Ветеринарно катче

Член од
10 февруари 2012
Мислења
41
Поени од реакции
5
од државна ветеринарна амболанта стигна налог.и пишуваше на него дека МОРА во рок од 20 дена
 
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
И мене ми е познато ова со поканите за вакцина, но тоа мислам се укина пред некои 7-8 години. Знам до тогаш редовно и на мене дома ми стигаа покани за вакцинација, во спротивно се плаќаше казна. Но тогаш, редовните вакцини беа бесплатни, за разлика од овие сега... Гледам во последно време, се појавува беснило во одредени делови на Македонија кај лисици, волци па и кај зајаци... е сега зависно од тоа каде живееш можеби и ќе ти стигне покана која ви никој случај не смееш да ја игнорираш.
А, мислам дека и вакцина против беснило е и прилично корисна ствар, па макар и да мораш сам да ја платиш.
Аргаси напомена дека за луѓе кои ги чуваат кучињата во град и само во град ги шетаат нема потреба од вакцина, ја не би се сложила со тоа, само поради тоа што, ти можеби го шеташтвоето куче само во град, но не можеш да знаеш кај го шетам јас моето и дали воопшто е вакцинирано против беснило... муабетот е вакцина за не дај боже;)
 
L

Lu

Гостин
од државна ветеринарна амболанта стигна налог.и пишуваше на него дека МОРА во рок од 20 дена
Епа како што кажав, бидејќи е државна затоа мора они да водат регистар за тоа кои кучиња се вакцинирани против беснило а кои не се, и ти бидејќи си го носел кучето во државна затоа ти стигнал налог дека мора да го вакцинираш.

Јас кучето си го носам во приватна и никогаш не ми стигнал налог дека морам да го вакцинирам против беснило.
 
Член од
10 февруари 2012
Мислења
41
Поени од реакции
5
И мене ми е познато ова со поканите за вакцина, но тоа мислам се укина пред некои 7-8 години. Знам до тогаш редовно и на мене дома ми стигаа покани за вакцинација, во спротивно се плаќаше казна. Но тогаш, редовните вакцини беа бесплатни, за разлика од овие сега... Гледам во последно време, се појавува беснило во одредени делови на Македонија кај лисици, волци па и кај зајаци... е сега зависно од тоа каде живееш можеби и ќе ти стигне покана која ви никој случај не смееш да ја игнорираш.
А, мислам дека и вакцина против беснило е и прилично корисна ствар, па макар и да мораш сам да ја платиш.
Аргаси напомена дека за луѓе кои ги чуваат кучињата во град и само во град ги шетаат нема потреба од вакцина, ја не би се сложила со тоа, само поради тоа што, ти можеби го шеташтвоето куче само во град, но не можеш да знаеш кај го шетам јас моето и дали воопшто е вакцинирано против беснило... муабетот е вакцина за не дај боже;)
Редовно јас ги вакцинирам ефтини се вакцините по 100 денари една тоа е ништо и даваат метална значка како доказ оти е вакцинирано.Но овде глуѕпавите полицајци фрлаат кревозан и апчиња и на кучињата во двор дури...така да подобро дома.
 
L

Lu

Гостин
И мене ми е познато ова со поканите за вакцина, но тоа мислам се укина пред некои 7-8 години. Знам до тогаш редовно и на мене дома ми стигаа покани за вакцинација, во спротивно се плаќаше казна. Но тогаш, редовните вакцини беа бесплатни, за разлика од овие сега... Гледам во последно време, се појавува беснило во одредени делови на Македонија кај лисици, волци па и кај зајаци... е сега зависно од тоа каде живееш можеби и ќе ти стигне покана која ви никој случај не смееш да ја игнорираш.
А, мислам дека и вакцина против беснило е и прилично корисна ствар, па макар и да мораш сам да ја платиш.
Аргаси напомена дека за луѓе кои ги чуваат кучињата во град и само во град ги шетаат нема потреба од вакцина, ја не би се сложила со тоа, само поради тоа што, ти можеби го шеташтвоето куче само во град, но не можеш да знаеш кај го шетам јас моето и дали воопшто е вакцинирано против беснило... муабетот е вакцина за не дај боже;)
Да добро е кучето да биде вакцинирано против беснило, за превентива, но реално гледано во градски услови шансите да фати беснило се премногу мали па затоа и реков дека нема којзнае колкава потреба за „градските кучиња“ .
 
