Вилијам Вокер ја поддржува идејата за „Голема Албанија“

spaso

Discover the ultimate in relaxed romance with the
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Голема Албанија е нешто друго , се бара природна Албанија , во која ќе се соединат сите територии каде албанците се мнозинство.

Голема Албанија би било кога во таа држава би се припоиле и Битола , Преспа , Нови Пазар , Подгорица и речиси до Ниш , каде не пред долго време албанците биле мнозинство или во значителен број , пред етничкото чистење од страна на србите.

И зошто да не се обединат Косово и Албанија , кога и двете се самостални , со над 92% односно 97% албанци.
U Bitola imalo mnozinstvo albanci ...Koga ??? Da ne si gledal nekoj Sci-Fi film , a i ako se obedinat Albanija i Kosovo , zosto da ne se obedinat i Makedonija so Pirinska Makedonija kade i tamu se 95% Makedonci i Srbija so Republika Srpska i toa sakas da kazes deka ke praime nova balkanska Mapa ..Btw ke treba nie da si ja zememe mala prespa curik i delovi od Egejska Makedonija , Lerin , Voden , Kozani , Kostur , Kukus .... Sto si mislite vie nekoj ke vi dozvoli da si pravite prirodna Albanija ??? Aj ne zivej u film zato sto i Kosovo nema da potrae dolgo ke ve izmasakriraat uste ednas dobro i toa ke bide skoro za 5 - 10 godini toj period , ne sakam da se navredis ali toa i ke bide realnosta , so Balkanot ke zavladee Turcija ponovo preku Makedonija i gotovo , Grcija ke se razdeli na kantoni poradi ekonomskata kriza i enormnite 400 milijardi evra dolg kon stranstvo i ke dojde do prodazba na ostrovi vo egejskoto more taka da ke imame novi komsii ovde na balkanot a toa ke se so sigurnost germancive i rusive so toa sto ke kupuvaat grcki ostrovi , a so toa grcija ke se vadi od dolgovi vo koi e zaglavena ne do gusa tuku vekje e udavena ... Bratko ti gi sledam komentarive i uporno gledam deka si ja branis albanskata kauza i toa prema mene e OK za sekoj koj si ja saka drzavata da si ja brani i kauzata , daj samo odgovori mi dali od tvoja gledna tocka e OK ako se pravi prirodna Albanija da se napravi i prirodna Makedonija i prirodna Srbija ???? Odgovori mi na prasanjeto !

Znaci vaka vie barate teritorii kade vie ste mnozinstvo da vi se priklucat , a po koj pat mislis da vi se priklucat po anexation dogovor sigurno NE neli ??? Ako mislite deka po pat na vojna ke gi zemete ovie teritorii ste se zaebale gadno , ke ja napravite istoriskata greska koja vasite idni generacii ke ja trpat i ke stanat narod kako romite bidejki ke zagubite i to katastrofalno i so golemi posledici po celokupniot albanski narod i veruvaj deka na amerikanecot ic dolniot nema da go zabole sto ke vi ja snema semkata od sekade i podocna vasite vnuci i para vnuci ke bidat bezdomnici i prosjaci kako romite ...ova vie sto go sakate prirodna Albanija ne e mec so dve ostrici tuku mamka od USA , Satano-evrejskata unija t.e Eu i NATO za da ve izbrisat od kartata bidejki im zavrsivte dovolno rabota so Kosovo kade sega tie se prvite sverceri na oruzje , droga , lugje , organi i drugi sranja , e sea koga ke si gi obezbedat mafijaskite kanali ke ve odebat i toa mnogu gadno , a vie posle ke go izedete najgolemiot kutek sto nekoja nacija go ima izedeno " EVER " .

Ne sakam da se navredis od komentarov ama znaj deka ova sto go kazav ke se ispolni i toa minimum 80 % se osekaat rabotite kon sto vodat !

--- надополнето ---

Зошто сите бивши и сегашни преставници на западните сили работат против интересите на Македонскиот народ ?
Zatoa sto uste ovde ne se vlezeni so svoite demonoidni sranja i sakaat da go unistat HARD CORE pravoslavjeto , ete zatoa rabotat protiv Makedonija i ne se lazete deka se izdisani baloni , tie moze ne se aktivni vo duvloto na Lucifer , ama aktivni se kako negovi spioni ovde vo Makedonija a se obiduvaat da vlijaat na narodot preku A1 , Alfa i AlSat !!! Ali mislam deka se imaat zaebano :)

--- надополнето ---


Mora da se zgolemi budjetot i site na sluzba !!

--- надополнето ---

Ke ni treba !

