Верувате ли во СОВРШЕНСТВО?

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
Не верувам дека постои совршенство, според мене се зависи од тоа како ние самите гледаме на нештото...Доколку нас тоа нешто во моментот не исполнува, односно ништо друго не ни е потребно тогаш освен тоа, можеби ние гледаме на истото како да е совршено(иако не е), но не значи дека и друг гледа на истото така...Сите сме различни, така да јас мислам дека не постои нешто за кое секој би рекол дека е совршено...

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
Совршенство??? ПЕРФЕКЦИЈА??? како сакаш кажи , со колку сакаш фрази и јазици и зборови , постои само као збор кој е создаден да објасни нешто што е без никаква мана, аномалија, се што е под конец, и се НАЈ НАЈ но дали постои бар еден човек , бар една мисла , или еден разум кој не е оцрнет ? нема совршено ..... тоа е факт :smir:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
реално не постои совршенство, но јас преферирам да си замислам дека фиктивно постои и да се стремам кон него.со таков ставсигурно идесх напред.

P

Psy

Гостин
Според мене, совршенството сме го сретнале многу пати во нашите животи... може да се каже и премногу пати, само што секогаш кога ке го осетиме во себе си викаме....не ова не е можно, неможе да е вака, мора да има некоја грешка, и дури и да не постои ништо лошо ние го изнаоѓаме, го измислуваме, и совршенството го правиме несовршено... Мислам дека грубата реалност не прави толку отпорни, што буквално забораваме дека може да се случуваат и комплетно добри работи со ни една црна точка во нив...
Дури и jing jang е смислено од човек...не е паднато од небо...
незнам...ова е мое мислење
понекогаш треба да оставиме доброто да е добро, да не го анализираме премногу... сигурна сум дека ќе се изненадиме од резултатот, совршенство:toe:!
:smir:позз

П.С. Мислам дека совршенството е преценето, и од него е направена недостижна работа, а всушност може да се сретне мнооогу често...

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
Секој различно го сваќа овој збор, никој не е доволно совршен...може само да се каже дека живото е совршен и ништо друго...

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Нема совршенство, на пример во врска со човекот, тој може само да се доближи до совршенството преку неговите постапки и дела, а да биде совршен никогаш :toe:

Додека за се друго, за животот, за природата, се зависи на начинот на кој ги гледаме нештата ако гледаме на нешто како совршено такво и ќе биде :smir:

InAnA

biAtch.
Член од
7 октомври 2007
Мислења
72
Поени од реакции
3
секој "СОВРШЕНОТО" го гледа во различни нешта
секој има различно "СОВРШЕНО"
како фразата..
everyone has a different perfect.. is just so happens my prefect is in you :)
:pipi:

па затоа..
"дали постои бар еден човек, бар една мисла, или еден разум кој не е оцрнет?"
оцрнет е од оние луѓе кои нивното СОВРШЕНО не го наоѓаат на тоа место ..

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Совршенство не постои. Може нештото да биде само подобро или полошо. А и кога нешто гледаш да биде најдобро и совршено, пак нешто ќе фали за да не биде целосно/совршено.

:)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.934
Поени од реакции
43.926
ете бобче имало тема во која не си одговорил :)

Kajgana Shop

На врв Bottom