Вашите пијани искуства :)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Пијани искуства Хммм....
Сум немал некои посериозни искуства,али едно ќе го памтам доживотно:DБев 3год среднo и после двегодишна врска девојката и никако да се помирам со тоа.Утредента братучедми дознал(Во Македонија лошите вести верувале или не патуваат со неверојатна брзина) и ми вели вечер идеш со мене .И ај да не го одбивам одам со негово некое кафанче.Одпрвин зедов само еден коњак мислејќи дека брзо ќе се опијани па ќе треба да го носам дома ама уз муабет,музика една по една се редеа.Па почнаа и песните да се погодуваат(све си мислам дека од таа вечер ги засакав Харис Џиновиќ,Мирослав Илиќ,Халид Бешлиќ,Тозовац(Сеа одма ќе се чудите како слушам такви песни ама знам дека сите ги слушате ама не се издавате)И така една по една песните почнаа да удираат во мене.Али врвот беше кога ги пуштија А сад адио па Празна чаша на мом столу следна беше Поздравије Поздрави па Како ми недостајеш за да заврши со Окуј ме царе и Мирис љилјана овие ги пуштија по ред како што се напишани.Чаши летале насекаде,не сум знаел да ја отворам вратата од колата,за да не биде полошо кај мене братучедов ме оставил да спијам у кола кај него.Утредента се будам и одма првите симптоми на мамурлак.Глава пука,се чудам како сум завршил у кола кај братучедов,наоколу све темно,се прашувам кај се наоѓам(во гаража де)се обидувам да се померам ама никако не можам вратов пука,кичмава укочена.Неможам никако да се поместам,седам така едно добри 5-10мин и полека полека почнувам да се мрдам со крајни сили излегов од кола.Се качувам по скали и оп телефонот ѕвони а 9саат беше и сите спијат сеа ако излезе некој и ме види тешко мене и оп ни прво ни второ првата врата и влагам внатре а тоа да сум се пикнал вшпајз.Тетками имала доле распостелено пиперки сум направил ајвар од нив:D Седам едно 5мин. на прсти во место без да се померам лево и десно.Гледам дали има некој и одам право во собата од братучедов.Он на кревет труп спие,и сеа кај да легнам јас,се мислам кај да легнам и се оптегнав на доле на под,ама он ме приметил дека сум влегол и одма а НЕЕ нема спиење,ајде сеа да ја испереш колата.Абе добро ќе ти ја исперам само оставиме да спијам НЕЕЕ.И така со здрвен врат,глава тешка еден тон,девет саат жив човек нема надвор освен некој стари по леб да купат јас перам кола и се чудам како сум дошол до тука.И после ме прашува братучедов имаш пари во тебе ја незнам што е работава му викам имам едно 2000-2500ден.Епа добро ај со мене и одиме во кафана кај што бевме вечерта влеговме внатре а внатре газдава не чека со лист.Се прашувам што е ова а тоа да ти била сметка за претходната вечер.А таму чаши,пепелници и што не сметка само 2480само за ентериерот:facepalm:И ден денеска го имам тој лист ама најинтересно нешто беше бројот 7 од записникот а тој гласи правење неред во WC-250ден:facepalm:Му викам викни кого сакаш ја ова не ти го плачам и му дадов само 1800ден станав и си заминав онака искулиран:D Па после се расправал со братучедов и он му додал уште 500ден. и си заминал.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
После цела непреспана ноќ почнувам да пијам во 9, до кај 12 на пладне сум стуб, јадам, продолжувам со пиво не е добро да се меша, околу 4-5 почнува да ми дејствува како допинг, во 6 влегувам под туш, после долго време излегувам, убиен сум, заспивам 2 саата и ме разбудуваат околу 9, пиво од 2 л, излегувам во град, виски, после полноќ во 2 сум дома, немам мраз во фрижидер, чисто виски, јадам, пак виски, виски... не се сеќавам. Се разбудувам наредниот ден ноќта... Одкако пак се разбудив сфатив дека цели два дена во животов не ги помнам. Се изгубија. Листата е долга и не е фалење.
Ова ти сериозњн си,или не дупиш овде?:)