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Редовно јас ги вакцинирам ефтини се вакцините по 100 денари една тоа е ништо и даваат метална значка како доказ оти е вакцинирано.Но овде глуѕпавите полицајци фрлаат кревозан и апчиња и на кучињата во двор дури...така да подобро дома.
Кај го вакцинираш за 100 че жити се? Кој знај што ти ставаат у вакцина... најефтина вакцина за која јас сум слушнала (зборам за првата пет валентна) е 300 денари, а за беснило 500, тука во Скопје, цените ти се 400 со 600... а за 100... е тоа не сум го слушнала...
 
Член од
10 февруари 2012
Мислења
41
Поени од реакции
5
Кај го вакцинираш за 100 че жити се? Кој знај што ти ставаат у вакцина... најефтина вакцина за која јас сум слушнала (зборам за првата пет валентна) е 300 денари, а за беснило 500, тука во Скопје, цените ти се 400 со 600... а за 100... е тоа не сум го слушнала...
Па државна болница е...овде немаме приватна и 100 денари е.Се е на пола цена.Исто тие тоа како Државна болница и Ремедика!
 
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Вака сега, кучево 3 пат ми заболува од цистит во 2 месеци, што прилично не е нормално. Денес бев кај Диме, и ми кажа дека има огромно воспаление на бешика па се сомнева на камен во бубрези и не дај Боже, рак, како крајна алтернатива.
Ми кажа дека не постојат некои конкретни лекови со кои ќе може да се лечи камен на бубрег туку ми препорача да сменам храна и да и давам некоја специјална формула на Ројал Канин. Е сега не знаеше да ми каже која е таа специјална формула. Но ми спомна и дека постојат рецепти за правење на домашна храна, значи специјална диета со која треба да се храни кучево, дур да исфрли све што има во нејзе...
Е сега, ако некој знае која е таа специјална формула конкретно за овој проблем, или ако знае кои се тие рецепти и специјални диети... ве молам...не знам веќе што да и правам, квичи по цело време, крвави прилично обилно а не може добро да мокри.
Ми кажа 3 дека да продолжам со истата терапија како претходните 2 пати, но и он беше сигурен дека нема да делува тоа, значи станува збор за Палин касули како и Цефалексин, за бар да се запре крварењето, па да продолжиме со друга терапија.

Ако знае некој, ептен ќе ми биде од корист... фала мн.
 
Член од
10 февруари 2012
Мислења
41
Поени од реакции
5
Вака сега, кучево 3 пат ми заболува од цистит во 2 месеци, што прилично не е нормално. Денес бев кај Диме, и ми кажа дека има огромно воспаление на бешика па се сомнева на камен во бубрези и не дај Боже, рак, како крајна алтернатива.
Ми кажа дека не постојат некои конкретни лекови со кои ќе може да се лечи камен на бубрег туку ми препорача да сменам храна и да и давам некоја специјална формула на Ројал Канин. Е сега не знаеше да ми каже која е таа специјална формула. Но ми спомна и дека постојат рецепти за правење на домашна храна, значи специјална диета со која треба да се храни кучево, дур да исфрли све што има во нејзе...
Е сега, ако некој знае која е таа специјална формула конкретно за овој проблем, или ако знае кои се тие рецепти и специјални диети... ве молам...не знам веќе што да и правам, квичи по цело време, крвави прилично обилно а не може добро да мокри.
Ми кажа 3 дека да продолжам со истата терапија како претходните 2 пати, но и он беше сигурен дека нема да делува тоа, значи станува збор за Палин касули како и Цефалексин, за бар да се запре крварењето, па да продолжиме со друга терапија.

Ако знае некој, ептен ќе ми биде од корист... фала мн.
Оф леле исти проблем имав со моето пред 3 години ... но немаше спас умре после извесно време...тукашните ветеринари се многу несмасни!
Ни понудија на црно ги имало од бугарија но бегајте ја ако не фатат шо ќе биде,ни рекоја некакви капсули што ги пиеле луѓе но и животни преку водата па разбивале камен на бубрези...а и кај нас почна со цисти па рекоа имала камен бидејќи ког аја фатеше вои предлот на бубрезите мноогу квичеше...
но нели ви е чудно,зашто тие што се вакцинирани,добро чувани и одржани заболуваат и умираат....а тие на улица се живи здрави и све.......??? нели е чудно.....
 