--- надополнето ---



--- надополнето ---

edni od najdobrite specijalci na planetava , da ne gi falam imate i statisticki podatoci i rankovi kade se naogjaat nasive specijalci at the moment ama znam deka vo Iraq i Avganistan bile edni od najdobrite , ama i btw kako nema da bidat edni od najdobrite koga vtor pat makedonska cizma gazi tamu ednas so Aleksandar i sega pak :) samo na greska strana sme , treba da si gi branime iracanite i avganistancive od Nato i Usa a ne nie da si go tepame svojot narod ebago :)

Eve vi klipce intersno od Deckive mislam deka se masini za ubivanje , samo se ceka na majka Makedonija !!!

--- надополнето ---



--- надополнето ---

A za ova
Vi doagja
 
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Земи сега убаво избриши се. Србинот одамна го затвори патентот...
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.873
Поени од реакции
7.257
[/COLOR]edni od najdobrite specijalci na planetava , da ne gi falam imate i statisticki podatoci i rankovi kade se naogjaat nasive specijalci at the moment ama znam deka vo Iraq i Avganistan bile edni od najdobrite , ama i btw kako nema da bidat edni od najdobrite koga vtor pat makedonska cizma gazi tamu ednas so Aleksandar i sega pak :) samo na greska strana sme , treba da si gi branime iracanite i avganistancive od Nato i Usa a ne nie da si go tepame svojot narod ebago :)

Eve vi klipce intersno od

Deckive mislam deka se masini za ubivanje , samo se ceka na majka Makedonija !!!

--- надополнето ---

Целиот пост тие на место арно ама ова последното си малку грешка виситна дека имавме најдобри специјалци волци и тигри ама тие што не брнеа во 2001 и што ги врвеја најдобрите обуки каде од еден куп прјавени остануваа само една рака луѓе сега се во авганистан и ирак ама не преку нашата војска туку како платеници на америкаснки компнии за обезбедување на превоз и лица и во сегашните наши сили во странств о имаш и бивши членови на учк :kesa:
е сег ати види што држава сме да не зборам за бранителите општо и нивниот статус во државата но сепак недја боже или пак дај боже ако фати војна да се надеваме дека ќе се вратат нашите најдобри војници и полицајци :salut:
 

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
553
За каква манипулација зборуваш , слична на онаа во Сребреница ?

Мини Сребреница имаше и во Косово , селото Голема Круша. Убиени сите мажи што се нашле во селото , нивните тела запалени , парите и вредните работи одземени. Убиените биле од 13 годишна возраст до 72.
Убиствата се направени на српски стил , НАТО и УЧК ги уништуваат на војните битки , овие одат во некое село каде немало ниеден испукан куршум , влегуваат во селото , ги плачкосуваат селаните , барајќи им ги парите и златото , машките ги издвојуваат од жените , потоа ги стрелат и ги палат.
[FONT=arial, helvetica]Velika Krusa is one of the largest villages of the Drini valley and was also suspected of being a Kosovo Liberation Army stronghold before the start of air strikes.


Селото е очистено од терористите и нивните помагачи ден пред нато да го почне бомбардирањето.

[/FONT]
 
S

smart ass

Гостин
Голема албаниа е Комедија а исто и Природна која ја спомна дарданиа-статистиката кажува на косово е Природна но во Р.М имавме преселување од албанија во Р.М а и паралелно заминување на Македонците од западна македонија-но сеедно,само сакам да кажам дека како прво Албанија нема капацитет,како второ евентуално спојување би значело косово во НАТО а тоа грција НИКАКО да го дозволи.

Не сонувајте големи држави или природни,свемирски-гледајте да нема граници-концептот на голема држава е веќе напуштен и во економијата,имено за развој државата треба да биде ГОЛЕМА,да има Колонии...бла бла па затоа беше и втора светска војна,но ај денес видете го тајван на пример:)

--- надополнето ---

Целиот пост тие на место арно ама ова последното си малку грешка виситна дека имавме најдобри специјалци волци и тигри ама тие што не брнеа во 2001 и што ги врвеја најдобрите обуки каде од еден куп прјавени остануваа само една рака луѓе
Џабе се и тие-ако имашп војна тип прва светска со ровови,топови против најјако утврдување вреќа песок...како што беше 2001ва.

--- надополнето ---

Целиот пост тие на место арно ама ова последното си малку грешка виситна дека имавме најдобри специјалци волци и тигри ама тие што не брнеа во 2001 и што ги врвеја најдобрите обуки каде од еден куп прјавени остануваа само една рака луѓе
Џабе се и тие-ако имашп војна тип прва светска со ровови,топови против најјако утврдување вреќа песок...како што беше 2001ва.

Еј ги има и грчките транспортери Леонидас 2.

Еве еден мислам имаме околу 10 ил 15..

[/IMG]
 

Kajgana Shop

На врв Bottom