Вашиот "Uptime" на Линукс(сервер, десктоп и др)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
696
Поени од реакции
80
е отворав специјално за линукс сервери, линукс десктоп компјутери и друго...
 

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.675
Поени од реакции
602
е отворав специјално за линукс сервери, линукс десктоп компјутери и друго...
демек се пофали ама слабо некако ... да видев 500 или повеќе денови ќе речев океј има надеж и детево ...

04:12:31 up 106 days, 4:26, 3 users, load average: 4.42, 4.07, 3.99
еве ја работната машина ... да не пастирам од сервер ќе се вознемири ...
 

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
696
Поени од реакции
80
демек се пофали ама слабо некако ... да видев 500 или повеќе денови ќе речев океј има надеж и детево ...

04:12:31 up 106 days, 4:26, 3 users, load average: 4.42, 4.07, 3.99
еве ја работната машина ... да не пастирам од сервер ќе се вознемири ...
Еве на друг сервер кај што су администратор

[XXXXX@XXX ~]$ w
18:45:01 up 232 days, 17:48, 1 user, load average: 0.05, 0.01, 0.00
:)
 

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.675
Поени од реакции
602
Еве на друг сервер кај што су администратор

[XXXXX@XXX ~]$ w
18:45:01 up 232 days, 17:48, 1 user, load average: 0.05, 0.01, 0.00
:)
слабо ...

[xxx@xxx]# uptime
01:07:21 up 313 days, 14:05, 1 user, load average: 0.91, 0.92, 1.19
 

Kajgana Shop

На врв Bottom