Ветеринарно катче

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Па би бил одобро да прими инфузија,малку гликоза ад го врати во живот :)
А иначе, не е нешто опасно ...? Пошто само што го вратив од шетање. Нејќеше воопшто да трча, до вчера беше многу жив, не застануваше кога ќе го пуштев.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
А иначе, не е нешто опасно ...? Пошто само што го вратив од шетање. Нејќеше воопшто да трча, до вчера беше многу жив, не застануваше кога ќе го пуштев.
е тоа незнам,тоа треба да го види доктор,јас(сеуште) не сум

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Секое животно штом има мака (болка) е мирно, не сака да игра, млитаво итн... Значи најдобро е да не прашуваш многу по форуми туку да си го однесеш на ветеринар. Мене мачката така ми беше, млитава, мирна, не јаде ја однесов на ветеринар ми рекоа имала температура и некој инфект :eek: И ставија инекција, едно шишенце инфузија, таблети и за еден ден ко нова беше, исто ко да сум ја перела со первол :)

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
е тоа незнам,тоа треба да го види доктор,јас(сеуште) не сум
оф топик, студираш ветерина? :)
--- надополнето: 24 септември 2012 во 20:15 ---
Вода си пие, ама јадење нејќе. Утре ќе го носам на вет сигурно. Денес неможев. :(
Некој совет друг?..... Мора да го однесам на вет да му даде инфузија или што и да е, за да се врати у нормала? (не дека не сакам да го носам, како и да е утре ќе го однесам)
Ако ја има надразнето и повредено лигавицата на хранопровод или желудник, можно е затоа да ти одбива храна. Ке до однесеш на вет, ке го погледнат, инфузија секако ке му пуштат. Во мегувреме пробај да му дадеш јогурт, да видиш дали ке ти јаде, натопи му и малку сува храна, ако со тоа го храниш или лепче на поситно.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

Ако ја има надразнето и повредено лигавицата на хранопровод или желудник, можно е затоа да ти одбива храна. Ке до однесеш на вет, ке го погледнат, инфузија секако ке му пуштат. Во мегувреме пробај да му дадеш јогурт, да видиш дали ке ти јаде, натопи му и малку сува храна, ако со тоа го храниш или лепче на поситно.
Не средно сум,ќе студирам :)

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Секое животно штом има мака (болка) е мирно, не сака да игра, млитаво итн... Значи најдобро е да не прашуваш многу по форуми туку да си го однесеш на ветеринар. Мене мачката така ми беше, млитава, мирна, не јаде ја однесов на ветеринар ми рекоа имала температура и некој инфект :eek: И ставија инекција, едно шишенце инфузија, таблети и за еден ден ко нова беше, исто ко да сум ја перела со первол :)
Фала. Дај боже и моето така да се оправи..:(

Можно е од тоа каменот што реков. Леб натопен несака, месо му давам, не сака, сува храна нејќе. Сеа ќе пробам да ја натопам сувата храна во јогурт па ќе видиме...

Иначе пролив има цело време...

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Што е можно побргу на ветеринар!

Член од
26 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
57
ај некој нека ми објасни зошто кучињата не смеат да јадат благо и зачитета храна?
И што уште не смеат?
благо мозат да јадат слободно нема нисто да им се случи,но не смеат да јадат чоколадо целиот проблем е во какаото таму има една супстанца која и не можат да ја метаболизираат за разлика од нас лугето тоа е целата филозофија, а зачинетото може да им направи проблеми на повеке органско системи како што е дигестивниот тракт и кожата.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 21:14 ---
Имам куче хаска машко старо 11 години.Во овие 11 години ретко знаеше да се измочка кај че му текни ама то беше ко че немаше да го изнесиме надвор или за инает ако го оставевме само.Но овои две недели почна да мочка без да крева нога..па дури и од лежење :S:S Моментално чувам и три мали мачиња и едно поголемо.Да не го прај то од љубомора или има некаков проблем???Мислевме дека бележи територија заради парење нооо не е баш то :S:S Имал ли некој слично искуство???:facepalm:
ОДИ НА ВЕТЕРИНАР ДА ЈА ПРОВЕРАТ ПРОСТАТАТА АКО НЕ ТИ Е КАСТРИРАНО ПОЖЕЛНА Е КАСТАРЦИЈА

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Пред некој ден соопштија на вести дека од први јануари ќе биде задолжително секое домашно милениче да има чип што ќе ги содржи сите податоци за него. Јас мислам дека ова е одлична идеја, но ме збуни една работа. На вестите на Сител соопштија дека еден чип ќе биде 500 ден, на што дома си искоментиравме дека е пристојна цена, за еден час потоа на вестите на МТВ да кажат дека чипот ќе биде 1.500 ден, што е огромна разлика. Ова особено ќе ги погоди оние што имаат повеќе миленичиња. Знае ли некој точно колку пари ќе биде чипот и што мислите за ова?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Ке видиме кога ке го усвојат. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom