Ветеринарно катче

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Микрочипот е многу добра работа, се надевам дека ова кај нас ке се усвои, само исто така се надевам и дека ке се направи добар регистар, и дека системот ке работи во корист на сопствениците. Мојава има микрочип, јас и го ставав, процедурата трае 15 секунди, она додуша не ни осети дека ја боцкав :D Со тоа си идеше пасош, со бројот, на излез во било која еу држава кучето немаше проблеми, или не дај боже некој да го украде.

A

AnFem

Гостин
Итно ми треба помош! Му најдов крлеж на мачето, кога го извадив, главата му остана внатре. Никако не можам да ја извадам. Совет некој?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Итно ми треба помош! Му најдов крлеж на мачето, кога го извадив, главата му остана внатре. Никако не можам да ја извадам. Совет некој?
касно одговарам,ама ако не си го однела,ОДМА НА ВЕТЕРИНАР.Главата може многу опасни работи да направи,затоа не чепкај сама :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Нешто настинато е кај мене кучево, не јади, очињата му се зацрвенети и како да има температура.
Не е ништо критично од причина што се движи и се гали, ама го гледам дека е невесел.
Некое апче да му дадам за превентива како андол, парацетамол или пак да го однесам на ветеринар?
Се работи за куче од 40тина килограми.

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Нешто настинато е кај мене кучево, не јади, очињата му се зацрвенети и како да има температура.
Не е ништо критично од причина што се движи и се гали, ама го гледам дека е невесел.
Некое апче да му дадам за превентива како андол, парацетамол или пак да го однесам на ветеринар?
Се работи за куче од 40тина килограми.
Однеси го кај ветеринар, ке му ги погледне и крајниците и ке му измери температура, па ке ти препише терапија.

Член од
5 февруари 2012
Мислења
43
Поени од реакции
9
Како можеме да препознаеме кога кучето ни е трудно?(какви се карактеристиките)

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Зголемен апетит, промена на однесување до негде, почнува да се штети...и на крај краева да ја прегледа ветеринар на ехо, тоа е најдобро.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Незнам како е кај кучињата, ама кај мачките ако е прва бременост по циците се познава, ваљда и кај кучките е така :rolleyes: Се набабруваат и стануваат розеви.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.041
Поени од реакции
2.130
Абе овој мојов лабрадор околу очињата е побледен како да ми испаднале влакненца..го мачкам со една маст..од што може да е ?

Kajgana Shop

На врв Bottom