Кога ме мрзи да идам во школо редовно го посетувам до сега имам земено
за 150 денари со стандардниот објектив и Лонда блиц.и футролата што доаѓа со него.(блицот нема капаче кај што одат батериите)
Апаратов го има на секоја "тезга" и го земав за некои 20-30 денари.И овој го земав со футрола.
Овој ми беше прв апарат земен од бувљак и го земав за 100 денари.Со се оргинал футрола.
Него го земав за 50 денари.50ка објектив али не се вади објективот.Горе дисплејот работи и покажува некој бројки али неам појма за што се не стискаш ништо не го мрдаш апратот си иде од 1,2,3,4 и се така нагоре.
Обично не преферирам да земам апарати без "подолг" објектив ама овој ми падна во око има интересно отварање за објективот.Го земав за 30 денари.
http://www.flickr.com/photos/creativemushroom/4053682270/
Овој го земав за 30-40 денари не ми текнува баш и ми стои дома да ми занимава деца да не ми ги чепкаат другите апарати.
Е овие ми станаа опсесија,сакам да ги соберам сите модели(ако ги има на бувљак

) ,неколку пати претходно ги имам видено,но не ми паднале во око откако го купив првиот ми станаа интересни.Мислам дека на форумов прочитав дека повеќе фолии/филмови не се произведувале така да ке седат на рафтови во соба.
Начекав на 2-3 пати објективи сочувани за 2000денари идеа 3 во комплет со голем зум но беа навој м52.Имаше знам продаваше и расипан аналоген Канон и мислам дека имаше 50ка објектив,али го даваше за 50 евра и нејкеше никако да спушти цена.Не ми одговараа за мојот никон.Земав адаптер м42 и само зенитовите објективи ми служат,а никако да начекам навој м42.Ако има некој што не му служат нека каже.