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.024
аууу интересна тема, како досега не сум ја забележал, кој ги памти сите случувања, овде можам неколку романи да испишам во неколу тома, можам да се прогласам за експерт на оваа тематика.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Летово,на пристаниште во Охрид,испив пола литро бадел сам.И таков начукан викам глејте како можам да се навалам назад.И само малце поеќе сум се навалил и шлааааат у вода од ѕидчето кај шо седев.Може имаше 3 мтра висина арно не акнав на бетон.Се отрезнив истата секунда,среќа ни парите ни телефонот ми беа мн мокри.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Абе и ја пием,ама ова е многу:).
Значи не пиеш. Рекреативно е Ок, но нема хенг овер! :) Само внимавај, можеш да завршиш и на инфузија. Ако не држриш, не ни почнувај. Терај си рекреативно и таму има интересни причи.
--- надополнето: 17 август 2012 во 03:31 ---
Летово,на пристаниште во Охрид,испив пола литро бадел сам.И таков начукан викам глејте како можам да се навалам назад.И само малце поеќе сум се навалил и шлааааат у вода од ѕидчето кај шо седев.Може имаше 3 мтра висина арно не акнав на бетон.Се отрезнив истата секунда,среќа ни парите ни телефонот ми беа мн мокри.
Кога се дешава срање се трезниш за секунда, пробај во тепачка, се трениш за пола секунда :) Адреналин, а кога ќе помине е се по старо. Ќе бидеш истата гнида пијана :)

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
nikogas sum piela alkohol,no moite prijatelki za razlika od mene uzivaat vo jak pijalak,mnogupati se prasuvam dokolku se napijam nekogas kakva bi sum bila
тоа треба некој онака да те сликне или да ти кажува наредниот ден што како си правела па да знаеш како ти влијае алкохол во крви :))) иначе колку години имаш ??

Член од
2 март 2012
Мислења
93
Поени од реакции
56
Имам премногу пијани искуства што дури ми е срам да пишувам. Јас сум уствари многу добро дете и скоро никогаш не се нервирам (освен кога играм фудбал) ама кога ке се напијам станувам сосема друга личност и дури и најмала работа може да ме изнервира. Другариве ме споредуваат со Др.Џекил и Г-дин Хајд. Така летово, ке се испијанев и ке почнеа да ме нервираат со муабети за кои додека сум трезен воопшто не се замарам. Или бившата да ми ја спомнуваат (слаба точка јбг). Еве пред некој ден еден идиот ми направи cockblock па влегов во еден двор украдов долга метла ја скршив дршката или како и да се вика и сакав да го тепам. Среќа замина... А да бев трезен сигурно немаше да ми е гајле за тоа... Подоцна ке напишам повеќе случки само прво треба да одлучам дали се за кажување. :P

Член од
6 август 2012
Мислења
123
Поени од реакции
39
тоа треба некој онака да те сликне или да ти кажува наредниот ден што како си правела па да знаеш како ти влијае алкохол во крви :))) иначе колку години имаш ??
Ne e losa ideava ...............:);)

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Ех моето најнеславно пијанство беше за мојо последен роденден,
јас искрено не се сеќавам на ништо ама кога ми кажваа шо сум праела паѓав од смеа а богами и од срам :/
Вечерта имавме земено на маса едно шише водка, исмив 2 чаши чиста и ко шо не си крепам многу јас ме потфати ама колку толку бев свесна. :D
После ојдовме кај дечко ми дома јас и уште другарка ми и дечко и, пред то купивме литар виски.. испив 5-6 чаши се напрајв кома,
му ја исповратив цела куќа :D
прво тепихот во дневната, после во ходникот, па вецето
вечерта не сакаше дури ни дома да ме однеси па ме остај да спијам кај него и му исповратив и на кревет :D
сабајлето ко станав не знаев кај сум си реков ме има собрано некој од улица и ме има однесено негде ама ко го видов легнат на земја е толку беше од мене xD
не ми беше толку лошо вечерта колку шо ми беше сабајлето, мајка му добрата "свекрвица" целата избезумена фате де кафтња де чајој де супи xD
после то дечко ми зеде со колата да ме носи па му исповратив и в кола :D
ко си ојдов дома ко легнав да спијам 2 дена не можев да се освестам :D

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Што желудник имаше па толку да повраќаш :confused:

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Искуства од пијанство,можат да ви кажат само Беровчани!
Ако имате пријател беровчанец,слободно прашајте,немаат искуство едно,туку цела книга да испишат,дрва се секоја ноќ и не прстануваат да пијат! А пијаниот....Господ го чува :P

Мое искуство од пијанчење....коа се обанав во фонтана :X3:

Kajgana Shop

На врв Bottom