L

Lu

Гостин
Вака сега, кучево 3 пат ми заболува од цистит во 2 месеци, што прилично не е нормално. Денес бев кај Диме, и ми кажа дека има огромно воспаление на бешика па се сомнева на камен во бубрези и не дај Боже, рак, како крајна алтернатива.
Ми кажа дека не постојат некои конкретни лекови со кои ќе може да се лечи камен на бубрег туку ми препорача да сменам храна и да и давам некоја специјална формула на Ројал Канин. Е сега не знаеше да ми каже која е таа специјална формула. Но ми спомна и дека постојат рецепти за правење на домашна храна, значи специјална диета со која треба да се храни кучево, дур да исфрли све што има во нејзе...
Е сега, ако некој знае која е таа специјална формула конкретно за овој проблем, или ако знае кои се тие рецепти и специјални диети... ве молам...не знам веќе што да и правам, квичи по цело време, крвави прилично обилно а не може добро да мокри.
Ми кажа 3 дека да продолжам со истата терапија како претходните 2 пати, но и он беше сигурен дека нема да делува тоа, значи станува збор за Палин касули како и Цефалексин, за бар да се запре крварењето, па да продолжиме со друга терапија.

Ако знае некој, ептен ќе ми биде од корист... фала мн.
Да, постојат специјални формули на храни кој што се наменети за вакви проблеми.
Незнам како се вика таа формула на Royal Canin, али можеш да отидеш директно кај претставништвото за Ројал Канин и ќе ти кажат која е таа формула.
 
Член од
10 февруари 2012
Мислења
41
Поени од реакции
5
Тие Ројал Канин имаат храна за мали кученца и дали е квалитетна да знам викендов коа одам да купам и од кај можам да купам?? педигрето велат не било убаво...
 
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Да, постојат специјални формули на храни кој што се наменети за вакви проблеми.
Незнам како се вика таа формула на Royal Canin, али можеш да отидеш директно кај претставништвото за Ројал Канин и ќе ти кажат која е таа формула.
А да не имаш слушнато за тие диети со приготвување на домашна храна?
Ја баш сега гуглам не можам ништо да најдам такво...
 
L

Lu

Гостин
А да не имаш слушнато за тие диети со приготвување на домашна храна?
Ја баш сега гуглам не можам ништо да најдам такво...
Е незнам, не ги знам рецептите на тие диети, али ќе побарам па ако најдам обавезно ќе ти ги пратам.

Тие Ројал Канин имаат храна за мали кученца и дали е квалитетна да знам викендов коа одам да купам и од кај можам да купам?? педигрето велат не било убаво...
Да, Ројал Канин имаат формула специјална за мали кученца, и храната е одлична.
 
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Е незнам, не ги знам рецептите на тие диети, али ќе побарам па ако најдам обавезно ќе ти ги пратам.
Ај види што можеш да направиш, и ја барам еве, па ќе се распрашам и по луѓе ако некој знае нешто...
Паника почна да ме фаќа, цело време слушам за тоа како кучиња умираат од ваква глупост, но има една утеха, најчесто се мажјаци... не можам да ти објаснам колку страв ме фаќа а не сум во можност ништо да направам...и се нервирам уште повеќе. А случајно да не имаш број од претставништвово на Р.К. за да не идам до кај нив, туку да се јавам и прашам?
 
Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Ај види што можеш да направиш, и ја барам еве, па ќе се распрашам и по луѓе ако некој знае нешто...
Паника почна да ме фаќа, цело време слушам за тоа како кучиња умираат од ваква глупост, но има една утеха, најчесто се мажјаци... не можам да ти објаснам колку страв ме фаќа а не сум во можност ништо да направам...и се нервирам уште повеќе. А случајно да не имаш број од претставништвово на Р.К. за да не идам до кај нив, туку да се јавам и прашам?
адреса: М.Х.Јасмин б.б., ТЦ Рамстор
место: Скопје
телефон: (02) 3224 603
локација: Сутерен

Еве ти број од Ројал Канин во Рамстор што е, во подрум..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom