom